Reizen op uw maat

Maleisië & Singapore

14 dagen – 11 nachten met chauffeur en lokale gidsen

Duur: 14 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Troeven:

Ontdekking van Singapore & Kuala Lumpur
Koloniaal Malakka (UNESCO werelderfgoed)
Weelderige natuur: Cameron Highlands & Taman Negara Nationaal Park
Strandverblijf aan de oostkust
Verblijf in kwalitatieve, kleinschalige en charmante hotels

Inbegrepen

 • Regelmatige lijnvlucht vanuit Brussel met Qatar Airways (T-klasse)
 • Luchthaventaksen inbegrepen op het ticket
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • 2 overnachtingen in hotel Marina Mandarin in Singapore
 • 1 overnachting in hotel The Majestic Malacca in Malakka
 • 1 overnachting in hotel The Ritz-Carlton in Kuala Lumpur
 • 2 overnachtingen in hotel Cameron Highlands Resort in Cameron Highlands
 • 2 overnachtingen in hotel Mutiara Taman Negara Resort in Taman Negara
 • 3 overnachtingen in hotel Tanjung Jara Resort in Kuala Terengganu
 • Alle transfers en vervoer in airco privé-wagen met Engelstalige chauffeur
 • Twee halve dagen in Singapore en 1 dag te Kuala Lumpur met lokale Engelstalige privégids

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • Luchthaventaksen ter plaatse te betalen
 • Niet vermelde diensten

Programma

DAG1 Brussel-Singapore

Vlucht naar Singapore met Qatar Airways.

DAG 2 Singapore (B)

Aankomst in Singapore en ontdekking van de kosmopolitische wijken van de stad, in het bijzonder Chinatown met een bezoek aan de Thian Hock Kengtempel en een traditionele apotheker. Wandeling op de heuvel Ang Siang. Daarna wandelingetje door de Indische wijk en bezoek aan de tempel Sri Mariamman alvorens de antiek- en zijdewinkels te bezoeken. Bezoek aan Chinatown Heritage Center. Vrije maaltijd in het hotel.

DAG 3 Singapore (B,L)

Voormiddag gewijd aan Little India en de bloemen- en kruidenwinkels. Daarna wandelingetje in de botanische tuin en de koloniale wijk. Als afsluiter door Arab Street als middagmaal Dim Sum. In de namiddag vrije tijd om te winkelen of om de stad op eigen houtje verder te ontdekken.

DAG 4 Singapore - Malakka (275 km) (B)

Vertrek naar Johore Baruh, over de brug die de onafhankelijke stadstaat Singapore verbindt met het Maleisische vasteland. Grensoversteek en verder naar Malakka, in juli 2008 tot werelderfgoed benoemd. 600 jaar geleden gesticht door Parameshvara, een prins afkomstig uit Sumatra, werd de stad al gauw hét handelscentrum bij uitstek tussen het Verre Oosten en de Westerse wereld. In 1511 veroverden de Portugezen de stad en in 1641 viel ze in Nederlandse handen. Vandaag biedt Malakka nog de herinnering aan deze periode, die niet werd uitgewist door de Britse dominantie in de 19de eeuw. Bezoek aan de oude stad: het Stadthuys die doet denken aan Nederland in de 17de eeuw maar mét een tropisch klimaat. Bezoek aan het Portugese erfgoed nl. de kerk St. François-Xavier en Porta de Santiago, en het Nederlandse kerkhof.

DAG 5 Malakka - Kuala Lumpur (B)

‘s Morgens wandelingetje door het historische centrum van Malakka, langs de voorgevels die dateren uit de koloniale periode. Bezoek aan de tempel Cheng Hoong Teng, de oudste Chinese tempel die in Maleisië bewaard is gebleven. De moskee Kampong Kling herinnert dan weer aan het feit dat de prins van Malakka de eerste Maleisiër was die zich tot de islam bekeerd heeft. Rit noordwaarts langs de kust naar de hoofdstad. Bij aankomst, wandelingetje door de Chinese wijk en de centrale markt.

DAG 6 Kuala Lumpur - Cameron Highlands (B)

Vertrek noordwaarts met onderweg bezoek aan de Batugrotten met haar hindoeïstische heiligdom. Kennismaking met lokale ambachtslui en stop aan de watervallen van Lata Iskandar. Aankomst in Cameron Highlands waar de Britse invloeden nog steeds merkbaar zijn. Intrek in het hotel. 's Avonds wandelingetje over de typische marktjes.

DAG 7 Cameron Highlands (B)

Volledige dag om de regio te ontdekken : koloniale gebouwen, ontelbare theeplantages in terrasbouw, uitbundige vegetatie,... frisse lucht ver weg van de grootstedelijke drukte.

DAG 8 Cameron Highlands - Taman Negara (B)

Rit van ongeveer 2u naar Taman Negara. Formaliteiten in Kuala Tembeling en cruise +/- 3u over de Tembelingrivier naar het charmante Taman Negara Resort, dat volledig uit traditionele materialen is opgetrokken. De bungalows uit hout en bamboe combineren op voorbeeldige wijze de traditionele stijl en modern comfort. Avondmaal en overnachting in het resort.
(*) Inkomgeld en foto- en filmautorisatie zijn ter plaatse te betalen.

DAG 9 Taman Negara (B)

Vrije dag om deel te nemen aan de activiteiten die door de parkautoriteiten worden georganiseerd. Wij raden in het bijzonder de begeleide trekking aan door de dichte jungle naar de Teresekheuvel. Van op de hangbruggen op 30m hoogte hebt u een uitstekend zicht op de boomkruinen van de reuzebomen en de vegetatie in dit dichte woud dat bekend staat als één van de oudste oerwouden ter wereld (130 miljoen jaar oud). Tegen de middag terug naar het resort en in de namiddag vrije tijd om deel te nemen aan de activiteit van uw keuze, georganiseerd door het resort. Vrije maaltijden en overnachting in het hotel.

DAG 10 Taman Negara-Kuala Terengganu(B,L)

Terug naar Kuala Tembeling per boot en verder naar Terengganu: helderblauw water, kokospalmen, traditionele vissersbootjes en verborgen tempels. Onderweg bezoek aan verschillende dorpjes.

DAG 11 & 12 Kuala Terengganu (B)

Vrije tijd om te genieten van de hotelfaciliteiten en het strand. Deze kust staat gekend voor haar helder water en de rijke zeebodem waar tal van vissoorten vertoeven.

DAG 13 Kuala Terengganu-Retour (B)

Vrije dag om te genieten van het strand, tot het uur van transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht via Kuala Lumpur.

DAG 14 Brussel

Aankomst in Brussel.

Andere trips in
Singapore

Andere trips in
Maleisië

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!