Reizen op uw maat

Permanent groen Nieuw-Zeeland

Rondreis
Duur 21 dagen/17 nachten

Troeven:

 • Bezoek aan het Te Papa-museum in Wellington
 • Mosselcruise op de Marlborough Sound en wijnproeverij
 • Cruise op de prachtige Milford Sound
 • Overnachting op een boerderij

Verblijven:

 • 1 overnachting Auckland – Scenic Hotel
 • 1 overnachting Coromandel  –Pacific Harbour Motor Lodge
 • 2 overnachtingen Rotorua –Sudima Lake Rotorua
 • 2 overnachting Wellington – Novotel Wellington
 • 2 overnachtingen Nelson – Trailways Motor Hotel
 • 1 overnachting Greymouth – Ashley Hotel
 • 1 overnachting Fox Glacier – High Peaks Hotel
 • 2 overnachtingen Queenstown - Rydges Hotel
 • 1 overnachting Lumsden - Farmstay
 • 2 overnachtingen Dunedin – Scenic Hotel Dunedin City
 • 2 overnachtingen Christchurch – Ashley Hotel

Inbegrepen

 • Alle vermelde accommodaties
 • Alle vermelde maaltijden (B=ontbijt L=lunch D=avondmaaltijd)
 • Alle vermelde excursies
 • BTW en lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde diensten
 • Reisverzekeringen

Programma

Dag 1-2 Brussel - Auckland

Vertrek naar Auckland.

Dag 3 Auckland (D)

Aankomst in Auckland, de grootste en meest kosmopolitische stad van Nieuw-Zeeland. Stadsrondrit met o.a. een stop aan Mount Eden voor een panoramisch uitzicht over Auckland. Rit door de historische wijk Parnell met zijn mooi gerestaureerde koloniale huizen. Een bezoek aan het War Memorial Museum in het Auckland Domain mag niet ontbreken. Bezoek aan de Sky Tower.

Dag 4 Auckland - Hot Water Beach - Coromandel  (B,D)

Vertrek naar Coromandel. In Driving Creek maken we een korte treinrit door het regenwoud. Nadien bezoek aan Hot Water Beach, bekend om zijn warmwaterbronnen op het strand. Cathedral Cove, kan enkel bezocht worden bij laag water en is een wandeling van 2u.

Dag 5 Coromandel - Rotorua  (B,D)

Via het goudstadje Waihi naar Rotorua, ooit een kuuroord dat werd opgebouwd rond een reeks spuitende geisers, sissende fumarolen (damp- en gasbronnen) en borrelende zwavel- en modderpoelen. Onderweg bezoek aan Kiwi 360 waar u nader kennismaakt met deze lekkere en gezonde vrucht tijdens een rondrit door het Horticultural Theme Park.

Dag 6 Rotorua (B,L)

Volledige daguitstap in dit geothermische gebied. Begeleide wandeling door de vulkanische vallei van Waimangu met een picknicklunch. Boottocht op het Rotomahanameer langs stomende kliffen en de verzonkende Pink and White Terraces. Kennismaking met de fauna en flora van Nieuw-Zeeland in het Rainbow Springs & Kiwi Encounter. Tijdens de Agrodome Sheep & Farm Show leert u op een interactieve manier alles over het dagelijkse leven op de boerderij.

Dag 7 Rotorua – Wellington (O,D)

Vooraleer aan te komen aan het Taupomeer, is er nog stop aan de mooie Huka Falls. De oevers van het Taupomeer leiden naar het Tongariro National Park dat bekend is om zijn drie vulkanen. Vertrek naar Wellington, de meest zuidelijke hoofdstad van de wereld en het politieke centrum van Nieuw-Zeeland.

Dag 8 Wellington (B)

Stadsrondrit met o.a. een stop aan Mount Victoria. De top van deze heuvel biedt u een adembenemend uitzicht over de stad, de haven en de andere heuvels. Verder ziet u ook het Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa, de parlementsgebouwen en de Nationale Bibliotheek. Bezoek aan het Te Papa-museum dat ongetwijfeld het meest bijzondere van heel Nieuw-Zeeland is. Begeleide rondleiding met traditionele Maori-verwelkoming.

Dag 9 Wellington - Picton - Nelson (B,D)

Met de veerboot in ongeveer drie uur door de zeestraat Cook naar het Zuidereiland. Het uitzicht op de kronkelige waterwegen en de groene fjorden van de Queen Charlotte Sound maken van deze overtocht een onvergetelijke belevenis. Bij aankomst in Picton verder naar Nelson. In de namiddag inscheping voor een mosselcruise op de prachtige Kenepury Sound.

