Reizen op uw maat

Passie voor Brazilië

Hoogtepunten:

 • Rio de Janeiro met al zijn gezichten
 • De spectaculaire watervallen van Iguaçu
 • Salvador da Bahia, het zwarte hart van het land
 • Unieke natuurbeleving in de Pantanal
 • Het koloniale pareltje Ouro Preto

Duur:16 dagen/14 nachten
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • Internationale vluchten met TAP Portugal
 • Alle luchthaventaksen
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • 2 overnachtingen in hotel Golden Tulip Rio Vermelho**** in Salvador da Bahia
 • 3 overnachtingen in hotel Viale Das Cataratas**** in Foz do Iguaçu
 • 1 overnachting in hotel Golden Tulip Brasilia Alvorada**** in Brasilia
 • 3 overnachtingen in hotel Pousada do Rio Mutum in Pantanal
 • 2 overnachtingen in hotel Solar do Rosario***** in Ouro Preto
 • 3 overnachtingen in hotel Golden Tulip Regente**** in Rio de Janeiro
 • Engelstalige lokale gids
 • Lokaal transport in comfortabele minibus (met airconditioning)
 • Binnenlandse vluchten Salvador-Iguaçu/ Iguaçu-Brasilia/ Brasilia-Cuiabá/ Cuiabá-Belo Horizonte
 • Alle vermelde lokale transfers
 • Toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 • Alle lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • Niet vermelde diensten
 • Optionele activiteiten

Programma

DAG 1 Brussel - Salvador da Bahia  

Vertrek naar Salvador da Bahia. Overnachting in hotel Golden Tulip Rio Vermelho****.

DAG 2 Salvador da Bahia  (O,L)

Salvador da Bahia wordt ook wel het zwarte hart van Brazilië genoemd. De Portugese en Afrikaanse invloeden, waaronder de pittig gekruide keuken, de typische kleding van de Baiana vrouwen en de ritmische muziek, geven de stad een unieke identiteit. De Elevador Lacerda verbindt de beneden- en bovenstad met elkaar. Geniet van het panoramisch uitzicht over de Allerheiligenbaai. U maakt een wandeling door de wijk Pelourinho met zijn felgekleurde gevels en kleine kasseistraatjes. Hier ziet u o.a. de kerk van St. Franciscus van Assisi. Na de middag bezoek aan de katholieke Bonfim kerk. Het hek rondom de kerk is versierd met gekleurde lintjes die ook om de pols worden gedragen. Overnachting in hotel Golden Tulip Rio Vermelho****.

DAG 3 Salvador da Bahia - Foz do Iguaçu  (O,D)

Transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. De watervallen van Iguaçu zijn gelegen op de grens tussen Argentinië en Brazilië en omringd door een tropische jungle. Overnachting in hotel Viale Das Cataratas****.

DAG 4 Foz do Iguaçu (O,L)

Bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Met de Tren de la Selva rijdt u tot aan het wandelpad dat leidt naar de Garganta del Diablo (duivelskeel), een hoefijzervormige opening van 150 meter breed. Hier dondert het water met een oorverdovend lawaai maar liefst 80 meter naar beneden. Nadien maakt u een wandeling waarbij u de vele verschillende watervallen van dichtbij ziet. Vooral Salto Bosetti is zeer fotogeniek. Overnachting in hotel Viale Das Cataratas****.

DAG 5 Foz do Iguaçu (O,L)

Vandaag maakt u kennis met de Braziliaanse zijde van de watervallen. Vanaf het bezoekerscentrum wandelt u naar beneden. Onderweg zijn er allerlei platforms om te genieten van de prachtige uitzichten. Neem zeker bij Salto Floriano de lift naar boven. Het panorama over het ganse watervallencomplex is hier adembenemend. In het nabijgelegen Foz Tropicana Bird Park bevinden zich maar liefst 150 verschillende vogelsoorten. De Itaipu stuwdam is gelegen op de grens tussen Brazilië en Paraguay. Na een 30 minuten durende filmvoorstelling over de bouw en de werking van de dam, rijdt u met de bus langs de voornaamste uitzichtpunten. Overnachting in hotel Viale Das Cataratas****.

DAG 6 Foz do Iguaçu - Brasilia (O,L)

Binnenlandse vlucht naar Brasilia. Na de middag bezoek aan de hoofdstad van Brazilië. Veel van de moderne gebouwen zoals de kathedraal Metropolitana, het Nationale Congres en het Planalto Paleis werden ontworpen door de beroemde architect Oscar Niemeyer. Overnachting in hotel Golden Tulip Brasilia Alvorada****.

DAG 7 Brasilia - Cuiabá - Pantanal (O,L,D)

Binnenlandse vlucht naar Cuiabá. Bij aankomst transfer naar uw lodge. De Pantanal is het grootste moerasland ter wereld. In het regenseizoen, van november tot april, staat maar liefst 80% van dit gebied onder water. Een afwisseling van graslanden, bossen, rivieren en meren zorgt voor een rijk dierenleven. Overnachting in de Pousada do Rio Mutum.

