Reizen op uw maat

Reis in het keizerrijk Japan!

Rondreis met hoogtepunten als Tokio, Kyoto, Hiroshima, Osaka

De tempels en zentuinen betoveren de reiziger op zoek naar verfijning en absolute schoonheid. Rijkdom aan tradities en een verrukkelijke keuken zijn op de afspraak tijdens deze reis in het Verre Azië. Een reisroute die u in alle vrijheid realiseert dankzij uw railpass, met of zonder Engels- of Franstalige privégidsen en chauffeurs.

Duur: 15 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

 

Inbegrepen

 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • 3 overnachting in het Palace Hotel in Tokyo
 • 1 overnachting in het Musashiya Hotel aan Mount Fuji
 • 1 overnachting in de Wanosato Ryokan in Takayama
 • 1 overnachting in het Auberge (comfort simple) in Shirakawago
 • 1 overnachting in het ANA Crowne Plaza Hotel in Kanazawa
 • 4 overnachtingen in het Hyatt Regency Hotel in Kyoto
 • 1 overnachting in het Sheraton Hotel in Hiroshima
 • 1 overnachting in het Imperial Hotel in Osaka

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Niet vermelde diensten
 • Reisverzekeringen

Programma

DAG 1 Brussel - Tokio

Vlucht naar Tokio.

DAG 2 Tokio

Aankomst op de luchthaven van Narita. Intrek in het hotel. Bezoek aan de Asakusawijk en de Sensojitempel: de oudste en meest vereerde tempel van de stad met zijn mooie pagodes en vele bedevaarders die het geheel bijzonder sfeervol maken. U kunt ook wandelen doorheen de Nakamisedori, een verkeersvrij steegje met vele traditionele winkels.

DAG 3 Tokio

Vroeg vertrek naar de merkwaardige vismarkt van Tsukiji. Vervolgens ontdekking van de tuin van Hama Rikyu die beschouwd wordt als de mooiste Japanse tuin van Tokio. Bezoek aan het observatorium bovenin de futuristische torens van het stadhuis, voor een prachtig panorama over de megalopool. Zinnenprikkelende ontdekking van de keizerlijke tuinen. 's Avonds gezellig kuieren in de Shinjukuwijk met zijn duizenden lichtjes.

DAG 4 Tokio - Nikko - Tokio

Vertrek noordwaarts om er in het fraaie groene kader van Nikko de tempels van de shoguns te bewonderen. Bezoek aan de graftombe van Tosho-gu waar de rijkelijk versierde edelman Ieyasu rust. Terug naar Tokio.

DAG 5 Tokyo - Fuji Yama

Vertrek naar Mount Fuji, de heilige berg van Japan. Cruise op het Ashimeer. Met de kabellift naar Mount Komatake, van waarop u een prachtig panoramisch uitzicht hebt op de bekendste berg van Japan. Gezellige wandeling over de vroegere Tokaidoweg naar een sfeervol theehuis. Overnachting in het Musashiyahotel met zijn traditionele Japanse vulkanische warmwaterbaden. Vanuit dit hotel aan de oevers van het Ashi meer kijkt u uit op de perfecte kegel van Mount Fuji - een beeld dat u nog lang bijblijft.

DAG 6 Fuji Yama - Hakone - Takayama (B)

Met de Shinkansen, de Japanse TGV, spoort u naar Nagoya. Aansluiting naar Takayama, een vredig stadje in het hartje van de Japanse Alpen. De smalle steegjes met hun vele eeuwenoude winkeltjes zijn goed bewaard gebleven en dateren uit de shogunperiode. Bezoek aan het Kusakabemuseum, een voormalige verblijfplaats van rijke en machtige handelaars. Wandeling in de oude wijk Sanomashi, befaamd om zijn vele lokale sakestokerijen.

