Reizen op uw maat

Thailand, het land van de glimlach

Thailand heeft een zeer rijke culturele erfenis met serene boeddhistische tempels. Daarnaast vind je de bruisende moderne metropool Bangkok en natuurlijk een weelderige en afwisselende natuur en landschappen. Naast de exotisch witte stranden biedt Thailand ook authentieke bergvolkeren. Deze rondreis laat u de voormalige hoofdsteden van Thailand ontdekken, maar brengt u ook in contact met de giraffennekvrouwen en andere bergstammen. Een tocht per olifant zorgt voor de avontuurlijke noot.

14 dagen / 11 nachten
Individuele rondreis met chauffeur en Engelstalige gids

Prijs per persoon op basis van 2 persoonskamer vanaf € 3450,00
Aanbod geldig voor vertrek tussen 01/07 en 31/10/2015

Inbegrepen

  • Internationale vluchten met Thai Airways of andere regelmatige lijnvluchten
  • Binnenlandse vlucht Chiang Rai-Bangkok (prijs onder voorbehoud van wijziging)
  • Huidige luchthaven- en fueltaksen
  • 11 overnachtingen in luxe hotels

Bangkok: 2n The Sukhothai Bangkok (Superior Room)
Kanchanaburi: 1n The Float House River Kwai (Standard Room)
Uthai Thani: 1n Uthai River Lake (Superior Room)
Sukhothai: 2n Sukhothai Heritage (Deluxe Room)
Chiang Mai: 3n Anantara Chiang Mai Resort & Spa (Deluxe Room)
Chiang Rai: 2n Le Meridien Chiang Rai (Deluxe Garden View Room)
 

  • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma (B: ontbijt, L: middagmaal, D: diner)
  • Vermelde uitstappen, toegangsgelden inbegrepen
  • Transfers en vervoer in privévoertuig  met airco met Engelstalige privé-chauffeur zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven
  • Optionele excursies en fooien
  • Reis- en/of annulatieverzekering

Programma

Dag 1: Brussel – Bangkok

Vlucht van Brussel naar Bangkok met Thai Airways.

Dag 2: Bangkok

Bij aankomst transfer naar uw hotel waar u kan uitrusten van uw nachtvlucht.

Dag 3: Bangkok (O)

Begeleide stadsrondrit. Uw verkenning van deze metropool begint met het 45m hoge beeld van de Liggende Boeddha. Vervolgens een subliem staaltje Thaise architectuur: het Koninklijk Paleis met het meest vereerde Boeddhabeeld van Thailand. Eén van de oudste wijken, het drukke Chinatown mag ook niet ontbreken. De wandeling eindigt bij de taoïstische tempel Wat Leng Neng Yee. De dag wordt afgesloten met een boottocht op de Thonburi Klongs, een wirwar van kanaaltjes waarlangs het dagelijkse leven van de Thai zich afspeelt.

Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi (O)

U vertrekt naar Kanchanaburi, vooral gekend om de Brug over de River Kwai, gebouwd door krijgsgevangenen tijdens Wereldoorlog II. U bezoekt het oorlogskerkhof en het Jeath Museum, gevolgd door een treinrit van een uur door de Kwai Noi-kloof.

Dag 5: Kanchanaburi – Ayutthaya – Uthai Thani (O)

Vroeg in de morgen rit naar Ayutthaya. Deze stad was gedurende 417 jaar de hoofdstad van Thailand. U verkent het uitgestrekte ruïne- en oude tempelcomplex per “Kermit tuktuk”, het typisch blitse motorvoertuig van deze streek. Na de middag boottocht naar het zomerpaleis van Bang Pa In en verder naar de Wat Niwet Thammapravat, één van de oudste boeddhistische tempels met gotische stijlelementen.

