Reizen op uw maat

Rondreis Chili en Argentinië

Chili en Argentinië combineren tijdens een rondreis kan perfect! Zo ziet u zowel 's werelds grootste zandwoestijn (Atacama) als enorm indrukwekkende watervallen (Iguazu). Zo wisselen bergen, vulkanen en koloniale steden elkaar fijntjes af.

We stellen u een tweeweekse reis voor die het beste van beide landen combineert. Vanaf Santiago reist u in Chili naar de Atacamawoestijn, de geisers van El Tatio en de Vallei van de Maan. Doorheen de immense zoutvlaktes van Salinas Grandes reist u vervolgens Argentinië binnen waar Salta, Cafayate en (een absoluut hoogtepunt) de watervallen van Iguazu op het programma staan. Eindigen doet u in de bruisende metropool Buenos Aires met een zwoele tangoshow. 

15 dagen
prijs per persoon o.b.v. double kamer: 7.695 EUR
 

Inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten incl. luchthaventaksen
  • Binnenlandse vluchten incl. luchthaventaksen
  • Transfers van/naar luchthaven 
  • Begeleiding door een plaatselijke gids (Engelstalig), steeds in privékader
  • Accommodatie in de vermelde hotels volgens vermeld kamertype
  • Ontbijt + overige maaltijden waar vermeld
  • Reisgids en reisdocumentatie

Niet inbegrepen

  • Dranken, fooi en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie-en bijstandsverzekering
  • Overige transfers, maaltijden en excursies dan vermeld

Programma

Dag 1: Brussel - Santiago

Heenvlucht naar Santiago de Chile. 

Dag 2: Santiago

Bij aankomst wordt u verwelkomd door uw gids en gaat het meteen naar het hotel in de stad. 's Namiddags bezoekt u de Chileense hoofdstad: zijn hoofdstraten en zijn historische centrum, de St. Lucia-heuvel, de kathedraal en Plaza de Armas. Via de bohemiaanse Bellavistawijk en het Forestalpark trekt u naar de San Cristobalheuvel voor een zicht over de stad. 
Overnachting in hotel Cumbres Lastarria. 

Dag 3: Santiago - Calama - Vallei van de Maan - San Pedro de Atacama

U laat de hoofdstad achter u en gaat noordwaarts: per vlucht reist u comfortabel naar Calama (2.440 meter hoog) in de Atacamawoestijn, midden in een oase in het Andesgebergte. 's Namiddags verkent u de Vallei van de dood, de Cordillera de la Sal en de Vallei van de Maan om er een prachtige zonsondergang boven de vulkanen en bergen van de Atacamawoestijn te kunnen gadeslaan.  U neemt uw intrek in San Pedro de Atacama, veroverd door de Inca's in 1540 en gelegen op 2.440 meter hoogte. 
Overnachting in hotel Cumbres Atacama.

Dag 4: El Tatio - Machuca (vanuit San Pedro de Atacama)

Vroeg dag vandaag! U gaat richting El Tatio-geisers (4.300 meter hoog) voor een prachtige zonsopgang in een fantastisch kader. U ziet een schouwspel van springfonteinen en geothermische activiteit. U kan er zelfs even in het warme water baden als u dat wenst. De reis vervolgt naar Machuca, een klein woestijndorp. Vandaar gaat het terug richting uw verblijfplaats in San Pedro.  
Overnachting in hotel Cumbres Atacama. 

Dag 5: Gran Salar - Toconao - Meniques / Miscanti

U reist door de Salar de Atacama, 's werelds grootste zandwoestijn. De reis gaat verder naar Miscanti en Miniques (4.350 meter hoog), met hun spectaculaire bergmeren in het Los Flamingoes-reservaat. Onderweg houdt u nog even halt bij het kerkje van Toconao. 
Overnachting in hotel Altiplanico. 

