Reizen op uw maat

Peru, het land van de Inca’s

Deze reis neemt u mee langs de vele sites van de al lang vervlogen beschavingen zoals de Nazca gevestigd langs de woestijnkust en de indrukwekkende Inca’s in de majestueuze Andes. De Spaanse koloniale steden worden afgewisseld met bezoeken aan dorpjes en marktjes waar u de lokale bevolking van dichtbij kunt aanschouwen. De Colca vallei, het Titicacameer en natuurlijk Machu Picchu vormen (enkele van de) hoogtepunten van uw reis. Deze 16 daagse-reis laat u op korte tijd grondig kennis maken met dit unieke land. 

Duur: 16 dagen
Prijs op aanvraag, programma volledig aan te passen naar smaak van de klant, programma onder voorbehoud.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in Country Club Lima
 • 1 overnachting in hotel La Hacienda Bahia Paracas
 • 1 overnachting in Casa Andina Nazca
 • 2 overnachtingen in Casa Andina Arequipa
 • 2 overnachtingen in hotel Colca Lodge
 • 2 overnachtingen in hotel Titilaca
 • 1 overnachting in hotel Belmond Nazarenas
 • 2 overnachtingen in Tambo del Inka
 • 1 overnachting in Inkaterra Pueblo Hotel

 

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle maaltijden anders dan vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Verzekeringen

Programma

DAG 1 Aankomst in Lima
Bij aankomst in Lima, wordt u ontvangen door onze lokale agent die u vergezelt bij de recuperatie van uw bagage en het afhandelen van alle immigratieformaliteiten. Transfer naar het hotel Country Club Lima.

DAG 2 Lima
Ontbijt in het hotel. Afspraak met uw gids voor een rondleiding door het historische centrum van Lima. Het bezoek omvat een museum naar keuze (goudmuseum, nationaal museum of museum Larco Herrera). Overnachting in hotel Country Club Lima.

DAG 3 Lima – Paracas
Ontbijt in het hotel. In de voormiddag vergezelt u gids u richting Paracas. In de namiddag bezoekt u het schiereiland / nationaal park. Het is niet alleen een reservaat voor verschillende met uitsterven bedreigde diersoorten, maar ook een archeologische schatkamer. U bezoekt er ook het kleine museum, waar onder andere enkele conische schedels te zien zijn. Overnachting in hotel La Hacienda Bahia Paracas.

DAG 4 Paracas – Ica – Nazca
Ontbijt in het hotel. In de voormiddag brengt u een bezoek aan de Ballestas-eilanden, ook een onderdeel van het Nationaal Park. De door erosie grillig gevormde rotsen zijn de habitat van duizenden zeevogels, waarvan enkele soorten alleen hier en op de Galapagoseilanden voorkomen. Een typische vogel is de ‘Inca Tern’, een roodgebekte vogel die reeds door de Inca’s werd bewonderd destijds. In de namiddag reist u verder naar Nazca, met onderweg een bezoek aan Ica, inclusief buggy rit & zandsurfen. Overnachting in Casa Andina, Nazca.

DAG 5 Nazca – Arequipa
Ontbijt in het hotel. U begint met het bezoek aan de begraafplaats van Chauchilla. Hier werden tussen de derde en de negende eeuw tal van mummies begraven, compleet met kleding en kunstvoorwerpen. Vervolgens vliegt u over de mysterieuze Nazca-lijnen. Deze laten zich het best omschrijven als enorme hiërogliefen die een oppervlakte van meer dan 500 km² beslaan. De figuren zijn enkel vanuit de lucht zichtbaar, wat des te opmerkelijker is aangezien ze gemaakt werden in een tijd dat de mens nog lang niet toe was aan vliegen. Na de vlucht reist u door naar Arequipa, een lange rit van 9 à 10 uur. Overnachting in Casa Andina, Arequipa.

DAG 6 Arequipa
Ontbijt in het hotel, vrije voormiddag. In de namiddag brengt u een begeleid bezoek aan Arequipa. U bezoekt het centrale plein, enkele panoramapunten vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de vijf vulkanen die de stad omringen en de jezuïetenkerk van La Compania. Eindigen doet u met Casa del Moral en het belangrijkste monument, het Santa Catalina-klooster: een kleine stad in de stad. Ook het Juanita Mummy Museum staat op het programma. Arequipa heeft enkele aangename troeven voor een bezoek: enkele mooie koloniale bouwwerken, een vriendelijke atmosfeer en een gezellige binnenstad. Overnachting in Casa Andina, Arequipa.

