Reizen op uw maat

Ontdek Namibië

Wie een rondreis door Namibië maakt, kan genieten van een land in Afrika waar de natuur nog vrij spel heeft. Eindeloze landschappen, stiltes zoals je die nog nooit ervoer en het meest exotische dierenrijk. Door Namibië reizen is Afrika op z’n best beleven!

Duur: 14 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • 1 overnachting in Okonjima Main Camp
 • 2 overnachtingen in Mushara Lodge
 • 1 overnachting in Okaukuejo Restcamp
 • 2 overnachtingen in Camp Kipwe
 • 2 overnachtingen in hotel The Stiltz
 • 2 overnachtingen in Hoodia Desert Lodge
 • 2 overnachtingen in Wolvedans Dunes Lodge
 • 1 overnachting in Kalahari Game Ranch

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma

Programma

DAG 1 WINDHOEK – OTJIWARONGO

Aankomst in de luchthaven van Windhoek. Recuperatie van de bagage en vervullen van de douaneformaliteiten. Onthaal door een vertegenwoordiger van het lokaal agentschap die u uw reisdocumenten zal overhandigen en u zal helpen bij het ophalen van uw huurauto. Pick-up van uw huurauto en vertrek naar het Otjiwarongo gebied.
Okonjima is gelegen in de Omboroko Bergen, een Herero naam met de betekenis ‘plaats van de bavianen’. Okonjima is ook de thuisbasis van de Africat Foundation. Optionele activiteiten omvatten luipaardobservatie, cheeta project, spoorzoeken naar grote carnivoren te voet, bushman parcours, natuurpad, vogelobservatie en het waarnemen van de nachtdieren vanuit de nachtelijke schuilplaats. Diner in het kamp. Overnachting in het Okonjima Main Camp.

DAG 2 OTJIWARONGO – ETOSHA NATIONAL PARK

Ontbijt in het kamp. Verder naar de oostzijde van het beroemde Etosha National Park. Het Etosha National Park heeft een oppervlakte van 22.270 km² en is de thuisbasis van 114 soorten zoogdieren, 340 vogelsoorten, 110 soorten reptielen, 16 soorten amfibieën en 1 soort vis. Optionele activiteiten omvatten halve dag safari's naar het Etosha National Park*.
Opm.: Toegangsgelden voor het Etosha National Park zijn ter plaatse te betalen. (80 NAD per persoon/dag en 10 NAD per wagen/dag). Diner in de lodge. Overnachting in de Mushara Lodge.

DAG 3 ETOSHA NATIONAL PARK

Ontbijt in de lodge. Geniet van een ochtend game drive die voor jullie gereserveerd is in het Etosha National Park. Terug naar de lodge.
Het Etosha National Park bestaat uit 22.270 km² zout woestijn, savanne en bossen en is een van de grootste parken in Afrika. De kern van het park is de Etosha Pan, een grote, ondiepe depressie van ongeveer 5.000 km². Van de 114 soorten zoogdieren in het park, zijn er een aantal zeldzaam en bedreigd, zoals de zwarte neushoorn en de zwartneus impala. Deze laatste is endemisch in Noord-West Namibië en Zuid-West Angola. De huidige populatie van Etosha van ongeveer 300 zwarte neushoorns is een van de weinige groeiende populaties in de wereld. Hun olifanten zijn befaamd om de grootste te zijn in Afrika, waarvan de hoogste tot 4m meten op de schouder. Hun slagtanden, daarentegen, zijn relatief klein, door genetische defecten en mineralen tekorten in hun dieet. Diner in de lodge. Overnachting in de Mushara Lodge.