Dag 10 Nelson - NP Abel Tasman – Nelson (B,L)

Volledige dag verkenning van het Abel Tasman National Park, het kleinste nationaal park van Nieuw-Zeeland. De mooie zandstranden en baaien zijn de thuishaven van zeehonden, pinguïns en verschillende zeevogels. De vegetatie is zeer gevarieerd: regenwoud aan de kust en berkenbossen verder landinwaarts. Na een boottocht door het park, ontschepen we in Tonga Beach voor een begeleide wandeling (2 u) langs Bark Bay Estuary en Medlands Beach.

Dag 11 Nelson - Punakaiki - Greymouth (B,D)

De rit begint zuidwaarts richting Nelsons Lakes National Park langsheen de Buller rivier tot in Westport. Dit dorp werd ontdekt in 1860 tijdens de goudzoektocht. Verder via Charleston, langs de kustroute naar het Paparoa National Park. Aangekomen in Punakaiki ontdekt u de Pancacke Rocks. Deze verschijnselen doen denken aan versteende pannenkoeken.

Dag 12 Greymouth - Fox Glacier (B,D)

Na het ontbijt gaat het richting Fox Glacier. U rijdt langs Hokitika, gesticht in 1864 door de ontdekking van een goudmijn. Via het binnenland, langs het Lanthe meer verder zuidwaarts.

Dag 13 Fox Glacier - Queenstown (B,D)

Vanuit Fox Glacier via Highway 6 naar Queenstown. U rijdt via het Paringameer en het Moerakimeer. Ten zuidwesten van dit meer ligt Knights Point, waar zich de gouden zandstranden bevinden en de rotsachtige baaien. Na Makarora verandert het landschap in uitgestrekte vlakten met grote meren. De Crown Range Road is de kortste verbinding tussen Wanaka en Queenstown. Het is de hoogstgelegen snelweg van Nieuw-Zeeland met onvergetelijke vergezichten.

Dag 14 Queenstown (B)

Volledige dag vrij ter ontspanning.

Dag 15 Queenstown - Milford Sound - Te Anau - Lumsden (B,L,D)

Het absolute hoogtepunt vandaag is de Milford Sound. Inscheping voor de cruise op de Milford Sound, met prachtige uitzichten, genoeg tijd om te genieten van de watervallen, het regenwoud, het gebergte. Picknick lunch aan boord. Na de cruise rit naar Lumsden via Te Anau. Hier brengt u de nacht door in een typische boerderij.

Dag 16 Lumsden - Dunedin (B,D)

Langs de Mataura rivier, via Balclutha naar Milton. Daar bevindt zicht de eerste bloemmolen van Nieuw-Zeeland, gebouwd in 1857. Verder langs Mosgiel naar Dunedin. Dunedin is een Victoriaanse stad, waar nog veel gebouwen staan daterend uit de Europese kolonisatie, dit in tegenstelling tot Auckland en Wellington waar de oude gebouwen moesten wijken voor hoge torens uit beton en glas. Bezoek aan de bierbrouwerij Speight's Brewery opgericht in 1876. Tijdens de anderhalf uur durende tour maakt u kennis met verschillende soorten bier. Nadien mag u die proeven in de Heritage bar.

Dag 17 Dunedin (O)

In de namiddag, rit naar het Otago schiereiland. In Wellers Rock gaat u aan boord van de mv Monarch om de broedplaatsen te ontdekken. De spectaculaire en moeilijk bereikbare kliffen van Taiaro zijn de plaats bij uitstek voor de vogels. The Royal Albatross Colony in Taiaroa Head, is de enige broedplaats op het vasteland ter wereld.

Dag 18 Dunedin – Christchurch (B)

Via Waikouaiti naar Palmerston, hier begon vroeger de goudroute. In Moeraki Beach bevinden zich de Moeraki boulders, dit zijn grote, ronde stenen. Deze zijn bijna perfect rond en kunnen een omtrek hebben tot 4 meter. Meer noordelijk ligt Temuka, bekend landbouwgebied maar is ook bekend voor zijn keramische serviezen. De bekendste stad langs de Canterbury vlaktes is Ashburton.

Dag 19 Christchurch (B,D)

Vroeg vertrek naar Kaikoura via de Canterburry vlaktes. Mogelijkheid om deel te nemen aan een walvis- of dolfijnobservatie per boot (afhankelijk van het weer en het seizoen). Na de lunch wordt er op de terugweg nog een stop ingelast in een wijnboerderij, waar u een lekker glas wijn kan proeven. 's Avonds afscheidsdiner in het hotel.

Dag 20 Christchurch – Brussel (B)

Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Dag 21 Brussel  

Aankomst in Brussel.

Andere trips in
Nieuw-Zeeland

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!