Reizen op uw maat

Kennismaken met puur China: de Yunnan-provincie

De meeste reizigers die voor het eerst naar China trekken, begeven zich naar de grote megalomane steden aan de oostkust: Peking, Shanghai en Hong Kong. Maar voor een pure eerste kennismaking met het land is ook de Yunnan-provincie aangeraden. Deze autonome provincie ligt vlak tegen Myanmar en Laos aan en is de woonplaats van verschillende Chinese minderheden en ethnische groepen. 

Deze 12-daagse rondreis brengt u langs de verschillende hoogtepunten van de regio: hoofdstad Kunming, de tropische tuinen van Menglun, het pittoreske Lijiang, de indrukwekkende Tiger Leaping Gorge, Klein-Tibet in Shangri La en het majestueuze Kawa Karpo-massief.
Via ontmoetingen met verschillende lokale stammen, wandelingen door de prachtige natuur en een nachtje in een bergkamp proeft u het pure, lokale China zonder franjes of censuur. 


Prijs: 3861 EUR / persoon  (o.b.v. 2 samenreizende personen)

Inbegrepen

 • Accommodatie in de vermelde hotels (in  een twin of double room)
 • Maaltijden waar vermeld (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • Engelssprekende gids
 • Alle tours en transfers in een privévoertuig, van airco voorzien
 • Entreegelden voor de vermelde bezoeken
 • Reisdocumentatie en reisgids

Niet inbegrepen

 • Internationale en lokale vluchten
 • Overige maaltijden, transfers en activiteiten
 • Visa
 • Fooien, persoonlijke uitgaven
 • Annulatie-en bijstandsverzekering

Programma

Dag 1: Kunming (aankomst)     D
Bij aankomst op de luchthaven van Kunming (de hoofdstad van Yunnan), wordt u opgewacht door chauffeur en gids. Deze voeren u naar het stadscentrum (+- 40 min.) U geniet het diner in het 1910 South Railway Restaurant, een restaurant in koloniale stijl. Deze herinnert aan de 60.000 Franse arbeiders die hier begin 20e eeuw neerstreken om er een spoorweg aan te leggen tussen Kunming en Shanghai. Ze zijn verantwoordelijk voor de bouw van meer dan 450km sporen, duizenden bruggen en een hondervijftigtal tunnels in de provincie.
Overnachting in Kunming (Intercon Hotel, Superior Room). 

Dag 2: Kunming      O
Vandaag verkent u de stad Kunming: het Green Lake Park (Waagt u zich aan tai chi of yoga? Of eerder een partijtje schaken of mahjong?), de Yuantong Temple (Tang-dynastie), de Golden Temple en het Yunnan Provincial Museum. Die laatste geeft u een goed beeld op het multi-ethnische karakter van de stad en de autonome regio.
Overnachting in Kunming (Intercon Hotel, Superior Room). 

Dag 3: Kunming - Menglun regio      O
U verlaat Kunming, een binnenlandse vlucht brengt u in een uurtje naar Jinghong, in het uiterste zuiden van de provincie. Deze regio wordt als de meest tropische van het land beschouwd: u ziet er bossen, wilde jungle, suikkerrietvelden en bamboobomen, evenals zo'n 1.000 verschillende soorten fauna: olifanten, apen, tijgers, ... Een gids brengt u na 45 minuten tot in Jinuo, thuisbasis van de Jinuo-minderheid. Volgende stop is Menglun (+- 1u verder), waar de tropische botanische tuinen een absolute smaakmaker zijn. Deze herbergen meer dan 3.000 soorten tropische planten, verspreid over zo'n 900 ha. 
Overnachting in Menglun (Anantara Resort & Spa, Deluxe Garden View Room).

Dag 4: Menglun regio     O
De dag start met een bezoek aan de Dongfeng Markt, een pure ontmoeting met het lokale leven in de streek. Vervolgens gaat het naar Xiaojie, thuis van de Lahu en Bulang-minderheden. In Damenglong stopt u aan twee pagodes (Manfeilong en Black Pagoda) en keert u terug naar het hotel. 
Totale reistijd vandaag: 5u30min
Overnachting in Menglun (Anantara Resort & Spa, Deluxe Garden View Room).

