Reizen op uw maat

Myanmar ontwaakt

De belangrijkste troeven van Myanmar, het vroegere Birma, zijn een rijke cultuur en een charmante en vriendelijke bevolking. Het boeddhisme is er de staatsgodsdienst, maar de vele etnische minderheden bieden een grote verscheidenheid aan tradities, geloof en gebruiken. De traditionele klederdracht, religieuze ceremonies en de authentieke atmosfeer maken van Myanmar een prachtige en interessante bestemming, met tal van als werelderfgoed geklasseerde historische sites. Een klassieke route die alle hoogtepunten van Myanmar - ideaal voor first-time bezoekers aan het land.

Duur: 15 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • 3 overnachtingen in hotel Governor’s Residence - Yangon
 • 1 overnachting in hotel Kyaiktho - Kyaikhtiyo
 • 2 overnachtingen in hotel Aureum Palace - Bagan
 • 1 overnachting in hotel Win Unity Resort - Monywa
 • 3 overnachtingen in hotel Mandalay Hill Resort - Mandalay
 • 1 overnachting in hotel Amara Resort - Kalaw
 • 1 overnachting in hotel Aureum Palace – Inle Lake

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Verzekeringen

Programma

DAG 1 Brussel – Yangon

Afreis per lijnvlucht naar Yangon.

DAG 2 Yangon

Aankomst in de ochtend, formaliteiten, onthaal en start van het bezoek: de Kaba Aya pagoda, gewijd aan de vrede in de wereld en de Mahapasana grot waar de zesde boeddhistische synode plaats vond. Na het middagmaal, transfer naar het hotel. Bezoek aan de Chaukhtatgyi pagode met de immense liggende boeddha en wandeling op de Bogyoke markt (ex Scott market) en door Chinatown. Bezoek aan één van ’s werelds spectaculairste monumenten, de befaamde Shwedagon pagode met de imposante gouden stoepa van 100 m hoog.

DAG 3 Yangon – Kyaikhtiyo

’s Morgens afreis naar Kimpun (rit van ±5u). In Kyaikhtiyo, na een wandeling van ±1u, blik op de beroemde Gouden Rots, die de zwaartekracht lijkt te negeren.

DAG 4 Kyaikhtiyo – Bago – Yangon

Na het ontbijt, verderzetting van het bezoek. Terugtocht naar Yangon, via typische dorpjes, waaronder Bago en de Kyaik Pun pagode, een reuze gouden stoepa. Bezoek aan de Shwemawdaw pagode en de liggende boeddha van Shethalyaung.

DAG 5 Yangon – Bagan

Vroege transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Bagan. Aankomst en transfer naar het hotel. Daarna ontdekking van deze belangrijke stad en zijn archeologische bezienswaardigheden: de kleurrijke markt van Nyaung Oo, de Shwezigon pagode, waar enkele haren en een tand van Boeddha bewaard worden, de Gubyaukgyi tempel (Wetkyiin), en de Ananda tempel. ’s Namiddags bezoek aan een lakwerkatelier en een koetstocht bij zonsondergang.

DAG 6 Bagan – Mount Popa – Bagan

Uitstap naar de befaamde Mount Popa, de ‘berg van de bloemen’. Deze scherpe vulkanische rots, bedekt met bananenbomen en tropische vegetatie, herbergt de tempel van de ‘Nats’. Hier ontstonden tal van legendes. Op de terugweg bezoek aan een lokaal bedrijfje dat palmsuiker verwerkt.

DAG 7 Bagan – Pakokku – Monywa

We steken de rivier Chindwin over en rijden verder naar de haven- en handelsstad Monywa. We rijden naar de tempelgrotten van Hpowindaung, door de mens uitgehouwen en waar we verschillende boeddha’s, sculpturen en muurschilderingen uit de 17de en 18de eeuw kunnen bewonderen.

DAG 8 Monywa – Mandalay

Na het ontbijt, bezoek aan de Thandoddhay tempel, een boeddhistische tempel dat meer dan 600.000 beelden van boeddha herbergt. Op een heuvel in de buurt, bezoek aan de grootste liggende boeddha ter wereld.

DAG 9 Mandalay – Amarapura – Mandalay

Na het ontbijt, afreis naar Amarapura, de vroegere hoofdstad. Bezoek aan het Mahagandayon Kyaung klooster en een atelier van zijdewevers, typisch voor deze streek. ’s Namiddags, bezoek aan het bronzen beeld Mahamuni (portret van Boeddha), het Shwenandaw klooster, de Kuthodaw pagode, en tenslotte Mandalay Hill, met een uniek vergezicht over de stad in de ondergaande zon.

DAG 10 Mandalay – Mingun – Amarapura – Mandalay

Afreis naar Mingun, enkel toegankelijk per boot (±1u30). Bezoek aan de beroemde onafgewerkte Mingun Paya pagode, de zwaarste bronzen klik ter wereld (101 ton) en de Myatheindan pagode. Terug naar Amarapura en de U Bein brug over het Taungthaman meer, de grootste teak brug ter wereld (1,2 km).

DAG 11 Mandalay – Heho – Pindaya – Kalaw

Ochtendvlucht naar Heho. Aansluitend rit door het mooie berglandschap van de deelstaat Shan. In Pindaya bezoek aan de grotten met duizenden Boeddhabeelden. Na een stop aan het Botoloke meer, verder naar Kalaw, een bergstation (1.300 m) met zijn fraaie koloniale huizen.

DAG 12 Kalaw – Inle Lake

Na een blik op dit stadje van op een nabij liggende heuvel, bezoek aan de Shweumin grot, gevolgd door een korte rit naar het Inle meer. Boottocht op het romantische meer. Bezoek aan de Phaungdawoo pagode, met de vijf boeddha’s en het Ngaphekyaung klooster met de springende katten.

DAG 13 Inle Lake – Heho – Yangon

In de voormiddag boottocht naar het dorp Indein. De sfeer die uitgaat van de ruines van dit prachtige drop, brengt je terug naar de dagen van de afgelopen eeuwen. Transfer naar Heho voor een vlucht naar Yangon.

DAG 14 Yangon – Brussel

Ontbijt en vrije tijd. Transfer naar de luchthaven en afreis per lijnvlucht naar Brussel.

DAG 15 Brussel

’s Morgens, aankomst in Brussel.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!