Reizen op uw maat

Japan voor kunstliefhebbers

Japan biedt voor elke reiziger en elk soort toerist voldoende mogelijkheden om uw volgende reis aan te spenderen. Kunstliefhebbers komen dus ongetwijfeld ook aan hun trekken. In dit reisaanbod komen de voornaamste Japanse steden aan bod: Tokio, Kyoto, Hiroshima, Miyajima en Osaka. Elk van deze plekken schotelt een aantal prestigieuze musea en kunstgalerijen voor met Japanse kunst alsook internationale, westerse toppers. In deze 13-daagse reis krijgt u de kans om een groot aantal van de musea rustig te bezoeken, maar komen ook enkele speciale kunstprojecten met lokale kunstenaars aan bod. Uiteraard is er voldoende vrije tijd om de voornaamste toeristische trekpleisters aan te doen.

13 dagen / 11 nachten
Individuele reis
Prijzen op aanvraag

Inbegrepen

 • Lijnvlucht Brussel - Japan heen/terug (incl. taxen)
 • Transport: Japan Railpass (14 dagen), transportpass voor Tokio en Hiroshima
 • Prive-transfer Kurashiki naar Uno (haven)
 • 11 overnachtingen in vermelde hotels, inclusief ontbijt (alle logies) en avondmaal in Ryokan Tsuragata (Kurashiki)
 • Entreegelden en bezoeken met gids (privégids, Engelstalig) in Osaka, Hiroshima, Kyoto en Tokio
 • Privé-kaligrafielessen in Kyoto (met taxi-transfer)

Niet inbegrepen

 • Visumkosten
 • Toelating om te fotograferen op de sites
 • Lokale fooien
 • Maaltijden (andere dan vermeld) en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige transporten (ferry, kabelbaan, ...)
 • Annulerings-en bijstandsverzekering

Programma

Dag 1: vlucht Brussel - Osaka

Dag 2: Osaka

Aankomst in Osaka, transfer naar hotel St. Regis ***** voor overnachting

Dag 3: Osaka

Na het ontbijt trekt u de stad in met privégids. Op het programma: Nationaal Kunstmuseum, kasteel van Osaka, Umeda Sky Building (twee wolkenkrabbers, die bovenaan met elkaar verbonden zijn door een observatiedek met panorama over de stad en haven). Overnachting in St. Regis.

Dag 4: Osaka - Hiroshima

De 'Shinkansen' (de Japanse kogeltrein) voert u in een tweetal uur naar Hiroshima. Deze stad hoeft weinig uitleg: de stad werd als eerste stad ooit getroffen door een verwoestende atoombom in 1945. U bezoekt met gids het Peace Memorial (UNESCO), de plaats waar de atoombom viel en het Peace Memorial Museum. Overnachting in Sheraton Hotel *****

Dag 5: Hiroshima - Miyajima - Kurashiki

Per ferry reist u vandaag naar Miyajima-eiland. Dit is dé fotoplek bij uitstek: de 6e eeuwse Floating Torii Gate werd al vaak op foto vastgelegd. Verder vindt u op het eiland verschillende schrijnen. 's Namiddags keert u terug naar Hiroshima en vandaar verder naar Kurashiki, een belangrijk centrum voor de rijstindustrie vroeger. Overnachting in Ryokan Tsuragata, avondmaal in de ryokan (typisch Japans avondmaal)

Dag 6: Kurashiki - Naoshima

Eigen bezoek aan Ohara Museum of Art (met werk van Picasso, Gauguin, Klee, Rodin en Kandinsky), het eerste Japanse museum dat westerse kunst tentoonstelde. Verder in de stad vindt u het charmante Kurashiki Bikandistrict, het stadskanaal, tal van rijstopslagplaatsen uit de Mejiperiode, ...'s Namiddags gaat u richting Uno voor de overtocht naar Naoshima, waar u de Benesse Art Site (hedendaagse kunst, opkomende Japanse en internationale kunstenaars) bezoekt. Overnachting in Benesse House, naar de hand van de befaamde architect Tadao Ando.

Dag 7: Naoshima

Het eiland Naoshima laat zich het best ontdekken met shuttlebus. Mogelijkheid tot het bezoeken van het mysterieuze Chichu Art openluchtmuseum en het vissersdorpje van Honmura. In dit laatste vindt u het unieke Art House project, zeven verlaten huizen, ateliers en tempels die door hedendaagse kunstenaars onder handen werden genomen en nu gebruikt worden als kunstinstallatie. Overnachting in Benesse House.

Dag 8: Naoshima - Kyoto

Terugkeer naar het vasteland, doorrit naar Kyoto (de culturele hoofdstad van Japan), transfer naar hotel. In de namiddag volgt u een privéworkshop Japanse kaligrafie. Overnachting in Hyatt Regency *****.

Dag 9: Kyoto

Bezoek Kyoto met privégids, per openbaar vervoer. Verschillende sites van oud-Kyoto staan ingeschreven op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Verder komen aan bod: kasteel van Nijo, zentuin van Ryoani, het gouden paviljoen Kinkakuji en de Tempel van Kiyomizu, voor een indrukwekkend panorama over de stad. Overnachting in Hyatt Regency.

Dag 10: Kyoto

Tijd voor een nieuw kunstinstituut in Kyoto: het Miho Museum, met privégids. Het museum herbergt Egyptische, Romeinse en Aziatische kunstschatten. Verder bezoekt u vandaag ook de boeddhistische tempel van Sanjusangendo, met 1001 houten godenbeelden, en het Gion-district, de oude wijk van de geishas. Overnachting in Hyatt Regency.

Dag 11: Kyoto - Tokio

Per Shinkansen gaat u tocht naar de laatste halte: Tokio. U verkent de metropool op eigen initiatief. De grootste vismarkt ter wereld, het Meijischrijn of Shinjuku zijn slechts een aantal suggesties. Overnachting in Hotel Conrad*****.

Dag 12: Tokio

Op uw laatste dag in Japan trekt u met een privégids het stadscentrum in (per metro). Zowel het oude als nieuwe Tokio komen ruimschoots aan bod: het Ueno Park en zijn talrijke musea zijn te bezoeken indien gewenst. Ook de kunstwijk Roppongi met verschillende kunstgalerijen- en musea zijn aan te raden. Overnachting in Hotel Conrad.

Dag 13: terugvlucht Tokio - Brussel

Transfer naar luchthaven Tokyo Narita, terugvlucht richting Brussel.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!