Reizen op uw maat

Magische momenten in Myanmar

Myanmar, het vroegere Birma, is een land met een rijk verleden, mooie monumenten en authentieke bevolkingsgroepen. U bezoekt tijdens deze reis in Myanmar uiteraard de hoogtepunten Bagan, Mandalay, het Inlemeer en de Gouden Rotspagode en zult geraakt worden door de vriendelijkheid van de bevolking.

Duur: 11 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

  • Maaltijden zoals vermeld in het programma
  • 3 overnachtingen in hotel The Governor’s Residence
  • 1 overnachting in hotel Mandalay Hill Resort
  • 2 overnachtingen op de RV Paukan 2007
  • 2 overnachtingen in hotel Aureum Palace
  • 1 overnachting in hotel Inle Aureum Palace
  • 1 overnachting in hotel Sukhothai

Niet inbegrepen

  • Alle maaltijden niet vermeld in het programma

Programma

DAG 1 YANGON

Aankomst in Yangon. Immigratie en douaneformaliteiten, onthaal door uw reisbegeleider, die u voor de rest van de trip zal vergezellen (met uitzondering van de cruise). Transfer naar het hotel. Yangon dat vroeger bekend stond als ‘Rangoon’, is een relatief rustige, koloniale stad maar toch één van de meest fascinerende steden in Zuidoost Azië. U begint uw dag met een bezoek aan de Kyaukhtatgyi pagode en de 70 meter lange, liggende Buddha.
Daarna gaat u verder naar het centrum met een stop aan Sulé Paya en het rustige Mahabandoola park. Maak ook een wandeling langs het koloniale stadshuis en de rechtbank. Verder kunt u een bezoekje brengen aan het Koninklijk meer, die eveneens een mooie locatie is om foto’s te nemen. Later in de namiddag kunt u de Shwedagon Pagode bezoeken, de meest vereerde tempel in Myanmar. The centrale Stupa is 90 meter lang en belegd met bladgoud. Bij zonsondergang geniet u van het adembenemend uitzicht op de pagode en de omringende skyline vooraleer u terugkeert naar uw hotel. Overnachting in the Governor’s Residence.

DAG 2 YANGON – BAGO - YANGON

Ontbijt in het hotel. Vertrek richting Bago die ooit de hoofdstad was van een Mon-Koninkrijk en gekend onder de naam ‘Pegu’. Hier bezoekt u de Shwemawdaw pagode met z’n 114 meter hoge stupa. Verder bezoekt u de 16 meter hoge & 55 meter languit liggende Buddha van Shwehtalyang. Op de terugweg stopt u ten zuiden van Bago  om de site van Kyaik Puk te bezoeken met zijn 4 rug aan rug zittende 25 meter hoge Buddha’ s. Terugkeer naar Yangon. Overnachting in the Governor’s Residence.

DAG 3 YANGON – MANDALAY

Ontbijt in het hotel. Vroeg in de morgen transfer naar de luchthaven om uw vlucht naar Mandalay te nemen. Aankomst in Mandalay. Bezoek de oude hoofdsteden rond Mandalay: Amarapura, Ava en Sagaing. U begint bij Ava, via een oversteek per boot over een kleine rivier. Deze stad die vroeger bekend stond als ‘Inwa’, was een hoofdstad in meerdere Birmaanse koninkrijken van de 13de tot de 18de eeuw. Met kleine paardenkoetsen zet u uw ontdekkingstocht verder en bezoekt u het oude, teakhouten klooster van Bagaya-okkyaung en de overblijfselen van het Koninklijk Paleis en het Fort. In de namiddag bezoekt u de heuvel van Sagaing die bedekt is met 600 witbeschilderde pagodes en kloosters. Sagaing Hill wordt beschouwd als het religieus centrum van Myanmar, en huisvest 3000 monniken en meer dan 100 meditatiecentra.
Bezoek aan  Amarapura (11 km ten zuiden van Mandalay) en als afsluiter maakt u bij zonsondergang een wandeling over de U-Bein bridge, die tevens de langste teakhouten brug ter wereld is. Transfer naar Mandalay. Overnachting in het hotel Mandalay Hill Resort.

DAG 4 MANDALAY – BAGAN (MET PAUKAN CRUISE)

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de aanlegsteiger van de RV Paukan 2007. Inscheping en welkomstaperitief. Afvaart stroomafwaarts richting Bagan. Lunch aan boord. In de late namiddag gaat het schip voor anker bij een dorp, waar u van boord gaat voor een korte excursie. Diner aan boord.  Overnachting in een Main Deck Twin cabin aan boord van de RV Paukan 2007.

DAG 5 MANDALAY – BAGAN (MET PAUKAN CRUISE)

Ontbijt, lunch & diner aan boord.  Overnachting in een Main Deck Twin Cabin aan boord van de RV Paukan 2007.

