Reizen op uw maat

Namibië vanuit de lucht

Individuele rondreis van 10 dagen per vliegtuigje: Windhoek - Onguma Reserve - Etosha National Park - Skeleton Coast - Damaraland - Swakopmund - Namib woestijn

Duur: 10 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Wat is er meer bedwelmend dan over de mooiste woestijn ter wereld te vliegen? Dit zeer uitzonderlijk progamma is een unieke gelegenheid om Namibië te ontdekken door van etappe naar etappe te vliegen. Uw ervaren piloot brengt u naar alle uithoeken van Namibië: het beroemde Estosha National Park, de legendarisch Skeleton Coast waar de Himba-stam leeft, het Damaraland met zijn dramatische landschappen, zijn woestijnolifanten en de zeer oude rotsschilderingen van Twyfelfontein en de rode duinen van Sossusvlei. Het zijn 10 onvergetelijke dagen waarbij de liefhebbers van de vrije natuur en de intense ervaringen letterlijk en figuurlijk zullen zweven.

Inbegrepen

 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • 1 overnachting in het Onguma Plains Camp in fully inclusive
 • 1 overnachting in het Onguma Tented Camp
 • 2 overnachtingen in de Okahirongo Elephant Lodge in fully inclusive
 • 1 overnachting in het Mowani Mountain Camp
 • 2 overnachtingen in de Wolwedans Dunes Lodge in fully inclusive

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Niet vermelde diensten
 • Reisverzekeringen

Programma

DAG 1 Brussel

Vlucht van Brussel naar Windhoek.

DAG 2 Windhoek - Onguma Reserve (L, D)

Aankomst in de internationale luchthaven van Windhoek. Onthaal door het lokale team en aan boord gaan van een vliegtuigje met bestemming het Etosha National Park. Landing op de landingsbaan van Mokuti en transfer naar het Onguma Plains Camp. Dit zeer luxueus etablissement is gelegen ten westen van het nationaal park in een privé-reservaat. Het reservaat van Onguma is 20.000 hectaren groot en bestaat uit savanne, bush en uitgedroogde vlaktes. Het reservaat herbergt 30 verschillende dierensoorten. De gazellen leven er in alle vrijheid onder het wakend oog van roofdieren. Er werden reeds 6 zwarte neushoorns opgemerkt. In de namiddag wordt een in 4x4 georganiseerd in het reservaat van Onguma. Avondmaal en overnachting in de lodge.

DAG 3 Etosha National Park (B, L, D)

Ontbijt. Vertrek voor een safari in het park van Etosha. Etosha betekent in het lokale dialect "grote witte uitgestrektheid". Dit prachtig reservaat van 22.700 km² bestaat gedeeltelijk uit een zoutmoeras, gelegen in het centrale deel van het park. De kleur verandert van licht roze naar licht groen naar gelang het seizoen en het waterpeil. Tijdens het regenseizoen laten vele waterplassen toe om de fauna op een rustige wijze te observeren: olifanten, neushoorns, struisvogels, zebra's, gemsbokken. Deze regio is ook bewoond door heel wat roofdieren: jakhalzen, luipaarden en Cheeta's. Activiteiten en maaltijden in het Onguma Tented Camp.

DAG 4 Onguma Reserve - Skeleton Coast (B, L, D)

Na het ontbijt brengt uw piloot u naar Kaokoland, het noord-oosten van Namibië. Deze regio wordt meestal aanzien als de laatste nog ongerepte, wilde streek. Kaokoland is een mix van woestijnen en bergen en is één en al rust. Landing en intrek in de Okahirongo Elephant Lodge, gelegen in de conservation area die hij deelt met de etnische stammen Himba en Herero. Activiteiten en maaltijden in de lodge.

DAG 5 Skeleton Coast (B, L, D)

Tijdens uw verblijf in de Okahirongo Elephant Lodge zal u een intacte en wilde natuur vinden. De activiteiten voorgesteld door de lodge zijn: observatie van de woestijnolifanten, 2 safari's per dag in 4x4, nachtsafari, ochtendlijke wandelingen in de woestijn en ontmoetingen met de Himba stam.

DAG 6 Skeleton Coast - Damaraland (B, L, D)

Vertrek met een vliegtuigje naar Damaraland, woestijnachtige hoogvlakte waar de woestijnolifanten en de zeldzame zwarte neushoorns leven. Deze regio bezit tevens een bijzonder ecosysteem. Intrek in de lodge. Deze niet te missen etappe zal u verwonderen door de merkwaardige vegetatie en wonderlijke rotsformaties. Van het zuiden naar het noorden zijn de gevarieerde landschappen prachtig, met de bergmassieven van Brandberg en Spitzkoppe. In Twijfelfontein bewondert u de grootste verzameling prehistorische rotstekeningen in Afrika. Activiteiten en overnachting in het Mowani Mountain Camp in standaard tent.

DAG 7 Damaraland - Swakopmund - Namib Woestijn (B,D)

Ontbijt. Na met het vliegtuig de kuststrook te hebben gevolgd, landt u in Swakopmund. In de voormiddag ontdekking van Swakopmund, een vroegere Duitse kolonie. In deze badplaats heerst nog steeds de sfeer van vroeger. Het is er leuk om rond te slenteren en te genieten van de dijk, de straten met de immense palmbomen. Vrij middagmaal. Terug naar de luchthaven en vlucht richting het zuiden naar de Namib woestijn. Landing nabij de Wolwedans Dunes lodge. Het etablissement ligt temidden van de woestijn. De Wolwedans Dune Lodge is een klein complex van 8 bungalows gebouwd op palen. Ze zijn zeer aangenaam ingericht en voorzien van een badkamer en een privé-veranda. De structuur is vrij origineel, het biedt de avontuurlijke sfeer van een tent en tevens ook de voordelen van een gebouw in baksteen. De activiteiten zijn heel divers: safari's in 4 x 4, het overvliegen van de duinen met een vliegtuigje of luchtballon, begeleide wandeltochten, romantisch avondmaal bij het kaarslicht in de woestijn.

DAG 8 Namib woestijn (B, L, D)

Volledige dag van activiteiten in de lodge. Avondmaal en overnachting in de Wolwedans Dune lodge.

DAG 9 Namib woestijn - Windhoek (B)

Na het ontbijt vlucht met vliegtuigje naar Windhoek. Daar wordt de aansluiting genomen voor Brussel.

DAG 10  Brussel

Aankomst in Brussel.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!