Reizen op uw maat

Het land van de Kerstman in Finland

Duur: 6 dagen/5 nachten
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • 5 overnachtingen in het Arctic Light Hotel Rovaniemi
 • Bezoek aan husky boerderij en sledetocht
 • Sneeuwscootersafari
 • Excursie: Op zoek naar het Noorderlicht
 • Kerstviering met de Kerstman
 • Bezoek aan een rendierboerderij
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Vervoer in minibus
 • BTW en lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden en diensten
 • Reisverzekeringen
 • Fooien
 • Optionele excursies

Programma

DAG 1 Brussel – Helsinki - Rovaniemi

Aankomst in de luchthaven van Rovaniemi. Recuperatie van uw bagage en vervullen van de douaneformaliteiten. Transfer naar uw hotel Arctic Light Hotel Rovaniemi en check-in.

DAG 2 Rovaniemi

Ontbijt in het hotel. Per minibus naar de husky boerderij. U krijgt eerst een korte uitleg hoe de slede te besturen en nadien kan de safari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede: 1 persoon zit in de slede en de andere persoon bestuurt de slede. De husky tocht is zo’n 800 meter. Nadien geeft de husky herder nog wat uitleg over het leven op de boerderij bij een kop warme koffie en misschien krijgt u wel een husky puppy te zien. In de namiddag vrij. Diner in het hotel.

DAG 3 Rovaniemi

Ontbijt in het hotel. Vrije dag. U kunt eventueel het Santa Claus Village bezoeken. Het Santa Claus Village is op de Noordpoolcirkel gelegen en u vindt er o.a. de officiële woonplaats van de Kerstman en zijn bezoekerscentrum. Overal mag u foto’s nemen, met uitzonderling van bij de Kerstman zelf. Nadien kunt u wel een foto van u en de kerstman kopen bij het verlaten van zijn woning. Verder vindt u hier ook nog een postkantoor met de elfjes, verschillenden souvenirwinkeltjes en restaurants. Het Santa Park is een klein pretpark in het teken van de Kerstman. Drie gangendiner in het hotel. Excursie : op zoek naar het Noorderlicht. Als de avond valt wordt u naar een plaatsje in de natuur gebracht ver weg van de stad en alle kunstlicht. Er wordt een kampvuur gemaakt en hopelijk maakt het Noorderlicht zijn opwachting. Om het wachten aangenaam te maken kan u ondertussen worstjes grillen bij een open kampvuur. Op de terugweg naar Rovaniemi wordt nog kort gestopt bij een oud woonhuis waarbij de gastheer u wat meer zal vertellen over hoe de huizen vroeger gebouwd werden en hoe er werd geleefd.

DAG 4 Rovaniemi

Ontbijt in het hotel. Vrije voormiddag. Sneeuwscootersafari rond Rovaniemi. Tijdens deze sneeuwscootersafari maakt u kennis met het wondermooie heuvelachtige landschap in de omgeving van Rovaniemi. De gids vertelt u onderweg over de typische kenmerken van de Lapse sneeuwlandschappen. ’s Avonds : kerstviering met de Kerstman, Fins kerstbuffet met welcom drink en 2 glaasjes wijn of frisdrank per persoon (kerstpakket).

DAG 5 Rovaniemi

Ontbijt in het hotel. Vrije voormiddag. Bezoek aan een rendierboerderij. Per minibus rijdt u naar de rendierboerderij. De Sami herder zal u verwelkomen en wat meer vertellen over de Sami cultuur en het leven op de rendierboerderij tijdens de koffiebreak met koekjes. Tijdens dit bezoek wordt ook een tocht per rendier gemaakt van een klein uur. ’s Avonds feestelijk buffet met 2 glaasjes wijn of frisdrank per persoon.

DAG 6 Rovaniemi - Helsinki – Brussel

Ontbijt in het hotel. Vrije voormiddag. Check-out uit het hotel en transfer naar de luchthaven van Rovaniemi voor uw vlucht naar huis.

Andere trips in
Finland

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje

Kathleen Ampen

056 24 38 81

   


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!