Reizen op uw maat

In the land of spices: India

Ontdek tijdens deze boeiende rondreis de uitgestrekte rijstvelden, de heuvels bedekt met theeplantages en de talrijke tempels. Geniet van de romantische boottocht op de Backwaters, laat u betoveren door de charme van de stad Cochin, ontdek de stranden van Marari.

13 dagen / 12 nachten
Rondreis met privéchauffeur Engelstalige lokale gidsen
Prijs per persoon in een 2 persoonskamer in 3-4* hotels  vanaf € 3100,00
Prijs per persoon in een 2 persoonskamer in 5* hotels  vanaf € 3900,00

 

Inbegrepen

 • Internationale vluchten met Emirates
 • 12 overnachtingen in de gekozen accommodatie
 • Maaltijden op basis van kamer en ontbijt, op de houseboat in volpension
 • Meet & Greet met de lokale agent bij aankomst
 • Alle excursies en bezoeken met Engelstalige gids
 • Alle toegangsgelden
 • Alle transfer per vervoer met airco

Niet inbegrepen

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten
 • Eventuele vertrektaksen te betalen op de luchthaven
 • Reis- en/of annulatieverzekering

Programma

Dag 1: Aankomst in Chennai

Aankomst in Chennai, onthaal door de lokale agent en transfer naar het hotel. U bezoekt een aantal plaatsen waar zilversmeden hun werken tonen. Chennai is de vierde grootste stad van India en de hoofdstad van Tamil Nadu. Het stad heeft veel van zijn traditionele charme behouden. Deze 350 jaar oude stad is de poort naar het zuiden en biedt vele fascinerende zichten op het zuidelijke erfgoed.

Dag 2: Chennai

Ontbijt in het hotel, nadien staat er een excursie gepland naar Kanchipuram en Mahabalipuram. Kanchipuram is de stad der 1000 tempels. Het is één van de zeven heilige steden van India en de vroegere hoofdstad van de grote Dravidische rijken. De architecturale schoonheid van Mahabalipuram omvat de vijf zuidelijke Ratha, de strandtempel en de enorme, fijne rotssculptuur die de geboorte van de Ganges weergeeft. Dit is het grootste uit de rots gehouwen bas-reliëf ter wereld. Terugkeer naar het hotel.

Dag 3: Chennai

Ontbijt in het hotel, nadien staat een excursie gepland naar Dakshinachitra en Mamallapuram. DakshinaChitra is een cultureel museum van kunst, architectuur, levensstijlen, ambachten en podiumkunsten. Mamallapuram is een historische retraite temidden natuurlijke schoonheid. Deze oude zeehaven heeft monumenten gehouwen uit solide rots, het prachtige erfgoed van de Dravidische architectuur. Bezoek aan de tempel, één van de oudste tempel in Zuid-India, aan de kant van de zee. Terugkeer naar Chennai.

Dag 4: Chennai – Madurai

Ontbijt in het hotel en binnenlandse vlucht naar Madurai. In de namiddag bezoekt u de Meenakshi Tempel. Kuieren in de straatjes van de oude stad tot aan de immense tempel van Minakshi, de echtgenote van shiva. De omwallingen, de 11 gopurams (poorten) bezaaid met duizenden beelden en de zaal met duizend pilaren gebeeldhouwd met mythische dierenfiguren maken van de tempel het architecturale koninginnenstuk van Zuid-Indië. ’s Avonds bent u getuige van een avondceremonie aan de tempel.

Dag 5: Madurai

Ontbijt in het hotel, nadien bezoek aan de bloemenmarkt. Later bezoekt u het paleis van Thirum Nayak en Thiruparankundram. Deze tempel is gelegen 8 km ten zuiden van Madurai en werd volledig uit rotsen gehouwen. De tempel is gewijd aan koning Subramanya.

Dag 6: Madurai – Thekkady

Ontbijt in het hotel, rit van Madurai naar Thekkady (140 Km, 3.5 hours). Doorheen het bergachtige, groene landschap, bereikt u het Nationaal Park van Periyar. Aankomst in Thekkady en check-in in het hotel.

Dag 7: Thekkady

Ontbijt in het hotel, nadien kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een uitleg over de specerijen en eco-activiteiten. Een team van natuuronderzoekers neemt u mee op een tour om de verbazingwekkende activiteiten in het .dorp uit te leggen.

Dag 8: Thekkady – Kumarakom

Ontbijt in het hotel en rit van Thekkady naar Aranmula Village om de Aranmula bootrace te aanschouwen (140 kms/ 3 hours). Daarna verder rijden naar Kumarakom (62 Km, 1.5 hours).

Dag 9: Kumarakom

Ontbijt in het hotel, nadien excursie naar Viakom Village.

Dag 10: Houseboat

Ontbijt in het hotel, nadien transfer naar de houseboat. Ga aan boord van uw private boot op de backwaters (Vembanad Lake) naar Alleppey. Tijdens de cruise kunt u een aantal excursies doen, de boot wordt voor anker gelegd voor zonsondergang. Lunch en diner aan boord.

Dag 11: Houseboat – Cochin

Ontbijt aan boord en daarna uitschepen in Alleppey. U maakt een wandeling in Alleppey waarna u de lunch neemt bij een lokale familie. Transfer van Alleppey naar Cochin (65 km/2hrs). Aankomst in Cochin, een historische havenstad aan de Malabarkust en check-in in het hotel. Tijdens de avond bent u getuige van een Kathakali dansprestatie.

Dag 12: Cochin

Ontbijt in het hotel. Later, bezoek aan de haven om de vissers bezig te zien met hun Chinese netten, bezoek aan het Hollandse paleis, de oude synagoge, de kathedraal van Santa Cruz, de graftombe van Vasco Da Gama in de kerk van St. Franciscus, de rijke huizen van zeevaarders en de barokke kerken. ’s Avonds heeft u een cooking class en het diner wordt genomen bij een lokale familie.

Dag 13: Terugvlucht naar Brussel

Ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!