DAG 6 AANKOMST BAGAN (MET PAUKAN CRUISE)

Ontbijt aan boord. Aankomst aan de steiger van Bagan waar uw reisbegeleider u opwacht. Begin het bezoek aan Bagan met de gouden Stupa van de Shwezigon Pagode & de Wetgyi Inn Gubyaukgyi,  een grottempel met Jataka muurbeschilderingen. Vervolgens bezoekt u de elegante Htilominlo-tempel die bekend staat om zijn fijn gips snijwerk & geglazuurde zandstenen decoraties.
U bezoekt verder de Ananda tempel, een architecturaal meesterwerk en één van Bagan’s mooiste tempels.   Hier bezichtigt u de 2 Buddha’s met de veranderende gelaatsuitdrukkingen naargelang u dichter komt. Van hier gaat u verder met een paardenkar voor een ritje rond Thatbyinnyu, de hoogste tempel van Bagan, de indrukwekkende Dhammayangyi  tempel en de Sulamani tempel.  Geniet hier van de prachtige zonsondergang over de vlaktes van Bagan, van op het hoogste balkon van de Pya Tha Gyi-tempel. Overnachting in het Aureum Palace hotel.

DAG 7 BAGAN

Ontbijt in het hotel. Excursie met luchtballon Transfer naar het hotel. Verken de kleurrijke markt van Nyaung Oo waar de lokalen hun verse voedingswaren verhandelen. Breng daarna een bezoekje aan het houten klooster van Taungbi, bezoek eveneens de tempel van Gawdawpalin in het oude Bagan, waarvan de toren werd gerestaureerd na de aardbeving in ‘75. Maak een wandeling  tot aan het dorpje ‘Mynkaba’ waar u kunt de familiale workshops bezoeken die gespecialiseerd zijn in de oude manier van artisanaal ‘lakken’.Bewonder de zonsondergang aan de Bupayar pagode. Overnachting in het Aureum Palace hotel.

DAG 8 BAGAN – HEHO – INLE LAKE

Vroeg ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven van Bagan met bestemming Heho. (Inle meer). Transfer naar het hotel aan de oevers van het Inle-meer. U komt onderweg voorbij Nyaung Shwe, “de poort” van het Inle-meer en maakt een stop om het houten Shwe Yan Pyay klooster te bezoeken. Stap daarna in een privé motorboot aan de oevers van het Inle-meer, en vaar langs ‘de drijvende tuinen’ en de dorpjes die volledig gebouwd zijn op palen, thuis van de lokale Intha’s. Observeer de vissers en hoe ze met hun speciale beenroeitechniek zich verplaatsen op het meer.
Bezoek het  Nga Hpe Chaung-klooster en de tientallen Shan Buddha beelden, maar dit klooster is nog bekender om zijn katten die door  hoepels springen! Vervolgens vaart u door naar de Phaung Daw Oo pagode, het belangrijkste heiligdom van het meer, waar er in totaal 5 Buddha beelden volledig in bladgoud zijn belegd.
Bezoek de ambachtelijke handelaars van het Inle-meer en verken een zijdespinnerij in het dorpje Inpawkhone en een sigaren fabriek waar de typische Burmese sigaren worden handgemaakt.  Overnachting in het Inle Aureum Palace hotel.

DAG 9 INLE LAKE – INDEIN – HEHO - YANGON 

Ontbijt in het hotel. Vanuit het centrum van het meer gaat u via een smal kanaal naar het Pa-oh dorp in Indein. Hier kunt u het dorpje te voet verkennen en een lokaal schooltje  bezoeken.   Daarna kan u verder via het mooie Alaung Sitthou, waar u de overdekte trappen kan beklimmen tot aan de top van de heuvel, bezaaid met oude pittoreske Stupa’s.  Vanuit het klooster van Indein heeft u een prachtig zicht hebt op het meer. In de namiddag, transfer naar de luchthaven van Heho. Aankomst in Yangon. Onthaal en transfer naar het hotel. Overnachting in hotel The Governor’s Residence.

DAG 10 YANGON - BANGKOK

Ontbijt in het hotel. Check-out het hotel en transfer naar de luchthaven. Aankomst in Bangkok waar uw gids u opwacht. Daarna transfer naar het Sukhothai hotel. Namiddag in Bangkok, tijd genoeg om het koninklijk paleis te bezoeken, en zijn belangrijkste schatten, de prachtige troonzaal en de mysterieuze groene buddha gemaakt van Jade. Daarna gaat u naar Wat Po, dit is de oudste tempel van Bangkok, hier kunt u de imposante, liggende Buddha bezichtigen.  Wat Po is tevens de oudste universiteit van Thailand. Er kan ook een bezoek gebracht worden aan de drijvende markten, een boottocht gemaakt op de rivier en indien er nog tijd is kunt u nog genieten van een typische voet, schouder of een volledige  Thaise massage. Overnachting in het Sukhothai hotel.


DAG 11  BANGKOK - BRUSSEL 

Ontbijt in uw hotel. Transfer naar de luchthaven van Bangkok voor uw vlucht naar huis..

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!