DAG 4 ETOSHA NATIONAL PARK

Ontbijt in de lodge. Na een heerlijk ontbijt, reist u verder door het park naar het Okaukuejo Restcamp. Okaukuejo Restcamp is gelegen op 17 km van de zuidelijke ingang van het Etosha National Park en is beroemd om zijn verlichte drinkplaats, waar gasten het spektakel van wilde dieren die samentroepen van dichtbij kunnen observeren. Optionele activiteiten zijn ochtend-, middag- en nacht game drives. Diner in het kamp. Overnachting in het Okaukuejo Restcamp.

DAG 5 ETOSHA NATIONAL PARK – KAMANJAB – DAMARALAND

Ontbijt in het kamp. Vertrek naar het Kamanjab gebied. Start van de himba excursie vanuit Onjowewe House in The Rocks naar het Otjikandero Himba Orphan dorp. Deze excursie kan u meer inzicht geven in het leven en de gebruiken van de laatste traditionele stam in Namibië, maar is ook een ongelofelijke fotografie opportuniteit. U kunt het ceremoniële melken ervaren, het rookbad, geïnformeerd geraken over hun geloof in het heilige vuur, de voorvaderen en de kruidengeneeskunde. U leert ook over de juwelen en de haarstijlen die de status van elk stamlid bepalen en hun nauwe betrokkenheid bij de natuur, hun vee en hun kinderen. Verder naar het Damaraland gebied. Diner in het kamp. Overnachting in het Camp Kipwe.

DAG 6 DAMARALAND

Ontbijt in het kamp. Vrij verblijf in Camp Kipwe. Na het ontbijt kunt u een optionele excursie maken naar de wereldberoemde rotstekeningen bij Twyfelfontein en krijgt u een idee van hoe de San (Bosjesmannen) communiceerden met hun voorouders. Twyfelfontein is Namibië’s eerste werelderfgoed site, wat ook goed is voor de lokale gemeenschappen. Als alternatief kunt u deelnemen aan een optionele game drive langs de rivierbedding op zoek naar de woestijn olifant (in het droge seizoen) of aan een van de geleide wandelingen met ervaren gidsen. Diner in het kamp. Overnachting in het Camp Kipwe.

DAG 7 DAMARALAND – SWAKOPMUND

Ontbijt in het kamp. Vervolg uw reis naar de kustplaats Swakopmund. Overnachting in het hotel The Stiltz.

DAG 8 SWAKOPMUND

Ontbijt in het hotel. Vrij verblijf in Swakopmund. Verschillende touroperators in en rond Swakopmund bieden allerlei activiteiten aan, hierbij enkele mogelijkheden:

 • Sandboarding: De Namib Desert, de oudste in de wereld, is befaamd om over enkele van de grootste duinen van deze planeet te beschikken. Er is geen betere milieuvriendelijke manier om deze wonderen te ervaren dan om zelf naar beneden te glijden (hoofd eerst!) op een traditioneel sandboard. Deze activiteit wordt uitgevoerd tussen 09u30 en 14u00.
 • Quadbiking: Ervaar de pure sensatie van het rijden op een quad door de grenzeloze uitgestrektheid van de schuivende zandduinen langs een route van ongeveer 35 km. Een ervaren gids leidt u van de Swakop River Mouth naar de rivierbedding. Voel de vrijheid wanneer u door een van de grote wildernissen van de natuur rijdt, dwars door de vlakten, richting de duinen.
 • Paardrijden: Ontdek de woestijn te paard, met een ritje in de bush vegetatie van de Swakopmund rivierbedding en langs het maanlandschap of langs het strand en de duinen. De betrouwbare paarden zijn goed geschoold en in goede, gezonde conditie.
 • Aquarium: Geniet van een informatief uitstapje naar het aquarium met een grote transparante tank met een glazen wandeltunnel.
 • Dolfijnen cruise: Geniet van dolfijnen die langs de boot springen, zeehonden die uit de hand worden gevoed, en een champagne ontbijt met verse oesters op de kalme wateren van de Walvisbaai lagune.

Overnachting in het hotel The Stiltz.

