Reizen op uw maat

Ringstaartmaki’s in Madagaskar

Stap in de boeiende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en vleesetende planten. Dit land met zijn hartelijke bevolking wordt ook wel omschreven als een mix van de intense kleuren van Afrika en de mysteries van Azië.

Duur: 8 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

  • Maaltijden zoals vermeld in het programma
  • 1 overnachting in hotel Relais des Plateaux
  • 1 overnachting in hotel Allamanda
  • 1 overnachting in hotel The Litchi Tree
  • 1 overnachting in Iharana Bush Camp
  • 3 overnachting in Tsara Komba Lodge

Niet inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Alle maaltijden niet vermeld in het programma

Programma

DAG 1 ANTANANARIVO

Aankomst en onthaal. Privétransfer naar uw hotel.
Overnachting in hotel Relais des Plateaux.

DAG 2 ANTANANARIVO – ANTSIRANANA (DIEGO SUAREZ)

Vroeg in de morgen wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Diégo (Antsiranana). Na 1u15’ vliegen komt u aan. Antsiranana wordt beschouwd als de 2e mooiste baai na Rio. Deze stad is dan ook ontdekt geweest door een Portugese zeevaarder, Diego Diaz. Transfer naar het hotel en check-in. Vervolgens ontdekking van de 3 prachtige baaien: Baie des Pigeons, Baie des Dunes en Baie des Sakalavasamena. Er wordt tevens tijd voorzien om te wandleen op de ongerepte witte zandstranden. Als lunch wordt een picknick geserveerd. Mogelijkheid om te baden. Terug naar Diego Suarez voor een stadsrondrit: koloniale huizen, markt, de haven, … Terugkeer naar het hotel. Avondmaal in het hotel. Overnachting in hotel Allamanda.

DAG 3 DIEGO (ANTSIRANANA) - JOFFREVILLE

Ontbijt. Vervolgens vroeg vertrek met gids voor de verkenning van het Amber Nationaal Park. Het nationaal park ligt 30 km ten zuidwesten van Antsiranana in een oud vulkanisch gebied. Dit gebied heeft een zeer rijke flora en fauna. Het parkherbergt verschillende soorten lemuren. Bovendien kunt u hier de grootste adelaar ter wereld spotten met een spanwijdte van 2,20 meter! Als lunch wordt een picknick geserveerd. In de namiddag gaat de ontdekking verder. U komt voorbij talrijke watervallen en de gids vertelt u over de verschillende geneeskrachtige plantensoorten. U doorkruist typische dorpen, savanne, wouden, … U geniet van de prachtige zichten op de uitlopers het Ankarana massief. Aankomst en check-in hotel. Avondmaal in het hotel. Overnachting in hotel The Litchi Tree.

DAG 4 JOFFREVILLE - AMBILOBE

Ontbijt. Vertrek richting Ambilobe, bekend voor z’n kleurrijke markt en zijn plantages van cashewbomen. Verkenning van het Ankarana Massief. Vervolgens ontdekking van de “Kleine Tsingy”, het droge woud en haar bewoners (uilen, lemuren, mangoesten,…), de vleermuizengrot, … Als lunch wordt een picknick geserveerd. In de late namiddag aankomst en check-in het ecologische Bush Camp. Avondmaal in het kamp. Overnachting in het Iharana Bush Camp.

DAG 5 AMBILOBE – NOSY KOMBA

Ontbijt. Rit naar Ankify via Ambanja en de vallei van de Sambirano. Men doorkruist deze prachtige regio met koffie-, cacao-, Ylangplantages. Aankomst in Ankify en vrij middagmaal. Het stadje ligt tegenover het eiland Nosy Be. Inscheping en tocht met snelle boot naar Nosy Komba. Check-in in het hotel in vol pension. Overnachting in de Tsara Komba Lodge.

DAG 6 - 7 NOSY KOMBA

Verblijf naar eigen invulling in vol pension in de Tsara Komba Lodge om te genieten van de hotelfaciliteiten en het strand. Overnachting in de Tsara Komba Lodge.

DAG 8 NOSY KOMBA – NOSY BE – ANTANANARIVO

Ontbijt. Vrije tijd tot aan uw privétransfer naar het eiland Nosy Be. Vervolgens vlucht naar de hoofdstad. Onthaal en stadsontdekking van een halve dag met uw gids van Antananarivo. Bezoek aan het Koninklijk Paleis van Ambohimanga: het dorpje Ambohimanga, wat letterlijk “blauwe heuvel” betekent, ligt 21 km ten noorden van Antananarivo, en was ooit de hoofdstad van Madagaskar. Vandaag behoort het Koninklijk Paleis van Ambohimanga tot het Unescowerelderfgoed. Op het afgesproken uur transfer naar de luchthaven Ivato van Antananarivo. Bijstand bij de check-in voor de internationale terugvlucht.

Andere trips in
Madagaskar

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!