Reizen op uw maat

Hola Brazil

Beleef de magie van Rio de Janeiro in zijn uitzonderlijke kader met het beroemde Suikerbrood en de Corcovado, de stranden met de welluidende namen Copacabana en Ipanema. Ontdek de prachtige baai van Rio, het Maracana-stadion, de botanische tuin, het nachtleven en de sprookjesachtige shows op het ritme van tropische klanken… Ontdekt de eerst hoofdstad van het land, Salvador da Bahia, de stad van de 365 kerken, de Pelourinho (typisch wijk met fel gekleurde voorgevels), de Mercado Modelo, de stranden en de baai van Todos os Santos…

Duur: 10 of 13 dagen/ of nachten
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant
Met gids in elke stad

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten in economy klasse met TAP
 • Binnenlandse vluchten TAM
 • Transfers van luchthaven naar hotel (heen & terug)
 • 3 overnachtingen in hotel Sofitel ***** in Rio de Janeiro
 • 5 overnachtingen in hotel Convento do Carmo ***** in Salvador Da Bahia
 • (3 overnachtingen in hotel Tivoli Ecoresort ***** in Praio Do Forte)
 • Verblijf in de vermelde hotels (of evenwaardig)
 • Alle vermelde maaltijden
 • Vermelde excursies vergezeld door een locale Engelstalige gids
 • Luchthaventaksen

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • Niet vermelde diensten
 • Optionele activiteiten

Programma

DAG 1: Brussel – Rio de Janeiro

Inscheping aan boord van een vlucht met TAP met als eindbestemming Rio de Janeiro. Maaltijd aan boord. Verwelkoming door onze gids. Transfer en intrek in het hotel.

DAG 2 : Rio de Janeiro

In de voormiddag, busreis langs de wondermooie stranden van Ipanema en Leblon, de lagunes van Rodrigo de Freitas, het Flamengo-park en het Maracana-stadion. Bezoek aan de kathedraal. Beklimming per kabellift naar de top van het suikerbrood (395 m). Men heeft er een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en de baai van Guanabara. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in hotel.

DAG 3: Rio de Janeiro

Vrije dag. Optie: ‘s Morgens, vertrek naar één van de oudste wijken van Rio de Janeiro Cosme Velho. Verder naar het station van Corcovado. Beklimming per trein doorheen het tropische woud, tot aan de voet van het standbeeld van de Verlosser (710m). Afdaling per trein naar het station van Paineras. Terugkeer naar het hotel in de late voormiddag. Vrije namiddag. Optie: Avondmaal in een Churrascaria (barbecue-restaurant) waar U van duizend en één soorten vlees zal kunnen proeven alsook van andere typische bereidingen. Deze feestelijke maaltijd wordt dan gevolgd door een Braziliaans karnaval-spektakel van Lambada en Samba in één van de beste cabaretten van Rio de Janeiro. Overnachting in hotel.

DAG 4: Rio de Janeiro – Salvador

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Salvador. Verwelkoming door onze gids. Transfer naar het hotel. Overnachting in hotel.

DAG 5: Salvador Da Bahia

In de voormiddag, geleid bezoek aan de stad. De geschiedenis van Brazilië begint in Salvador dat in 1501 werd ontdekt door de Portugezen en uitgeroepen tot de eerste hoofdstad van het land. De meerderheid van de inwoners is zwart omdat ze rechtsreeks afstammen van de slaven die uit Afrika kwamen gedurende de zestiende en de zeventiende eeuw om het suikerriet te bewerken. Salvador is merkwaardig voor zijn koloniale bouwstijl. Het is ook de stad van de 365 kerken die onschatbare schatten bevatten. Een voorbeeld is de kerk van Sao Fransisco die een mooi bewijs is van de Braziliaanse barokstijl. De stad is begrensd door een soort klif, waardoor twee delen ontstonden: de hoge stad waar de Pelourinho gelegen is (typische wijk met fel gekleurde voorgevels) alsook de kerk van Sao Fransisco. In de lage stad vindt men de stranden omringd door forten en de Mercado Modelo. Om de hoge en de lage stad te verbinden bestaan er liften of kabelspoorwegen. Terugkeer naar het hotel in de late voormiddag. Vrije namiddag. Overnachting in hotel.

DAG 6: Salvador

Vrije dag. Optie: Transfer en inscheping aan boord van een schoener voor een boottocht in de baai van Todos os Santos, de grootste baai van Brazilië met een oppervlakte van 1502 km². Deze baai werd ontdekt in 1501 door de bekende Italiaanse zeevaarder Americo Vespucci die ten dienste was van Portugal. Stop en duikje op het eiland Dos Frades en verder naar het grootste eiland van de baai Itaparica. Lunch onder de kokosbomen. Bezoek ondermeer aan het Fort van Sao Lourenço. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in hotel.

DAG 7: Salvador

Vrije dag. Optie: Avondmaal in het typisch restaurant Solar da Unhao, waar U de gelegenheid krijgt om bahiaanse specialiteiten te proeven terwijl U geniet van het indrukwekkende spektakel van Capoeira, Samba de Roda en andere elementen van de lokale cultuur. Overnachting in hotel.

DAG 8: Salvador

Vrije dag. Overnachting in hotel.

DAG 9: Salvador - Lissabon

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lissabon. Avondmaal en ontbijt aan boord.

DAG 10 : Lissabon – Brussel

Aankomst te Lissabon en verbinding naar Brussel.

 

VERLENGING PRAIA DO FORTE

DAG 9: Salvador – Praia Do Forte

Transfer naar Praia do Forte. Praia do Forte, gelegen op 80 km ten noorden van Salvador, is een exclusieve en ecologische badplaats. De voornaamste attractie van Praia do Forte, buiten de mooie stranden gerekend, is de zeeschildpaddenmigratie en hun broeiperiode. Intrek en overnachting in het hotel.

DAG 10 - 11: Praia Do Forte

Vrije dagen in Praia do Forte. Overnachtingen in het hotel.

DAG 12: Salvador – Lissabon

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lissabon. Avondmaal en ontbijt aan boord.

DAG 13: Lissabon – Brussel

Aankomst te Lissabon en verbinding naar Brussel.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!