Dag 6: Uthai Thani – Phitsanulok – Sukhothai (O-L)

Bezoek aan de hogerop gelegen tempel Wat Sangklat Rattanakhiri waarbij u tevens van een panoramisch uitzicht over Uthai Thani geniet. De volgende tempel Wat Tha Sung maakt indruk met haar kristallen en gouden hallen. Vervolgens maakt u kennis met de lokale levensstijl in een dorpje waar wierookstokjes worden gemaakt. Lunch aan boord van een rijstboot die ondertussen langzaam de Sakraekrangrivier afvaart. Rit naar Phitsanulok waar u het Boeddhabeeld van de Wat Mahathat bezoekt en het Cha Tawee volksmuseum. In de late namiddag rijdt u naar Sukhothai.

Dag 7: Sukhothai (O)

Sukhothai was de eerste hoofdstad in de 13de eeuw, een glorieperiode in de Thaise geschiedenis en wordt beschouwd als de bakermat van de Thaise beschaving. U bezoekt het Ramkamhaeng National Museum en vervolgens de belangrijkste sites en ruïnes in het Sukhothai Historisch Park.

Dag 8: Sukhothai – Sri Satchanalai – Chiang Mai (O)

Na het ontbijt bezoekt u het Sri Satchanalai Historisch park aan de oever van de Yomrivier ten noorden van Sukhothai. Na de middag maakt u kennis met de bewoners van het weversdorp Baan Haad Siew. Deze bevolkingsgroep, de Thai Puan, zijn oorspronkelijk afkomstig uit Laos. Verder naar Chiang Mai.

Dag 9: Chiang Mai (O-L)

’s Morgens rit door het pittoreske platteland naar Mae Rim, vanwaar u een boottocht van een half uurtje maakt op de Mae Ping Rivier. Aansluitend wandelt u naar de markt waar u wat couleur locale opsnuift. U maakt ook een rit per trishaw. In de namiddag verkent u het oude Chiang Mai met ondermeer de Wat Suan Dok, waar de stoffelijke resten van de koninklijke familie liggen en de Jed Yot tempel. U bezoekt ook een traditioneel dorp van de witte Hmong en één van de meest heilige tempels van het land, de Doi Suthep. Hiervoor dient u wel 217 trappen te overwinnen. Tegen valavond woont u hier het gezang van de monniken bij.

Dag 10: Chiang Mai (O)

Vandaag staat er een vleugje avontuur op het programma: een tocht per olifant en een tocht per bamboevlot in een olifantenkamp. Na de middag bezoekt u enkele dorpjes van uiteenlopende bergstammen waaronder de Palaung, de Akha en de Lisu die elk nog hun unieke levenswijze in stand houden.

Dag 11: Chiang Mai – Mae Kampong – Chiang Rai (O-L)

In de late voormiddag vertrekt u naar het hogerop gelegen dorp Mae Kampong, met onderweg een stop bij de lokale markt om de nodige inkopen te doen voor uw lunch. Bij aankomst wordt u begroet door uw gastgezin die voor u de lunch zal bereiden.

Dag 12: Chiang Rai – Mae Sai – Chiang Saen – Chiang Rai (O)

Eerst bezoekt u de drukke Birmaanse markt en verder rijdt u naar Sop Ruak, het drielandenpunt aan de gouden driehoek waar de Mekongrivier de natuurlijke grens vormt met Laos, Myanmar en Thailand. U bezoekt het oude opiummuseum waar de geschiedenis van de opiumhandel wordt weergegeven. Verder bezoekt u de ruïnes van het 13de eeuwse Chiang Saen in het hartje van de gouden driehoek. Boottocht op de Mekongrivier.

Dag 13: Chiang Rai – Bangkok (O)

Na een laatste bezoekje aan de Wat Pra Kaew vliegt u terug naar Bangkok van waaruit uw retourvlucht vertrekt.

Dag 14: Bangkok – Brussel

Terugvlucht van Bangkok naar Brussel.

Andere trips in
Thailand

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!