Reizen op uw maat

Pearls of the West, Canada

West-Canada strekt zich uit van de prairie tot aan de Grote Oceaan en biedt een verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen: oneindige velden en grasvlakten, talrijke wijngaarden, azuurblauwe meren, de besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains, uitgestrekte naaldwouden, gletsjers en fjordenkusten. In de vele bekende nationale parken kan de bezoeker de grootse natuur en de monumentale landschappen bewonderen. West-Canada is niet alleen natuur, maar ook cultuur en architectuur met fascinerende staden als Victoria, Vancouver en Calgary.

Duur: 15 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • 1 overnachting in hotel Sandman Calgary City Center
 • 1 overnachting in hotel Inns Of Banff
 • 1 overnachting  in hotel The Fairmont Chateau Lake Louise
 • 1 overnachting in hotel Sawridge Inn and Conference Centre.
 • 1 overnachting in hotel Ramada Downtown
 • 1 overnachting in hotel Coast Prince Rupert
 • 1 overnachting in hotel Glen Lyon Inn
 • 4 overnachtingen in hotel Pacific Sands Beach Resort
 • 1 overnachting in hotel Fairmont Empress
 • 2 overnachtingen hotel Metropolitan Vancouver

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Verzekeringen

Programma

DAG 1  Calgary

Aankomst te Calgary. Recuperatie van de bagage. Transfer naar uw hotel (zelf te regelen). In de namiddag kan u nog genieten van het Calgary Stampede Rodeo Festival. Overnachting in het hotel Sandman Calgary City Center.

DAG 2 Calgary – Banff

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Oppikken van de huurwagen. Rit van Calgary naar Banff National Park. (130km – 1h40’). De Kicking Horse Classic Trip is een raftingavontuur doorheen de Upper and Middle Canyon van 20 km lang. Deze onvergetelijke uitstap begint kalm om de rafters kennis te laten maken met het materiaal en de commando’s. Geleidelijk aan wordt de rivier steeds wilder en uitdagender. De rafting trip duurt ongeveer 2 à 2u30 en daarna is er een BBQ voor de deelnemers voorzien met een foto slide show van het rafting avontuur. Overnachting in het hotel Inns Of Banff.

DAG 3 Banff – Lake Louise

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Rit van Banff National Park naar Lake Louise (61km – 50’). Drie uur durende paardrijdtocht naar Lake Agnes, vanuit de Brewster Stables gelegen op het domein van het Fairmont hotel. Ervaar de ‘Wild West’ op de rug van een paard, terwijl u gedurende de hele tocht door een prachtige omgeving rijdt. Overnachting in het hotel The Fairmont Chateau Lake Louise.

DAG 4 Lake Louise – Jasper

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Rit van Lake Louise naar Jasper National Park (236 km – 3h30’). U wordt verwacht aan de parking van de gletsjer voor uw excursie. Gedurende twee en een half uur wordt u meegenomen op de Athabasca Glacier Icewalk. Dit geeft u de gelegenheid om tot aan de lage twee kilometer van de gletsjer te wandelen. Tijdens de trip wordt er regelmatig kort gestopt om uitleg te geven over de onmiddellijke omgeving. Er zijn veel morenes, millwells en gletsjerspleten onderweg. De omliggende bergtoppen behoren tot de mooiste van de Canadian Rockies. Overnachting in het hotel Sawridge Inn and Conference Centre.

DAG 5 Jasper – Prince George

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Rit van Jasper Nationaal Park naar Prince George (377km – 5h08’). Overnachting in het hotel Ramada Downtown.

DAG 6  Prince George – Prince Rupert

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Rit van Prince George naar Prince Rupert (718km – 9h52’). Overnachting in het hotel Coast Prince Rupert.

DAG 7 Prince Rupert – Port Hardy

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Check-in voor de Inside Passage ferry van Prince Rupert tot Port Hardy. Vertrek van de ferry in Prince Rupert. Aankomst van de ferry in Port Hardy. Overnachting in het hotel Glen Lyon Inn.

DAG 8 Port Hardy – Tofino

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Rit van Port Hardy naar Tofino (502km – 7h57’). Overnachting in het hotel Pacific Sands Beach Resort.

DAG 9 Tofino  

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Vrije dag om Tofino te verkennen. Overnachting in het hotel Pacific Sands Beach Resort.

DAG 10 Tofino  

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Vrije dag om Tofino te verkennen. Overnachting in het hotel Pacific Sands Beach Resort.

DAG 11  Tofino

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Vrije dag om de rest van Tofino te ontdekken.
Overnachting in het hotel Pacific Sands Beach Resort.

DAG 12 Tofino – Victoria

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Rit van Tofino naar Victoria (316km – 5h32’). Jullie worden een half uur voor vertrek verwacht aan de binnenhaven van Victoria recht tegenover jullie hotel voor een zodiactour. De Zodiac Adventure Tour – Whale Watching & Wildlife brengt haar passagiers niet enkel in contact met walvissen, orka’s, adelaars, reigers, bruinvissen, zeeleeuwen, e.d. maar het rondvaren in een zodiac op zich is al een hele ervaring. Op elke boot kunnen slechts 12 mensen, waardoor iedereen een prachtig zicht heeft. U krijgt een rood reddingspak aangeboden om deze trip in alle veiligheid te kunnen meemaken. Neem alvast uw camera binnen handbereik, want er zal heel wat mooie foto’s kunnen nemen. Overnachting in het hotel Fairmont Empress.

DAG 13 Victoria – Vancouver     

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Check-in voor de overzetferry van Victoria naar Vancouver. Vertrek van de ferry in Victoria (Swartz Bay). Aankomst van de ferry in Vancouver (Tsawwassen). Afgeven van de huurwagen. Overnachting in het hotel Metropolitan Vancouver.

DAG 14 Vancouver

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Vrije dag om Vancouver te ontdekken. Overnachting in het hotel Metropolitan Vancouver.

DAG 15 Vancouver – Toronto

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Check-in voor de vlucht naar huis.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!