Reizen op uw maat

Ongerept Sri Lanka

Bij een rondreis door Sri Lanka kan u niet om Colombo, Kandy, Galle, Dambulla en de Indische Oceaan heen. Maar wat vaak onterecht uit het programma wordt gelaten, is het uiterste noorden van Sri Lanka: de streek rond Jaffna is een nog erg authentiek stuk van het land. 

Deze reis combineert de hoogtepunten van het land met minder bekende trekpleisters op een aangename twee weken Sri Lanka. Vanaf Colombo gaat u meteen naar Jaffna, uw uitvalsbasis voor een verkenning van enkele eilanden voor de kust, de stad Jaffna zelf en het ongerepte noorden. Vandaaruit trekt u zuidwaarts, eerst naar het oude koninkrijk van Anuradhapura (vanwaar u naar Sigiriya, Dambulla, Polonaruwa en het prachtige wildpark Wilpattu kan trekken), daarna richting Kandy en tot slot naar de Indische Oceaan (Galle en Kogalla). 

Dit erg zorgvuldig geselecteerde traject geeft u een gevarieerd, diep beeld van het land: u gaat varen door de Palk Strait, bezoekt tempels en paleizen bij de vleet, gaat luipaarden en olifanten spotten in het wild, bezoekt een theeplantage en kan finaal ontspannen aan het strand. 

Inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Accommodatie in de vermelde hotels 
 • Maaltijden zoals vermeld: dagelijks ontbijt + half pension in Jaffna
 • Alle transfers zoals vermeld 
 • Entreegelden bezienswaardigheden
 • Alle bezoeken en excursies zoals vermeld met Engelstalige gids
 • Bij aankomst en vertrek: VIP-ontvangst met toegang tot de lounge 
 • Helikoptervlucht Colombo - Jaffna
 • Binnenlandse vlucht Kandy - Koggala
 • Reisgids en reisdocumentatie

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden, transfers en activiteiten dan vermeld
 • Fooien, dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie-en bijstandsverzekering

Programma

Dag 1: Brussel - Colombo

U reist vanaf Brussel naar de Sri Lankaanse hoofdstad, Colombo. U wordt opgewacht op de luchthaven en geniet van de VIP-Lounge terwijl voor u alle bagage wordt verzameld en de douaneformaliteiten worden afgehandeld. Vervolgens transfer naar het hotel. 
Overnachting in hotel The Wallawwa o.b.v. kamer + ontbijt. 

Dag 2: Colombo - Jaffna

Na het ontbijt gaat u per helikopter naar het noorden van het eiland: Jaffna. De stad is een gezellige mix van hindoeïstische tradities, kunst en Tamilcultuur; maar vooral een warme, ietwat aparte stad. De stad heeft een hele historie te vertellen, met verschillende tempels, kerken en koloniale wijken die daaraan herinneren. Al staat de tijd in Jaffa zeker niet stil. U bezoekt er het Jaffna Fort, een Portugees fort uit de 17e eeuw, en Nallur Kovil, een gigantisch hindoecomplex. Jaffna wordt de komende dagen uw uitvalsbasis voor een verkenning van Noord-Sri Lanka.
Diner in uw hotel. 
Overnachting in hotel Jetwing Jaffna o.b.v. half pension.

Dag 3: eilanden in de Palk Strait

Na het ontbijt gaat u aan boord van een privéjacht voor het verkennen van Jaffna's eilanden: Delft en Nagadeepa. De beiden liggen voor de kust van Jaffna, in Palk Strait, de zeestraat tussen Sri Lanka en het Indiase vasteland. Delft Island werd ontdekt door de Portugezen en heeft tal van historische ruïnes, Nagadeepa wordt gekenmerkt door de Nagadeepa Temple. Een bezoek aan beide eilanden wordt gecombineerd met een heerlijk, ontspannende boottocht over Palk Strait. 
Diner in uw hotel. 
Overnachting in hotel Jetwing Jaffna o.b.v. half pension. 

Dag 4: Jaffna en omgeving

Na het ontbijt staan twee bezoeken op het programma. Eerste stop is Naguleshwaram Kovil, één van de oudste schrijnen  van de regio. Daarna gaat het naar Keerimalai Pond, een meer dat ook wel 'het meer van eeuwig durende jeugd' wordt genoemd. 's Avonds wordt u meegenomen op een stadstour door Jaffna: de tocht voert langs het oude Raja Manthri Wallawwa, de bodemloze bron van Nilavari, het standbeeld van King Sangili, de bibliotheek van de stad en de Kadurugodatempel.
Diner in uw hotel. 
Overnachting in hotel Jetwing Jaffna o.b.v. half pension. 

Dag 5: Jaffna - Anuradhapura

Na het ontbijt wordt u naar Anuradhapura gevoerd, een rit zuidwaarts van +- 5 uur. De stad wordt uw uitvalsbasis de komende dagen voor een verkenning van de regio: er zijn prachtige natuur, historische steden en tal van beschermde sites om te bewonderen. Aangekomen in uw hotel in de stad, rest u een vrije middag en avond. 
Ovenachting in hotel Ulagalla Resort o.b.v. kamer + ontbijt. 

