Reizen op uw maat

Het sultanaat Oman

Een afwisselend reisprogramma door wondermooie landschappen tussen bergen, zee en woestijn met een unieke selectie van charme logies met uitstekend comfort op buitengewone locaties. World of Travel stelt de minder gekende wadi’s voor. Zij zijn interessanter en mooier dan de meer toeristische wadi’s die grotendeels gebetonneerd werden. Het wegennetwerk is uitstekend. Om de prachtige landschappen en meer traditionele dorpjes te verkennen, gaat u best off-road.

Prijs vanaf € 1870 per persoon op basis van 2 personen
Single supplement vanaf € 720

Inbegrepen

 • Internationale vluchten met Swiss Air  in E-klasse
 • De huidige luchthaven- en fueltaksen
 • 7 nachten in de vermelde hotels of evenwaardig op basis van een tweepersoonskamer
 • Vermelde maaltijden (B = Breakfast / L = Lunch / D = Dinner)
 • De huurwagen met verzekering en ongelimiteerd aantal kms dag 2 tot dag 8 (Toyota Land Cruiser of sim.)
 • Privé transfers luchthaven-hotel (In & Out)
 • Lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor gids en chauffeur
 • Brandstof voor de huurwagen
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Visum voor Oman (ca 5 OMR - onder voorbehoud)
 • Reisverzekeringen
 • Niet vermelde diensten

Programma

Dag 1: Brussel - Muscat

Vertrek vlucht naar Muscat. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd. Rit naar het hotel. Check-in en vrije avond.

Dag 2: Muscat (B)

Aflevering van de huurwagen in het hotel (4x4 Toyota Land Cruiser 2010). Selfdrive met een Roadbook Oman met gedetailleerde routebeschrijving. Vrije dag.  Suggestie qua bezoeken na het ontbijt : de grote moskee van de Sultan Qaboos, bekend omwille van zijn grote luchter en het grootste tapijt ter wereld, bezoek aan het interieur van de spliksplinternieuwe en elegante Opera House te Muscat, impressionant qua oosterse architectuur en uniek in z’n genre. Ontdekking van de hoofdstad met o.a. het museum van de Omaanse tradities en de soeks van Muttrah, volgestouwd met stoffen, reukwaren en goud. Fotostop aan het werkpaleis van de sultan dat geflankeerd wordt door twee Portugese forten uit de 16de eeuw.  Overnachting te Muscat.

Dag 3: Muscat – Nakhal – Wadi Bani Awf – Al Hamra (B-D)

Vrije dag. Na het ontbijt vertrek (met 4x4) naar Nakhal, hoogtepunt van de Omaanse cultuur sinds de 9e eeuw. In plaats van de autoweg naar Nizwa te nemen, gaat u off-road en doorkuist u de bergen en wadi’s. Ontdekking van de immense Wadi Bani Awf, waar u oog in oog staat met één van de meest sensationele en spectaculaire decors van het land. Stop om te lunchen vlak voor het dorp Balad Sayt. Rit naar het dorp van Al Hamra.  ‘s Avonds verblijft u bovenop de berg in een comfortabele lodge met panoramisch zicht over de streek.

Dag 4: Al Hamra – Djebel Shams – Jabrin – Bahla – Jebel Akhdar (B)

Vrije dag. ‘s Morgens rijdt u off-road verder tot Djebel Shams, het hoogste punt van Oman (3075m). Van hieruit geniet u van een schitterend uitzicht op de omliggende groene canyons. Vervolgens verkent u het fort van Jabrin, mooi voorbeeld van de Omaanse cultuur met beschilderde plafonds die dateren uit de 17e eeuw. U komt voorbij het Bahla fort (Unesco). Beklimming met 4x4 van de Jebel Akhdar, de groene berg. U volgt er de weg tot aan het plateau van Sayq, bekend voor zijn uitgestrekte landschappen en de rozenteelt. Wandeling door de dorpen de prachtige landschappen van de Sayq Plateau. Overnachting in een charmehotel op het plateau met een schitterend zicht over de volledige vallei, gelegen op een hoogte van meer dan 2000m.

Dag 5: Jebel Akhdar – Birkat Al Mauz – Nizwa – Wahiba Sands (B-D)

Vrije dag. Bezoek aan het dorp van Birkat al Mauzen, aan de veemarkt van Nizwa (op vrijdag). Ontdekking van het imposante fort van Nizwa. De fantastische palmoase is de vroegere hoofdstad van Oman. Vervolgens rijdt u verder naar de indrukwekkende Wahibawoestijn, waar de Arabische bedoeïenen hun tenten opslaan. U wordt begeleid in de duinen naar het camp in de woestijn. Overnachting in een goed uitgerust tentenkamp tussen de wondermooie zandduinen. Jullie kunnen er genieten van de heldere sterrenhemel.

Dag 6: Wahiba Sands – Sur – Ras Al Jinz (B-D)

Vrije dag. Na het ontbijt, rit naar Sur waar u de werf van de botenbouwers bezoekt. De Arabische dhow werd al gebruikt door Sindbad de Zeeman en wordt hier nog steeds gebouwd op traditionele wijze. Rit naar Ras Al Jinz waar op het kleine beschermde strand elk jaar duizenden schildpadden hun eieren komen leggen. Er wordt ook een observatie van de schildpadden voorzien tijdens de nacht.

Dag 7: Ras Al Jinz – Wadi Tiwi – Dibab – Muscat (B)

Vrije dag. Rit naar Muscat. Na een korte stop bij de krater van Dibab, rijdt u naar de Wadi Tiwi met zijn steile bergwanden. Ondanks het feit dat het begin van de wadi druk bezocht wordt, wagen weinig toeristen zich tot in het dorpje verderop. Daar kan men van een schitterend uitzicht genieten over de ganse vallei.  Overnachting in het hotel te Muscat.

Dag 8: Muscat – Brussel (B)

Vrije dag. Mogelijkheid om een boottocht te doen waar u talrijke dolfijnen en met wat geluk walvissen kan spotten (niet inbegrepen). U krijgt er ook de mogelijkheid om te snorkelen tussen de groene zeeschildpadden en de vele exotische vissen. Vrij middagmaal en in de vooravond transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Europa.

Dag 9: Aankomst in Brussel

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!