DAG 8 Pantanal (O,L,D)

U maakt een ecologische wandeling door de prachtige natuur en bezoekt een nederzetting van de Caboclos, afstammelingen van de indianen. Na de middag tocht te paard door de wetlands naar het Siá Mariana meer. Bij zonsondergang gaat u vissen op piranha's en nadien terug per boot naar de lodge. Overnachting in de Pousada do Rio Mutum.

DAG 9 Pantanal (O,L,D)

Vandaag ontdekt u per boot en al wandelend het rijke dierenleven. Wist u dat er 650 vogelsoorten, 80 soorten zoogdieren, 250 vissoorten en 50 soorten reptielen leven in de Pantanal? Ga op zoek naar otters, kaaimannen, papegaaien, tapirs, apen, capibara's en nog veel meer. Overnachting in de Pousada do Rio Mutum.

DAG 10 Pantanal - Belo Horizonte - Ouro Preto (O,D)

Transfer naar de luchthaven van Cuiabá en binnenlandse vlucht naar Belo Horizonte. Bij aankomst rijdt u naar Ouro Preto, een koloniaal juweeltje gelegen in de deelstaat Minas Gerais. De stad werd opgericht aan het einde van de 17de eeuw ten tijde van de goudkoorts. Vandaar de naam Ouro Preto wat 'zwart goud' betekent. Overnachting in hotel Solar do Rosario*****

DAG 11 Ouro Preto (O,L)

Bezoek aan het nabij gelegen Mariana. Rondom het centrale plein Minas Gerais bevinden zich de belangrijkste bezienswaardigheden. Ouro Preto staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. U wandelt door dit openluchtmuseum met smalle kasseistraatjes en rijk versierde barokke kerken waaronder deze van San Franciscus van Assisi en Nossa Senhora de Carmo. Het interieur is rijkelijk versierd met houtsnijwerk, van beeldhouwer Aleijadinho, en edele metalen. De prachtige 18de-eeuwse woonhuizen met houten of smeedijzeren balkons doen nu dienst als winkels of restaurants. Solar do Rosario*****

DAG 12 Ouro Preto - Petropolis - Rio de Janeiro (O,L)

Congonhas is vooral bekend vanwege zijn basiliek Santuario do Bom Jesus do Matosinhos met zeepstenen beelden van de twaalf profeten uit het Oude Testament. Ze werden gemaakt door beeldhouwer Aleijadinho. Nadien rijdt u verder naar de voormalige keizerstad Petropolis. In de 19de eeuw was dit de zomerresidentie van de Braziliaanse keizers. U bezoekt het Crystal en Imperial Palace. Dit laatste is nu ingericht als museum dat wandtapijten, antieke meubelen en juwelen huisvest. Vooral de keizerlijke kroon met meer dan 600 diamanten en 77 parels is oogverblindend. Overnachting in hotel Golden Tulip Regente****.

DAG 13 Rio de Janeiro (O,L)

Te midden van Rio de Janeiro ligt het Tijuca regenwoud. Hier bevindt zich de 710 meter hoge Corcovadoberg met op de top Christus de Verlosser. Dit uit zeepsteen opgetrokken beeld beschermt de stad met open armen en is ongetwijfeld het belangrijkste herkenningspunt. Geniet van een adembenemend uitzicht van op de top. Nadien maakt u een wandeling door de smalle straatjes van het charmante Santa Teresa, een artistieke wijk met galerijen en winkels. De stranden van Copacabana en Ipanema zijn de favoriete ontmoetingsplaats voor de trotse en passionele Cariocas, de inwoners van Rio de Janeiro. Overnachting in hotel Golden Tulip Regente****.

DAG 14 Rio de Janeiro (O,L,D)

's Morgens gaat u per kabellift naar de top van de Suikerbroodberg. Deze berg dankt zijn naam aan de roemrijke periode van de suikerrietplantages. Het uitzicht over de stad, de baai van Guanabara en het strand van Copacabana is onbeschrijfelijk. Nadien rondrit door het centrum van de stad. U ziet o.a. de kathedraal, het operagebouw en de Nationale Bibliotheek. Korte stop aan de Sambadrome. Hier worden jaarlijks de carnavalparades gehouden. Middagmaal in de Confeiteria Colombo dat nog steeds een typische art nouveau charme uitstraalt. 's Avonds geniet u van een typische barbecue als afsluiter van de reis. Overnachting in hotel Golden Tulip Regente****.

DAG 15 Rio de Janeiro - Brussel (O)

Tijd om afscheid te nemen van dit bruisende land. Terugvlucht naar Brussel.

DAG 16 Brussel  

Aankomst in Brussel.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!