Reizen op uw maat

Amerika’s diepe zuiden

Deze reis voert u door de rijke cultuur en de beladen geschiedenis van Amerika's'deep south'. Deze roadtrip voert langs creoolse sfeer; melodieën van B.B.King, Elvis en Dolly Parton; een vleugje authentieke Kentucky bourbon of Tennessee whisky, ... Een reis om te genieten en sfeer op te snuiven van het Amerikaanse zuiden.

Onderweg bezoekt u een Horse Racetrack, gaat u backstage in de Carnegie Hall, dineert u op Elvis' Graceland, shaket u cocktails met een echte professional, maakt u een avondlijke wandeling door de straten van New Orleans en hebt u een meet-en-greet met een lokale jazzlegende.
En dan nemen we nog maar een greep uit het uitgebreide reisprogramma dat op u staat te wachten.

 

11 dagen/ 10 nachten

 

Inbegrepen

  • Overnachting in volgende hotels: 21c Museum Hotel (Louisville, KY), The Hermitage Hotel (Nashville, TN), The Peabody Memphis (Memphis, TN), Monmouth Historic Inn (Natchez, MS) en Windsor Court Hotel (New Orleans, LA)
  • Alle activiteiten (privé) met Engelstalige gids
  • Maaltijden zoals vermeld
  • Verplaatsing tussen de verschillende locaties
  • Internationale vluchten en luchthaventaksen

Niet inbegrepen

  • Maaltijden, overige dan vermeld
  • Transfers en activiteiten anders dan vermeld
  • Annulatie-en bijstandsverzekering
  • Fooien en persoonlijke uitgaven

 

Programma

Dag 1 - 4: Louisville, Kentucky

Het avontuur in het zuidelijke staten van de VS start in Louisville met een stevige portie bluegrass en een eerlijk oprechte keuken uit Kentucky. U verblijft in het trendy 21C Museum Hotel. 
Tijdens uw dagen in Louisville trekt u in het spoor van de Bourbon Trail (privétour + proeverij) en naar Churchill Downs Racetrack voor een privé Backside Barn Tour bij de fameuze paarden. 
Het eerste deel van uw reis eindigt met het beste van Kentucky op het bord in een gezellig diner dat voor u geregeld wordt . 

Dag 4 - 6: Nashville, Tennesse

De reis gaat verder richting Nashville; u verblijft er in het historische The Hermitage Hotel (stadshotel met 120 kamers).
Begeleid door een gids, brengt u een bezoek aan de Country Music Hall of Fame en backstage aan de Grand Ole Opry. U krijgt ook een privétour door RCA Studio B, waar Elvis Presley en Dolly Parton hun beste tijden kenden.
De twee daaropvolgende dagen trekt u in het spoor van de whisky (met een voorziene privérondleiding aan een whiskydestilleerderij), gaat u backstage bij de Carnegie Hall of the South, het Ryman Auditorium en ontmoet u een typische Nashille singer/songwriter.
Er staat een foodtour gepland met gids in de stad. Vergeet zeker niet de Nashville Hot Chicken uit te proberen!

Dag 6 - 8: Memphis, Tennessee

Richting The Peabody Memphis, uw hotel in Memphis, Elvis Country. Het hotel telt 464 kamers, heeft een bar, lounge, zwembad en spa. Het bekendst hier is de dagelijkse Peabody Duck March, een optocht van eenden door de lobby van het hotel;  een wereldberoemd fenomeen dat bezoekers van ver buiten de VS naar de rode loper van het hotel voert. Het hotel dateert uit 1933.
U gaat achter de schermen van Sun Studio, waar Johny Cash en Elvis Presley ooit langskwamen. Nog meer muziek volgt met een VIP-tour op Graceland, thuisbasis van 'The King'.
In Memphis kan u het Civil Rights Museum en het Stax Museum of American Soul Music aandoen. 
Op Graceland-grond wordt een privédiner geserveerd om uw verblijf in Memphis in schoonheid af te ronden. 

Dag 8 - 9: Natchez, Mississippi  + Baton Rouge, Louisiana

Nog verder zuidwaarts vandaag, op weg naar New Orleans. Onderweg staan stops van The Blue Trail en het B.B. King Museum geprogrammeerd.
Uw hotel in Natchez is het Monmouth Historic Inn, een kleinschalig 30 kamers tellend hotel in een prachtig 19e eeuws pand (1818) dat tot National Historical Landmark is uitgeroepen. Er zijn een bar, lounge, restaurant en mooie tuinen rondom het hotel. 
Op dag 9 gaat u richting Baton Rouge met tussenstop in het Rural Life Museum, een landbouwresearch- en experimenteel station van de Louisiana State University. 

Dag 10 - 11: New Orleans, Louisiana

Bij aankomst in New Orleans, volgt u vandaag een privé mixology class met een lokale expert die u leert cocktails maken. Wist u dat cocktails hun oorsprong vinden in New Orleans? 
Het Windsor Court Hotel wordt uw uitvalsbasis om de stad te verkennen: een Brits aandoend hotel met een 17e-20e eeuwse inrichting. Er zijn een spa, fitness en rooftop zwembad. Vanuit uw kamer geniet u een prachtig zicht over de skyline van New Orleans en de Mississippi River. 
In 'The Big Easy' staat een food and drink-tour gepland in de Franse wijk van de stad en een avondlijke stadswandeling.
Eindigen doet u met een persoonlijke meet-en-greet met een jazzlegende uit de stad, gevolgd door een concert (in VIP-seats) op het optreden van die ster diezelfde avond. 

Andere trips in
Verenigde Staten

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!