Reizen op uw maat

Het land van de draak: China

Wat trekt de westerse toerist aan in China? Voor de één zijn het de beroemde bouwwerken zoals de Chinese Muur en de ander is op zoek naar het authentieke China. Zelfs voor de meest ervaren reiziger is China verrassend. Het land heeft symboliek, natuur, cultuur, geschiedenis én ontwikkelt in razend tempo. De moderne steden zijn een tegenstelling van het binnenland met Boeddhistische kloosterleven.

Duur: 16 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in hotel Soluxe Courtyard
 • 1 overnachting in hotel Grand Mercure
 • 1 overnachting in hotel Green Lake
 • 2 overnachtingen in hotel Songtsam Shangri-La
 • 1 overnachting in hotel Huifeng Inn
 • 2 overnachtingen in hotel Linden Centre
 • 2 overnachtingen in hotel Shangri-La
 • 1 overnachting in de Li An Lodge
 • 2 overnachtingen in hotel Eaton
 • Diner in het Da Dong Restaurant
 • VIP Seats Liu San Jie

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma

Programma

DAG 1 Peking

Aankomst in de luchthaven van Peking. Immigratie met uw vooraf geregeld visum en recuperatie van de bagage. In de aankomsthal wordt u opgewacht door uw gids. Transfer naar het hotel. Aangezien u nu toch in de hutongs bent, starten we meteen met een fietstocht door deze volkswijken. ‘s Avonds trekt u naar het oosten van het stadscentrum van Peking, voor een bezoek aan de Wangfujing wijk. Die is vooral bekend voor zijn Silk Market, een zeven verdiepingen tellend shopping paradijs, dat sinds de bouw in 2005 bekendheid verwierf voor zijn goedkope namaak van allerlei internationale designermerken. Overnachting in het hotel Soluxe Courtyard.

DAG 2 Peking

Ontbijt in het hotel. ‘s Morgens bezoek aan de Temple of Heaven. Het domein is eigenlijk interessanter voor de ochtendrituelen van oudere Chinezen dan voor de tempel zelf, hoewel die ook een voorbeeld is van de architectuur van de Ming dynastie. De Verboden Stad is natuurlijk een absolute must. Dit enorme, volledig ommuurde domein is de voormalige residentie van de keizer en zijn gevolg. U bezoekt de site met een uitstekend audiogidssysteem en heeft ook toegang tot de Koninklijke collectie van oude uurwerken en klokken en tot de hal met de Keizerlijke juwelen. Ongeveer tussen de Verboden Stad en de Temple of Heaven in, bezoekt u Liulichang Street, vernoemd naar de emailfabriek die tijdens de Ming-dynastie allerlei versierde tegels maakte voor verwerking in de Verboden Stad. Overnachting in het hotel Soluxe Courtyard.

DAG 3 Peking

Ontbijt in het hotel. Afspraak met uw gids en vertrek naar het noordoosten, tot ver buiten het centrum van Peking. Er zijn grote delen van de bekende Muur die op amper een uur van Peking liggen, volledig gerestaureerd zijn, en zelfs uitgerust met kabelbanen (en dus hordes toeristen lokken), maar wij nemen u mee naar Jinshanling, op ongeveer 2u30 rijden van de stad. Daar is het minder druk, en kunt u zowel een gerestaureerde als een volledig authentieke sectie bekijken. Lunch in een lokaal restaurant. Terugkeer naar Peking, vrije tijd voor de rest van de namiddag. ’s Avonds, opnieuw afspraak met uw gids. Transfer naar het excellente Da Dong Restaurant voor het diner, een van de beste adressen om te proeven van de Peking Eend. Overnachting in het hotel Soluxe Courtyard

DAG 4 Peking – Xi’an

Ontbijt in het hotel. In de voormiddag bezoekt u de laatste ‘highlight’ van Peking, het Zomerpaleis, gelegen aan het kunstmatige Kunming-meer. Het geheel is een meesterwerk van landschapsarchitectuur, meermaals gerestaureerd en uitgebreid in opdracht van de excentrieke keizerin Cixi. Een boottocht op het Kunming-meer is ideaal om het complex in zijn geheel te bewonderen. Terugkeer naar het hotel en check-out. Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Xi’An. Onthaal en transfer naar uw hotel in het centrum van de stad, vlak aan Renmin Square, de ‘grand-place’ van Xi’An. Daarna, afspraak met uw gids voor een wandeling in de stad. U bezoekt de moslimwijk, die dateert uit de tijd dat Xi’an een van ’s werelds grootste steden was. U bezoekt er ook de grote moskee. Voor het diner voorzien wij nog een culinaire must, de bekende ‘dumplings’, gekookte en gevulde deegballetjes. Overnachting in het hotel Grand Mercure.

DAG 5 Xi’An – Kunming

Ontbijt in het hotel. We beginnen de dag met een fietstocht op de stadsmuren. U kunt helemaal rondom de stad fietsen, goed voor een rit van bijna 14 km lang. Vertrek richting luchthaven, maar uiteraard niet zonder dé attractie van Xi’an bezocht te hebben: het terracottaleger. Doorreis naar de luchthaven van Xi’An. Vlucht naar Kunming. Onthaal en transfer naar uw hotel. Overnachting in het hotel Green Lake.