Dag 6: Sigiriya en Polonnaruwa (vanaf Anuradhapura)

Na het ontbijt wacht een stevige klim richting Sigiriya Rock, een stukje UNESCO-erfgoed. De ruïnes van de hoofdstad (gebouwd onder koning Kassap I) liggen op de steile hellingen en top van een grote granieten monoliet, zo'n 180 meter boven het landschap uitstekend. De 'Lion's Rock' domineert de jungle en is een must-do. 
Terug op vaste grond, bezoekt u het Polonnaruwa Monkey Kingdom (UNESCO eveneens). U ziet hoe de oude hoofdstad met zijn kastelen, tempels en standbeelden werd overgenomen door aapjes, erg vriendelijke aapjes weliswaar. 
Overnachting in hotel Ulagalla Resort o.b.v. kamer + ontbijt.

Dag 7: Dambulla en Wilpattu NP (vanaf Anuradhapura)

Eenmaal het ontbijt achter de kiezen, trekt u richting Dambulla, een complex van tempelgrotten en UNESCO-erfgoed. Dit is een heilige pelgrimsite en bestaat uit 5 heiligdommen. Vooral de 157 standbeelden en de boeddhistische muurschilderingen zijn het bezichtigen waard. 
's Namiddags gaat het een heel andere toer op: u rijd het Wilpattu NP binnen, het grootste nationale park van het land. Een jeep brengt u langs luipaarden, beren, olifanten, herten, buffels en tal van vogelsoorten. Vooral de luipaarden zijn bijzonder; dit park is één van 's werelds beste plaatsen om ze te spotten. Een extra meerwaarde van het park is dat het nog vrij onbekend en dus rustig is. 
Overnachting in hotel Ulagalla Resort o.b.v. kamer + ontbijt. 

Dag 8: Anuradhapura verkenning

Geniet zeker van het stevige ontbijt, want vandaag gaat u fietsen door de regio van Anuradhapura. Het koninkrijk van Anuradhapura (jawel, ook deze is door UNESCO beschermd) was meer dan 1.000 jaar lang de hoofdstad van het land en destijds één van de grootste beschavingen in Azië. Must-see is de vijgenboom, waaronder Lord Buddha de verheerlijking bereikte. De boom werd gepland in de 3e eeuw v.C. en bestaat vandaag nog steeds, wat haar de oudste boom op aarde maakt naar alle waarschijnlijkheid. U bezoekt de drie tempels (Mirisaveti, Jetavana en Ruvanweli) en verkent de binnenstad. 
De namiddag is vrij; maar als u dat wenst , kan u opnieuw naar Wilpattu NP om de verkenning verder te zetten. 
Overnachting in hotel Ulagalla Resort o.b.v. kamer + ontbijt. 

Dag 9: Anuradhapura - Galagedara - Kandy

Na het ontbijt verlaat u Anuradhapura en trekt u opnieuw zuidwaarts naar het diepe binnenland van Sri Lanka. Onderweg is er nog een stop voorzien bij Emil en Arlene. Zij baten een plantage uit in Galagedara, 45 ha groot. Het koppel vertelt u alles over de fruitbomen, de kruiden en specerijen die in de tuin groeien. Een prachtig kader is het voor een bezoek en huisbereide lunch. 
Vanaf daar gaat u richting Kandy, jawel ook een UNESCO-site. De 'temple of the tooth' die hier ligt is gelegen in het voormalige Kandy koninkrijk en herbergt een relikwie van de tand van Boeddha. 
Overnachting in hotel the Hermitage o.b.v. kamer + ontbijt. 

Dag 10: Kandy - Koggala

U kan Sri Lanka niet vertalen zonder de Indische Oceaan. Na het ontbijt gaat het per binnenlandse vlucht naar Koggala, een badstad in het zuiden van het land. 
Tijd om te ontspannen aan de zee!
Overnachting in hotel Aditya o.b.v. kamer + ontbijt. 

Dag 11: Koggala - Galle - Kogalla

Genieten van het ontbijt en dan richting Galle. De stad (zou het UNESCO zijn? jawel hoor!) heeft een fantastisch fort dat om een verkenning vraagt. Een lokale inwoner van het stadje leidt u maar al te graag rond in de stad en wijst u op de Portugese, Duitse, Nederlandse en Britse sporen die er te vinden zijn. 
Overnachting in hotel Aditya o.b.v. kamer + ontbijt. 

Dag 12: Kogalla en omgeving

Laatste dag in Sri Lanka, dus tijd om nog wat thee te drinken. U bezoekt een theefabriek (Ceyon Tea) en een theeplantage (Virgin White). Dat we Virgin White selecteren is niet toevallig, het is een heel bijzondere theeplantage want de theebladeren worden nooit of te nimmer door menselijke handen aangeraakt. Voor elke stap in het proces worden, zoals de traditie het voorschrijft, witte handschoenen gebruikt zodat er vanaf het plukken tot uw kopje thee nooit handcontact is geweest.
Verdere dag ter ontspanning.
Overnachting in hotel Aditya o.b.v. kamer + ontbijt. 

Dag 13: terugkeer

De reis zit erop. Na het ontbijt wordt u per auto naar de luchthaven gebracht voor uw vluchten huiswaarts. 

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!