Dag 6: San Pedro de Atacama - Salinas Grandes - Salta

De tocht gaat naar de grens met Argentinië, aan de grens wisselt u van voertuig en reist u verder over de Ruta Nacional 40 naar Purmamarca. Een prachtige stop onderweg is Salinas Grandes, de grootste zoutvlakte van het land en gelegen op 3.450 meter hoogte. De vlaktes ontstonden door verdampt zoutwater van de vulkanen, zo'n 5 miljoen jaar terug. Vervolgens gaat u naar Salta.
Overnachting in het hotel House of Jasmins. 

Dag 7: Salta

Salta is een aangename, gezellige koloniale stad, 1.190 meter hoog. De stad werd gesticht aan het einde van de 16e eeuw en groeide uit tot een belangrijke doorgangsplaats voor goederen van Europa naar Peru en Bolivia. Op het centrale plein houden de 'gaucho's' de wacht in hun rood-zwarte poncho's; ook het San Bernardoklooster en de San Fransiscokerk zijn een bezoek waard! Vrije middag, tijd om even het museum met de incamummies te bezoeken?
Overnachting in het hotel House of Jasmins. 

Dag 8: Salta - Humahuaca - Salta

Met de huurwagen rijdt u naar Humahuaca (3.048 meter hoogte), via León, Volcán, Tumbaya en Purmamarca, een klein Indiaans pre-Columbiaans dorp. In Tilcara, een pre-Columbiaanse nederzetting, kan u het archeologisch museum en de oude Indiaanse vesting bezoeken.
Terugreis naar Salta.
Overnachting in hotel Kkala. 

Dag 9: Salta - Cachi - Molinos - Cafayate

U reist naar Cachi, het hart van de Calchaquies-valleien via de Cuesta del Obispo, NP Los Cardones en de Tin tin-vlakte. Cachi ligt op 2.280 meter hoog en kijkt aan tegen de besneeuwde bergtoppen. In Molinos, een typisch koloniaal dorpje op 2.200 meter hoog, vertrekt u richting Cayafate (1.160 meter hoog). 
Overnachting in hotel Patios de Cafayate. 

Dag 10: Cafayete - Salta- Iguazu

Vertrek naar de Quebrada de Cafayate, toegangspoort naar de Calchaquies-valleien en zijn door het water gebeeldhouwde rotsen. U reist langs Cerrillos en la Quebrada del Rio Las Conchas. U vliegt vanaf Salta vervolgens verder door naar Iguazu, in het noordwesten van Argentinië.
Onthaal en transfer op de luchthaven.
Overnachting in hotel Loi Suites Iguazu.  

Dag 11: Iguazu (Argentian Falls)

Vandaag brengt u een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen Iguazu, één van de mooiste, natuurlijke bezienswaardigheden van het land en daarbuiten. 250 watervallen storten zich hier zo'n 80 meter diep langs een natuurlijk gevomd amfitheater (2,7 km diameter) naar beneden, en dit alles in het hart van een tropisch gebied. Per trein gaat het naar het Garganta del Diablo-station, startpunt van een tocht over de bruggen over de Iguazu naar de 'Gargante del Diablo'. 
Overnachting in hotel Loi Suites Iguazu. 

Dag 12: Iguazu - Buenos Aires

Ook de Braziliaanse zijde van de watervallen vraagt om  een verkenning. Via de Tancredo Neves-brug gaat u erheen. Aansluitend gaat u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Buenos Aires, eindhalte van de reis. Transfer naar uw hotel. 
Overnachting in hotel 725 Continental. 

Dag 13: Buenos Aires

De Argentijnse hoofdstad is een pareltje: we nemen u mee naar 'Plaza de Maya' met het presidentiële paleis, het Cabildo, Nueve de Julio, la Boca, San Telmo en Palermo. De namiddag is vrij om de stad te verkennen of te relaxen. 's Avonds trakteren we u op een tangospektakel, een must-do als u in Buenos Aires bent, dit in één van de cabaretten van de stad. 
Overnachting in hotel Alvear Art. 

Dag 14: terugkeer naar huis 

Vrije voormiddag. Transfer naar de luchthaven. Terugvlucht. 

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!