Reizen op uw maat

Puur Borneo: slow travel!

Het Maleisische deel van het eiland Borneo en in het bijzonder de regio Sabah nodigt uit voor een trage verkenning van pure natuur.
We stellen u een 12-daagse beleving voor die het beste van dit gebied combineert. Het programma is niet mis: u verblijft in één van de beste eco-lodges ter wereld in het ongerepte oerwoud rond Aki-Nabalu (4.175m hoog), gaat (elektrisch) varen over de Kinabatangan, ontmoet de orang-oetans van Sepilok en speurt naar de miljoenen vleermuizen in de Gomantong Caves. Eindigen doet u in stijl op het paradijselijke Gaya Island, lekker languit in een hangmat op het strand of snorkelend in de Zuid-Chinese Zee.

De accommodatie is kleinschalig, karaktervol en kwalitatief. U verblijft in The Jesselton (Kota Kinabalu), Sukau Rainforest Lodge (Sukau) en op Gaya Island.

Vanaf 3.100 EUR/persoon (verblijf in een tweepersoonskamer, single supplement op aanvraag)
Dit geldt voor een individuele rondreis, maar een aantal uitstappen brengt u door in Engelstalig gezelschap.
Hogere accommodatie en/of kamertypes zijn beschikbaar op aanvraag

Inbegrepen

 • Internationale vluchten in economyklasse
 • Binnenlandse vluchten in economyklasse
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen
 • Verblijf in de vermelde categorie van hotels of evenwaardig in functie van beschikbaarheid
 • Maaltijden zoals vermeld op de offerte. (O=ontbijt ; L=middagmaal; D=avondmaaltijd)
 • Privétransfers zoals vermeld in programma
 • De vermelde bezoeken en toegangsgelden tot de sites
 • Reisdocumenten en reisgids World of Travel

Niet inbegrepen

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie-en bijstandsverzekering
 • Een mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse, ...)
 • Sommige vertrektaksen in de lokale luchthavens
 • Alle niet vermelde diensten, maaltijden en transfers

Programma

Dag 1 : Brussel - Kota Kinabalu
Vertrek richting Kota Kinabalu, de hoofdstad van dit deel van Borneo.

Dag 2 : Kota Kinabalu (O)
Aansluitende vlucht naar Kota Kinabalu. Onthaal in de luchthaven en transfer naar het hotel. Rest van de dag vrij: u kan de stad verkennen en bekomen  van de lange reis. U  verblijft de komende nachten in The Jesselton te KK.

Dag 3 : Kota Kinabalu National Park (O-L-D)
Vertrek naar het Kota Kinabalu National Park, met één van de hoogste bergen in Zuidoost-Azië: de Mont Kinabalu. Tijdens een wandeling aan de voet van de berg ontdekt u de fauna en flora met 1.500 soorten wilde orchideeën, orang-oetangs, merkwaardige vogels en de reuzenbloem Rafflesia met een doorsnede van 1m. Vrije maaltijden in het park. Terugkeer naar het hotel.

Dag 4 : Kota Kinabalu - Sepilok - Sukau  (O-L-D)
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Sandakan, een vroegere handelspost en schuilhol voor smokkelaars. Verder naar Sepilok, het grootste orang-oetang rehabilitatiecentrum ter wereld. U observeert er deze vertederende ‘woudmensen’ die er in halve vrijheid verblijven en in het centrum voorbereid worden op hun terugkeer naar de jungle. Al meer dan 2.000 van deze uitzonderlijke primaten werden gered door de onderzoekers van het centrum.
Vervolgens vertrekt u naar Sukau. U doet er een cruise op de rivier Kinabatangan, de grootste van Sabah. ’s Nachts verkent u de rivier met elektrische bootjes om de flora en fauna in de Kinabatangan / Sukau Wildlife Sanctuary te observeren. Dit reservaat is één van de interessantste in Maleisië op het vlak van densiteit en diversiteit van de fauna.
Overnachting in de Sukau Rainforest Lodge. Leuk om weten: De Sukau River Lodge werd onlangs gerenoveerd en kreeg talrijke erkenningen voor zijn lage ecologische afdruk. De lodge werd verkozen door National Geographic Adventure als één van de 50 beste jungle-lodges ter wereld.

Dag 5 : Sukau / Oxbow Lake 
Zeer vroeg vertrek met de boot naar Oxbow Lake waar u otters, primaten, talrijke vogels en met wat geluk olifanten waarneemt. Lichte trekking in de jungle. Terug naar de lodge. Nachtelijke safari per boot met een zoeklicht. Vrije maaltijden.

Dag 6 : Sukau - Gomantong - Sandakan - Kota Kinabalu  - Gaya Island (O-L)
Vertrek naar de grotten van Gomantong met hun miljoenen vleermuizen en hun wereldbefaamde zwaluwnesten, een delicatesse in de Chinese keuken. Lunch in een visrestaurant in het paaldorp Buli Sim Sim, dichtbij Sandakan en vlucht naar Kota Kinabalu. Transfer naar het eiland Gaya dat bekend is voor de bescherming van de talrijke koralen. Intrek in het luxueuze Gaya Island Resort.

Dag 7 -10 : Gaya Island (O)
Vrij verblijf. Overnachting in een Canopy Villa op basis van kamer en ontbijt.

Dag 11 : Gaya Island - Kota Kinabalu - terugvlucht (O)
Transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu en terugvlucht.

Dag 12 : Aankomst in Brussel

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!