DAG 7  Arequipa – Colca Canyon
Ontbijt in het hotel.  U reist door naar Colca, bijgestaan door een Engelstalige gids-chauffeur. Terwijl u geleidelijk stijgt, zal u het landschap zien veranderen, van laag struikgewas en de grote cactussen van het aride gebied tot de koude graslanden en besneeuwde bergtoppen van de Puna-hooglanden. Dit ecosysteem, dat voorkomt vanaf 3800 meter, is de thuis van de condor en vicuna. Kort na uw vertrek zal u al aankomen in het reservaat van Salinas en Aguada Blanca, één van de twee parken in Peru waar de vicuna-populatie in stand kan worden gehouden. Deze zeldzame lama-achtige heeft immers een prachtige pels. Vandaag bereikt u de grootste hoogte van de hele trip, Patapampa, op 4914 meter hoog. Tijdens de afdaling komt u voorbij de pampas van Tocra. Onderweg neemt u een picknicklunch. De rest van de namiddag brengt u vrij door in en rond het hotel. Overnachting in hotel Colca Lodge.

DAG 8   Colca Canyon
Vandaag brengt u door in uw hotel Colca Lodge, ideaal om in de buurt op verkenning te gaan. 

DAG 9   Colca Canyon – Puno (Titicaca meer)
Ontbijt in het hotel. Afspraak met uw chauffeur voor de dagrit naar Puno. U rijdt door prachtige landschappen en traditionele dorpen, tot op een maximumhoogte van 4500 meter. Hier, in Chuchura, heeft u een mooi uitzicht over de besneeuwde bergtoppen. Andere mogelijke stops zijn Las Salinas (zoutwinningsgebied), Lagunillas (een meer op 4170 meter hoogte) en Cabanillas (traditioneel dorp met een mooie kerk).Overnachting in hotel Titilaca.

DAG 10   Titicaca meer (Puno)
Mogelijkheid tot verkenning van het Titicacameer. Optioneel kunt u naar de Boliviaanse zijde van het meer: vanaf Copacabana (een landtong in het meer) kan u per boot naar Isla del Sol en de ruïnes van Pilkokaina. In Copacabana kan u naar de Basilica de la Virgen de Candelaria of naar de archeologische site van Chincana. Overnachting in hotel Titilaca. 

DAG 11  Puno – Cuzco
Transfer naar het treinstation van Puno voor een reis aan boord van de Andean Explorer richting Cuzco. Deze tocht is wellicht één van de meest spectaculaire treinreizen ter wereld. Er zijn twee stops op de tien uur durende trip: in La Raya, op het hoogste punt van de tocht (4321 meter boven de zeespiegel) en in Juliaca. De lunch wordt geserveerd aan boord. Aankomst in Cuzco, transfer naar het hotel. Overnachting in Belmond Nazarenas.

DAG 12  Cuzco
De voormiddag vult u naar eigen interesse in. In de namiddag bezoekt u Cuzco’s kathedraal en zonnetempel. Alsook bezoek aan de ruïnes (vooral Sacsayhuaman) in de onmiddellijke omgeving van Cuzco. Overnachting in Belmond Nazarenas.

DAG 13  Heilige Vallei (Sacred Valley)
Ontbijt. Volledige dag bezoek aan Maras, Moray & Salinas. Lunch inbegrepen. Overnachting in Tambo del Inka.

DAG 14  Heilige Vallei (Sacred Valley)
Ontbijt in het hotel. De hele dag wordt voorbehouden voor een bezoek aan de Heilige Vallei en de markt van Pisac, eindigend in uw hotel Tambo del Inka.

DAG 15  Machu Picchu – Aguascalientes
Ontbijt. Vandaag komt wellicht de mooiste dag van de reis: aankomst in Machu Picchu. De tocht erheen wordt stevig beloond met een ongelooflijk zicht op de ‘stad van de eeuwige jeugd’ en de poort naar de zon ‘Inti Punko’. Na de nodige foto’s van de volledige site, daalt u ook af naar de verloren incastad zelf. In de namiddag daalt u af naar Aguas Calientes. Overnachting in Inkaterra Pueblo Hotel.

DAG 16  Aguescalientes – Lima
Ontbijt in het hotel. U reist per trein vanaf Aguas Calientes terug tot Cuzco. Vertrek naar de luchthaven van Lima voor uw vlucht huiswaarts.

 

Optioneel kunt u in deze reis ook langs de indrukwekkende Inca Trail naar Machu Picchu. 

 • dag 1: Cuzco – Chillca – Patallacta (overnachting in kamp Wayllamabma of Ayapata)
 • dag 2: Patallacta – Llullucha (overnachting in kamp Caqui q’ocha)
 • dag 3: Lluullucha – Phuyupatamarca (overnachting in kamp Winan Huayana)
 • dag 4: aankomst Machu Picchu (+ bezoek Heilige Vallei)

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!