Reizen op uw maat

Het heilige Israël

Geen land ter wereld is zoveel besproken en houdt de gemoederen zo bezig als Israël. Tijdens deze fascinerende reis langs de hoogtepunten van het land ontdek je misschien zelf waarom dat zo is. Of je nu geïnteresseerd bent in politiek, geschiedenis of religie, een ding is zeker: Israël raakt je. Op welke manier dan ook.

Duur: 5 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

  • Maaltijden zoals vermeld in het programma
  • 3 overnachtingen in hotel Shalom
  • 1 overnachting in hotel DAN Boutique

Niet inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Alle maaltijden niet vermeld in het programma

Programma

DAG 1 TEL AVIV

Aankomst in de luchthaven van Tel Aviv, Israel. Privé transfer naar uw hotel. Overnachting in het Shalom hotel.

DAG 2 TEL AVIV

Ontbijt in het hotel. Vrije tijd.
Tel Aviv is de belangrijkste stad van Israël.  Modern, mondain en druk, en het economische hart van het land.  De stad ontstond in 1909 als joodse tegenhanger van de Arabische stad Jaffa, dat nu een deel is van Tel Aviv.  Jaffa heeft zijn Arabische karakter behouden, al in de oudheid was het een belangrijke havenstad. 
Een rol die nu is overgenomen door het noordelijker gelegen Haifa. Tel Aviv heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.  In 1922 telde het nog maar 15.000 inwoners, ruim twintig jaar later waren dat er 200.000. Sindsdien is het aantal inwoners van Tel Aviv bijna verdubbeld, maar inclusief voorsteden telt het stedelijke gebied Tel Aviv-Jaffa 1,3 miljoen inwoners. Dat is bijna een kwart van de totale Israëlische bevolking.

In de jaren '30 werd het ene na het andere gebouw uit de grond gestampt. De gebouwen hadden geen of weinig tierelantijnen en werden vaak ontworpen in de stijl van het "Nieuwe Bouwen".  Daarom staat de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tel Aviv is in feite een groot openluchtmuseum van de zogeheten Bauhaus-architectuur. Tip: Neve Tzedek district en Hamedina square voor shopping en restaurants, alsook Sheinkin Street en Dizengoff Street. Overnachting in het Shalom hotel.

DAG 3 TEL AVIV

Ontbijt in het hotel. Vrij verblijf
Optionele bezoeken:

Beth Hatefutsoth of het Diaspora Museum vertelt de geschiedenis van de joden en hun verspreiding over de wereld. Het museum is gevestigd op de campus van de universiteit.
Tel Aviv heeft ook een Museum voor Kunst, met talloze klassieke, impressionistische, post-impressionistische en moderne schilderijen.

Het park Hayarkon is mudvol in de weekends, maar door de week is het er aangenaam rustig. Door het park loopt een riviertje, de Yarkon. Langs de oevers worden kano’s en roeiboten verhuurd, maar zwemmen in het water wordt afgeraden!

De stad heeft een prachtig zandstrand aan de Middellandse Zee.  Langs het strand loopt een boulevard (Tayelet), waar vele bars, restaurants en terrassen een fraai uitzicht bieden over de zee.  Tel Aviv is de meest westerse stad van Israël met een druk nachtleven.   Jaffa mag je niet overslaan.  Deze Arabische stad is dertig jaar geleden grondig gerestaureerd en heeft grote aantrekkingskracht op kunstenaars. Overnachting in het Shalom hotel.

DAG 4 TEL AVIV – JERUZALEM

Ontbijt in het hotel. Privé transfer naar Jeruzalem.
Jeruzalem is de hoofdstad van Israël en het middelpunt van het land. Velen noemen de stad het religieuze, culturele en historische centrum van de wereld.  Ook heeft de stad een moderne kant.  In de Israelische hoofdstad leven drie bevolkingsgroepen samen: Joden, Moslims en Christenen. De historische binnenstad is voor hen een bijzondere plek.  De Joden gaan bidden bij de Klaagmuur, de Moslims gaan naar de Al-Aqsamoskee en voor de Christenen is het de plek waar Jezus is opgestaan.  Ook niet-gelovigen zullen Jeruzalem in historisch en cultureel opzicht interessant vinden.  In de eeuwenoude stad wonen bijna 800.000 mensen en is te verdelen in een oud en nieuw deel. De beroemde Via Dolorosa is de weg welke Jezus moest lopen van zijn veroordeling tot aan de kruisiging.  Deze kruisweg loopt dwars door de nauwe straatjes van de Arabische wijk en eindigt in de Christelijke wijk bij de Heilig Grafkerk.  Langs de route vind je veertien stops die een belangrijke gebeurtenis tijdens de kruistocht van Jezus beschrijven. Vanaf de beroemde Olijfberg heeft u een prachtig uitzicht over de oude stad en de Gouden Rotskoepel.   U kunt er langs de tuin van Gethsemane lopen, daar waar Jezus werd verraden, om vervolgens naar beneden naar de oude stad te gaan.
De berg zion ligt ten Zuidwesten van de oude ommuurde stad, eens bevond deze zich binnen de muren van het Bijbelse Jeruzalem.  Voor christenen is het de plaats van het laatste Avondmaal en tevens de plaats waar Maria gestorven zou zijn.

Overnachting in het DAN Boutique hotel.

DAG 5 JERUZALEM

Ontbijt in het hotel. Gelegen in een bosrijke omgeving ligt op een heuvel het Holocaust museum Yad Vashem.  Dit indrukwekkende museum laat vele historische feiten over de Tweede Wereldoorlog zien en geeft de miljoenen Joden die zijn vermoord een gezicht. In een vredige vallei te midden van bergen en heuvels en omringd door natuurschoon ligt één van de meest schilderachtige wijken van Jeruzalem: Ein Karem.
Bethlehem is gelegen op verscheidene heuvels ongeveer 10 km ten zuiden van Jeruzalem en ligt 850 m. boven de zeespiegel.  In deze plaats zijn koning David en Jezus Christus geboren. Tegenwoordig wonen er overwegend Arabische christenen.  Het toeristische centrum van de stad is de Geboortekerk, die door keizer Constantijn is gebouwd.  Jaarlijks hoogtepunt in Bethlehem zijn de feestelijkheden rond Kerst.  Op beide kerstdagen is de stad feestelijk versierd en vol drukte.  De cafés en restaurants zijn dan tot diep in de nacht geopend. Aan de rand van de stad ligt het graf van Rachel, de vrouw van Jakob. Ga ook langs Sheperd’s field. Transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de vlucht naar huis.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!