Reizen op uw maat

Rondreis Patagonië en Vuurland (Tierra del Fuego)


Deze rondreis van 15 dagen brengt u langs Patagonië en Vuurland. Onderweg liggen de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, El Calafate en het Lago Argentino met de Perito Moreno, de Andes en het nationaal park Torres del Paine met zijn condors. In Patagonië wacht u de straat van Magellaan met een fantastische natuurpracht: zeehonden, zeeleeuwen en gletsjers dat het een lieve lust is. In deze prachtige omgeving maakt u een cruise richting Vuurland, het laatste stukje vasteland voor de Zuidpool. Einde van de tocht is voorzien aan het Beaglekanaal in Ushuaia. 

Prijs vanaf 4.525 EUR per persoon, op basis van verblijf in double bezetting. 
We werken onderstaand voorstel graag op maat voor u uit, met hotels naar uw eigen smaak.

Inbegrepen

 • Internationale vluchten Brussel - Buenos Aires
 • Binnenlandse vluchten 
 • Transfers van/ naar luchthaven
 • Transfer El Calafate / Puerto Natales met lijnbus
 • Vermelde excursies met Engelstalige gids
 • Verblijf in vermelde hotels, inclusief ontbijt
 • Maaltijden zoals vermeld
 • Cruise aan boord van de Stella of Via Australis in volpension
 • Luchthavenstaksen
 • Reisgids ter plaatse

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Niet vermelde maaltijden, excursies
 • Haventaksen (ter plaatse te betalen)

Programma

Dag 1: Brussel - Buenos Aires
U vertrekt vanuit Brussel naar Buenos Aires. 

Dag 2: Buenos Aires
Aankomst in Buenos Aires. U wordt opgewacht door een gids ter plaatse, transfer naar hotel. Namiddag: geleid bezoek aan Plaza de Maya met het presidentiële paleis, 'Cabildo', de 'Nueve de Julio', La Boca, San Telmo en Palermo.
Verblijf in hotel Two of Hotel Legado Mitico

Dag 3: Buenos Aires - El Calafate
Transfer naar luchthaven, vlucht naar El Calafate. Onthaal door de gids en transfer naar het dorpje aan Lago Argentino.
Verblijf in hotel Cauquennes de Nimez of Hotel Kosten Aike

Dag 4: Los Glaciares National Park - Upsala / Spegazzini
Los Glaciares is een nationaal park, ontdekt in 1877 en door UNESCO uitgeroepen tot wereldpatrimonium. Vandaag scheept u in voor een boottocht over Lago Argentino, het derde grootste meer van Zuid-Amerika. Na twee uur varen komt u aan bij de gletsjer van Upsala, de gletsjer van Spegazzini en Perito Moreno. Terugkeer per boot naar de pier. 
Verblijf in hotel Cauquennes de Nimez of Hotel Kosten Aike

Dag 5: Los Glaciares National Park - Perito Moreno
Daguitstap naar de Perito Moreno. Dit is een verrassend en onvergetelijk schouwspel: 60 meter hoog en 4 kilometer breed. Dit is de enige gletsjer ter wereld die nog steeds voortdurend groeit. De voortdurende groei ervan zorgt dat ijsstukken regelmatig loskomen, met gigantische golven als gevolg. Het meer is azuurblauw en bevat miljoenen rotsdeeltjes. In het nationaal park kan u speuren naar arenden, guanaco's, otters, poema's, ... 
Verblijf in hotel Cauquennes de Nimez of Hotel Kosten Aike 

Dag 6: El Calafate - Puerto Natales
Vanaf het busstation gaat u per bus naar Puerto Natales, een klein vissersdorpje bij 'de Laatste Hoop' aan Chileense zijde van het park. Dit dorp werd in 1911 gesticht en leeft vandaag van schapenteelt en visvangst.
Verblijf in hotel Weskar Patagonia Lodge of Hotel Costaustralis

Dag 7: Torres del Paine National Park
Het Nationaal Park Torres del Paine is wereldpatrimonium van UNESCO en een fantastisch stuk Patagonië. U ontdekt er de meren van Sarmiento, Figuero, Nordenskjold en Pehoe. 's Avonds keert u terug naar Puerto Natales.
Verblijf in hotel Weskar Patagonia Lodge of Hotel Costaustralis 

Dag 8: Puerto Natales - Punta Arenas - Straat van Magellaan
Vanuit de haven van Punta Arenas vaart u uit richting Straat van Magellaan, de zee-engte tussen Patagonië en Vuurland, met de Via Stella of Via Australis. Er wacht u een welkomstdrink met de kapitein alvorens aan te vangen. 
Overnachting aan boord 

Dag 9: Fjord Ainsworth - Marinelligletsjer - Tucker-eiland
De boottocht gaat verder. Dit keer vaart u richting fjord Almirantazgo. Aan wal ontdekt u bevers, een kolonie zee-olifanten en, wie weet, dolfijnen. Op het eiland Tucker eindigt de tocht met een kolonie Magellaanpinguïns en aalschovers. En vermeldden we al de zeehonden? 
Overnachting aan boord

Dag 10: Beaglekanaal - Piagletsjer
De boottocht gaat langs de voornaamste vertakking van het Beaglekanaal, door de baai van Pia. Vanop een uitkijkpost krijgt u een fantastisch zicht over de PIa-gletsjer die richting fjord schuift. Vaak komen grote brokken ijs los van de gletsjer, met de nodige wateropstoot als gevolg. 
Overnachting aan boord

Dag 11: Beaglekanaal - Kaap Hoorn - Puerto Williams
U vaart vandaag verder langs het Beagle-en het Murraykanaal tussen de Hoste- en Navarino-eilanden. U meert aan in het NP Kaap Hoorn en trekt verder richting Hoste en Navarino. Bij valavond eindigt de dag in Puerto Williams. 
Overnachting aan boord

Dag 12: Ushuaia
Einde van de boottocht! U meert aan in Ushuaia, de hoofdstad van Vuurland. 's Namiddags trekt u naar het NP Vuurland, geopend in 1960 en 63.000 ha groot. Dit gaat door als het meest zuidelijke natuurgebied op aarde. Via Rio Pipo trekt u naar Lago Roca en Bahia Lapatai, ook hier is er veel kans om condors te spotten.
Verblijf in hotel Campanilla of Hotel Los Cauquennes

Dag 13: Ushuaia - Buenos Aires
Vandaag start de dag met een geleid bezoek aan Ushuaia, de hoofdstad van Vuurland en 's wereld meest zuidelijke stad. De stad werd in 1884 gesticht en valt, naast zijn ligging, op door zijn pastelkleurige houten huizen. Het 'End of the world'-museum heeft een indrukwekkende ornitologische verzameling. Na afloop van het stadsbezoek trekt u terug naar de luchthaven voor een vlucht naar Buenos Aires. U wordt opgewacht in de luchthaven en naar uw hotel gebracht. Er wacht een afscheidsdiner in een lokaal, typisch restaurant. En daar kan een tangospektakel vanzelfsprekend niet ontbreken ...
Verblijf in hotel Two of Hotel Legado Mitico

Dag 14 - 15: Buenos Aires - Brussel
Einde van de reis! Na een vrije voormiddag in Buenos Aires, trekt u terug richting luchthaven. U reist vandaag vanaf Buenos Aires terug richting België. 

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!