DAG 9 SWAKOPMUND – SOSSUSVLEI

Ontbijt in het hotel. Rit naar Sossusvlei. De Hoodia Desert Lodge is gelegen aan de oevers van de Tsauchab rivier, op slechts 22 km van de Sesriem ingang van Sossusvlei. Een ideale locatie om Sesriem Canyon, de prachtige duinen van Sossusvlei en het Namib Naukluft Park te bezoeken. Optionele activiteiten van de lodge zijn onder andere natuurritten en vogelobservaties. Diner in de lodge. Overnachting in de Hoodia Desert Lodge.

DAG 10  SOSSUSVLEI

Ontbijt in de lodge. Hier zult u de mogelijkheid krijgen om enkele van de hoogste duinen ter wereld te bekijken en te beklimmen, waarvan sommige tot 325 m hoog zijn. Optioneel is ook een bezoek aan de Sesriem Canyon mogelijk, waar de erosie van vele eeuwen een smalle kloof heeft ingesneden van ongeveer 1 km lang. Aan de voet van de kloof, die 30-40 m naar beneden duikt, bevinden zich enkele natuurlijke baden die na goede regens gevuld geraken. Sesriem ontleent zijn naam aan de tijd dat pioniers zes ossenriemen samen vastbonden om water te putten uit deze baden. Diner in de lodge. Overnachting in de Hoodia Desert Lodge.

DAG 11 SOSSUSVLEI – NAMIBRAND NATURE RESERVE

Ontbijt in de lodge. Na het ontbijt, verder naar het NamibRand Nature Reserve. Lunch (afhankelijk van aankomstuur) en diner in de lodge. Overnachting in de Wolvedans Dunes Lodge.

DAG 12  NAMIBRAND NATURE RESERVE

Ontbijt in de lodge. Na het ontbijt kunt op een ochtend rondrit vertrekken. Neem het unieke NamibRand Nature Reserve landschap in u op door met een LandRover door de duinen te cruisen, voorbij eindeloze grasvlakten en langs mystieke bergformaties. U kunt onderweg grote en kleine woestijndieren tegenkomen en leren over de unieke gewoonten en oude jacht plekken van de Bosjesmannen. Geniet van het ongelooflijke landschap om u heen en de inzet van Wolwedans voor zowel de zorg voor de gasten als de natuur. Hier in dit land van uitgestrekte blauwe hemels, eindeloze vlakten en talloze natuurwezens, vindt u de schoonheid om uw ziel te voeden, de rust om uw geest vrij te maken en de ruimte om te fantaseren dat u kunt vliegen! Lunch en diner in de lodge. Afhankelijk van rondleidingen en het seizoen kunt u ook deelnemen aan een dag safari met picknick lunch onderweg, aankomst terug in de lodge voor sundowners en het diner.
Overnachting in de Wolvedans Dunes Lodge.

DAG 13  NAMIBRAND NATURE RESERVE – KALAHARI

Ontbijt in de lodge. Vertrek naar de Kalahari. Optionele activiteiten bestaan uit de natuurrondritten in de vroege ochtend of late middag en begeleide wandelingen. Traditionele sundowners op een rode Kalahari zandduin zijn de perfecte manier om de zon te zien wegzakken in de verre duinen. In samenwerking met het Cheetah Conservation Fund, is Bagatelle de bewaarder van de jachtluipaarden in het gesloten verblijf naast het recreatiegebied. Deze gevangen cheeta’s zijn niet in staat om te worden vrijgelaten in het wild, en moeten in gevangenschap blijven voor de rest van hun leven. Het doel is om ervoor te zorgen dat dit gebeurt op een zo positief mogelijke manier. Diner in de ranch. Overnachting in de Bagatelle Kalahari Game Ranch.

DAG 14  KALAHARI – WINDHOEK

Ontbijt in de ranch. Rit naar de luchthaven van Windhoek voor de vlucht naar huis. Drop-off van uw huurwagen.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!