DAG 6 Kunming  – Zhongdian (Shangri-La)

Ontbijt in het hotel. Transfer van het hotel naar de luchthaven. Uiteraard voorzien wij ook een bezoek aan het klooster, dat niet voor niets de bijnaam ‘Little Potala’ kreeg. De vergelijking met het Potala Palace in Lhasa, de woonst van de Dalai Lama, is immers treffend. Vrije tijd om zelf de oude stad te bezoeken en kennis te maken met haar inwoners. Overnachting in het hotel Songtsam Shangri-La.

DAG 7  Zhongdian (Shangri-La)

Ontbijt in het hotel. We voorzien gedurende een halve dag een mooie trektocht tot op een hoogte van 3600 meter, naar Gyalthang Dzong. Dit authentieke lamaklooster is prachtig gelegen, te midden groene velden en tegen de achtergrond van imposante bergen. We voorzien een stop bij een lokale familie voor een versterkend kopje thee. Rest van de dag vrij. Overnachting in het hotel Songtsam Shangri-La.

DAG 8  Zhongdian (Shangri-La) – Shuhe

Ontbijt in het hotel. Transfer naar Shuhe per wagen (+/- 170 km rijden, opnieuw meer naar het zuiden, richting Kunming). Shuhe is een traditioneel dorp, op enkele kilometers buiten Lijiang. Vrije tijd voor een rustige wandeling door het dorp. Overnachting in het hotel Huifeng Inn.

DAG 9  Shuhe – Dali

Ontbijt in het hotel. Voor de laatste etappe van de trip in klein Tibet gaan we naar Dali, nog iets meer in de richting van Kunming (ongeveer 130 km rijden). Vrije tijd in Xizhou, net als Shuhe een buitenwijk van de grotere, gemoderniseerde stad. Xizhou (letterlijk ‘Gelukkige Stad’) ligt op amper 18 km van Dali, maar is nog steeds een rustig dorp, met zo’n 32 000 inwoners. Overnachting in het hotel Linden Centre.

DAG 10  Dali

Ontbijt in het hotel. Vandaag volgt een korte rit naar Dali, voor een bezoek aan het oude stadscentrum, de Drie Pagodes en de Zhonghe tempel. Liefst 25 etnische minderheden leven samen in de vallei van Dali. Het is wel leuk om de site ’s avonds te bezoeken, want dan zijn de tempels verlicht en kan u in de buurt, in de ‘marble street’, kunstenaars aan het werk zien. Overnachting in het hotel Linden Centre.

DAG 11  Dali – Kunming – Guilin

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar de luchthaven van Dali. Lokale vlucht naar Kunming. Onthaal in Guilin en transfer naar uw hotel. Rest van de dag vrij. Overnachting in het hotel Shangri-La.

DAG 12  Guilin – Yangshuo – Guilin

Ontbijt in het hotel. Vandaag op het programma: een boottocht op de Li-rivier. Wij opteren om te starten van Yangshuo, omdat de grote boten vol Chinese toeristen steevast vertrekken uit Guilin. Eerst rijdt u dus 60 km naar Yangshuo. Onderweg hebben we dan ook de mogelijkheid om de kleine dorpen Fu Li en Liugong te bezoeken. Vervolgens, boottocht op de rivier tussen de grillig gevormde pieken van het karstgebergte. U kunt genieten van een rustige tocht, vanaf een traditioneel bamboevlot (zoals de aalscholvervissers gebruiken). ’s Avonds neemt u deel aan de culturele show ‘Liu San Jie’, een indrukwekkend spektakel op de oever van de rivier. Vanaf de VIP Seats kunt u genieten van de show met meer dan 500 figuranten, dieren en prachtige decors. Nadien, terugkeer naar Guilin. Overnachting in het hotel Shangri-La.

DAG 13  Guilin – Longji

Ontbijt in het hotel. Vandaag reist u naar Longji, 80 km ten noorden van Guilin. U komt in het hart van de ‘Dragon’s Backbone’, een prachtig patchwork van rijstterrassen in alle mogelijke tinten groen, overal waar u kijkt. Overnachting in Li An Lodge.

DAG 14  Longji – Guilin – Hong Kong

Ontbijt in het hotel. Terugkeer per privéwagen naar Guilin (80 km). Lokale vlucht naar Hong Kong. Onthaal en transfer naar het hotel. Overnachting in het Eaton Hotel.

DAG 15  Hong Kong

Ontbijt in het hotel. Vrije dag in Hong Kong. Enkele tips om uw dag vruchtbaar in te vullen:

Museum of Tea Ware
Victoria Peak
Hart van Chinees Hong Kong (westen)
Tempel Man Mo
Nathan Road
Tocht Star Ferry

Overnachting in het Eaton Hotel.

DAG 16  Hong Kong

Ontbijt in het hotel. Vrije dag in Hong Kong. ’s Avonds laat, transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!