Dag 5: Jinghong - Lijiang      O/L
Dag 5 start met het Sanchahe Nature Reserve (1,5 miljoen ha), een absoluut hoogtepunt van deze reis. U bezoekt er de Wild Elephant Valley en verkent het vanuit de lucht op de 2 kilometer lange kabelbaan. De lunch wordt genomen in Menghai Street, op weg naar de Mange Buddhist Temple. Vanaf de luchthaven van Jinghong vliegt u verder naar Lijiang, UNESCO-stad met een labyrinth aan stenen huizen, kanalen, stenen bruggen en kasseien straten.
Totale reistijd: 1u45min
Overnachting in Lijiang (Banyan Tree, Superior Room). 

Dag 6: Lijiang      O
De reis is halverwege! Vandaag verkent u Lijiang ten volle: Lion Hill, het Mu Palace, de lokale markt en Black Dragon Pond Park, uitkijkend over de Jade Dragon Mountain. 
's Namiddags bent u vrij voor enkele optionele activiteiten in het hotel: een avontuurlijke fietstocht, genieten in de spa van het hotel, een spelletje tennis op het tenniscourt van het hotel, ...
Overnachting in Lijiang (Banyan Tree, Superior Room). 

Dag 7: Lijiang - Shangri La     O
De reis gaat verder; u verlaat Lijiang en trekt richting Shangri La (Zhongdian), het zogenaamde Klein-Tibet door de aanwezigheid van Tibetaanse boeddhisten en het klooster op de heuvel. De weg erheen leidt langs een ander hoogtepunt van de reis: Tiger Leaping Gorge. Dit wordt aanzien als één van de diepste canyons ter wereld met soms 4.000 meter hoogteverschil op een kluitje. U luncht in een guesthouse, uitkijkend over de vallei. De tocht per auto gaat verder; reken op +- 5u om tot in Shangri La te raken. Bij aankomst in Zhongdian, profiteert u van het kuieren door de oude stad. Desgewenst kan u reeds de Baijisi Temple binnenlopen. 
Overnachting in Shangri La (MGallery Songtsam, Standard Room).

Dag 8: Shangri La      O
Vandaag spendeert u de hele dag in Shangri La. De absolute must-do hier is het Songzanlin Monastery,  een Tibetaans boeddhistisch klooster dat nog steeds in gebruik is. Om helemaal in de lokale cultuur op te gaan, is er ook de lokale school van Thangka-kunst, een kunstvorm rechtstreeks verbonden met het boeddhisme en meditatie. 's Namiddags geniet u van het stadje of de faciliteiten van het hotel. 
Overnachting in Shangri La (MGallery Songtsam, Standard Room).

Dag 9: Shangri La - Ringha Valley (kamp)      O/L/D
De komende anderhalve dag gaat u op trekking in de regio rond Shangri La. Na het ontbijt is een transfer voorzien naar een bergkamp, halfweg al naar het kamp van vanavond. Een gids begeleidt u van hieraf naar het 3u verder gelegen kamp. Uw bagage gaat reeds naar het kamp. Onderweg is er een picknicklunch voorzien. De wandeling is eenvoudig, het landschap van heuvelachtige landschappen en kleine dorpjes is verbluffend. Het eindkamp ligt in de Ringha Valley op 3.400 meter hoogte. U rust uit met een aperitief bij zonsondergang, een diner rond het kampvuur en een avondje sterrenkijken.
Overnachting in het bergkamp (Bell Tent).

Dag 10: Ringha Valley (kamp) - Deqin      O
Na het ontbijt keert u per transfer terug naar Shangri La, waar een chauffeur u opwacht voor een rit naar Deqin, gesitueerd op 3.500 meter hoogte. De rit van 6u voert langs het kleine Nixi-dorp, het huis van een Tibetaanse familie, het dorpje Benzilan (voor de lunch) en Dhondrupling Gompa (één van de belangrijkste kloosters in de regio) . 
Overnachting in Deqin (Songtsam Lodge Meili, Superior Room).

Dag 11: Deqin - Shangri La - Kunming       O
Vanaf het terras van uw hotel geniet u van de zonsopgang boven de majestueuze Kawa Karpo, die 6.700 meter uittorent. De Mekongrivier graafde zich hier een weg doorheen. Een tien kilometer lange wandeling voert u langs de Mekong naar de Lotus Temple, vanwaar u een fantastisch zicht hebt over de gletsjers en met sneeuw bedekte toppen. Aansluitend transfer naar Songtsam Meili. 
Overnachting in Deqin (Songtsam Lodge Meili, Superior Room). 

Dag 12: Deqin (vertrek)       O
Vandaag eindigt uw rondreis door het land. Vanaf Deqin gaat u naar Shangri La voor een finale rit naar Kunming. Vanhieraf vliegt u terug westwaarts, naar huis.  

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!