DAG 7 Takayama - Shirakawago (B,D)

Gezellige wandeling op de landelijke markt van Takayama. Vertrek naar Shirakawago, één van de mooiste bergdorpen van het land. Rit langsheen het Miboromeer en de Shokawarivier. Bezoek aan traditionele gassho zukuriboerderijtjes. Overnachting bij een lokale familie in een oud boerderijtje.

DAG 8 Shirakawago - Kanazawa (B)

Gokayama is een dorp dat op de Unesco-Werelderfgoedlijst staat. U ontdekt er de traditionele Japanse papierfabricage. Rit naar Kanazawa.

DAG 9 Kanazawa - Kyoto (B)

Bezoek aan Kanazawa: de Kenrokuentuinen, één van de mooiste van Japan, en de kleioven van Kutaniyaki. Ontdekking van mooie samoeraiwoningen in de Nagamachiwijk. In de namiddag gaat het per expresstrein naar Kyoto. Intrek in het gekozen hotel.

DAG 10 Kyoto (B)

Bezoek aan Kinkakujitempel die ook bekend staat als het Gouden Paviljoen en aan de Ryoanjituin, het mooiste voorbeeld van een ‘droge" Japanse zentuin, met een prachtig panorama over de stad. Middagmaal eventueel in een prachtig, vier eeuwen oud restaurant in een rustgevende Japanse tuin. 's Namiddags bezoek aan  het indrukwekkende Nijokasteel uit 1603. Het heeft een prachtige, sobere binneninrichting en wereldberoemde zentuinen. Ontdekking van het shintoheiligdom van Heian en de tuin uit de Meijiperiode.

DAG 11 Kyoto (B)

Ontdekking van Sagano: de legendarische brug van Arashiyama, het romantische meer van Osawa, de cottages van Toriimoto, de ontelbare Boeddhabeelden van de Adasinonenbut-su-jitempel. Al deze prachtige sites liggen verspreid in een landschap van beboste bergen en rijstvelden. In de namiddag bezoek aan de verkeersvrije wijk van Sannen-zaka en aan de Kiyomizu-deratempel die op palen werd gebouwd. U wandelt over het het Filosofenpad naar Gingakuji of het Zilveren Paviljoen. Tijdens deze charmante wandeling geniet u van met kerselaars omzoomde kanaaltjes, bekende of minder bekende tempeltjes en vele theehuisjes. In de late namiddag wandelt u gezellig rond in Gion, de wijk van de geisha's.

DAG 12 Kyoto - Nara - Kyoto (B)

Vertrek naar Nara, de vroegere eerste vaste hoofdplaats van het rijk van de Rijzende Zon. U bezoekt de Todai-jitempel, het grootste houten gebouw ter wereld dat bovendien een gigantische boeddha herbergt. U ontdekt eveneens het door duizenden stenen lantaarns omringde shintoschrijn Kasuga Taisha. Vervolgens wandeling in het Narapark met zijn honderden tamme damherten die er vrij rondlopen - als boodschappers van de goden. Vrije namiddag om te rusten, te ontdekken of te winkelen.

DAG 13 Kyoto - Himeji - Hiroshima (B)

Transfer naar het futuristische station van Kyoto. Vertrek per trein naar Himeji. Daar bezoekt u het prachtige feodale kasteel. Rit naar Hiroshima per Shinkansen. Bezoek aan het Vredespark ter herinnering van de A-bom die de stad in augustus 1945 verwoestte.

DAG 14 Hiroshima (eiland van Miyajima) - Osaka (B,D)

's Morgens bezoek aan het heilige eiland van Miyajima met het Itsukushima-heiligdom en zijn roodgeschilderde Torii Gatepoort die als het ware op het water drijft in de baai van Hiroshima. Transfer naar het station en rit naar Osaka. Intrek in het hotel en vrije avond om eventueel de Dotomboriwijk met zijn vele restaurants te ontdekken.

DAG 15 Osaka - Brussel (B)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel. Aankomst in de avond.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!