Reizen op uw maat

Noordelijke schatten van Ethiopië

Welkom in Ethiopië, één van de geheimen van Afrika. U volgt de historische route in Noord-Ethiopië en bezoekt de archeologische resten bij Aksum, de kastelen van de Zagwe, de kloosters op het Tana meer en de wereldberoemde rotskerken te Lalibela. U bewondert de schitterende uitzichten over het Simien gebergte, de watervallen van de Blauwe Nijl en het berglandschap rond Lalibela. En u wordt ondergedompeld in de wereld van het mysterieuze Ethiopisch Orthodoxe Christendom.

12 dagen / 9 nachten
Rondreis met privéchauffeur Engelstalige lokale gidsen
Prijs per persoon in een 2 persoonskamer vanaf € 3350,00

Inbegrepen

  • Internationale vluchten met Ethiopian Airlines & 3 binnenlandse vluchten met Ethiopian Airlines
  • Huidige luchthaven- en fueltaksen (€ 310)
  • 9 overnachtingen in de beste accommodatie
  • Maaltijden op basis van volpension
  • Transfers en vervoer in privévoertuig met airco met chauffeur en Engelstalige privégids
  • Lokale Engelstalige gidsen per etappe
  • Alle toegangsgelden

Niet inbegrepen

  • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
  • Visumkosten (€ 17 te betalen op de luchthaven bij aankomst)
  • Reis- en/of annulatieverzekering

Programma

Dag 1: Vlucht naar Addis Abeba
 

Dag 2: Addis Abeba (L-D)

Bij aankomst in de luchthaven wordt u opgewacht door een Engelstalige gids een transfer naar uw hotel. In de namiddag city tour met bezoek van de kathedraal en het nationaal museum dat een interessant overzicht geeft van de geschiedenis en de volkeren van Ethiopië. Hier vindt u ook het 3,5 miljoen jaar oude skelet van Lucy. Van op de Entoto heuvels heeft u een mooi panorama heeft over de enorme stad.

Dag 3: Addis Abeba – Aksum (O-L-D)

Vroege vlucht naar Aksum. Tot de 8ste eeuw behoorde Aksum tot één van de invloedrijkste rijken in de toenmalige wereld. U bezoekt de graven van koning Gebre Meskel en Kaleb, het paleis van de legendarische koningin van Sheba en de indrukwekkende stelea. De Zion Maryam kerk is één van de belangrijkste kerken van het Ethiopisch-orthodoxe geloof. In één van de bijgebouwen zou zich de met legenden omgeven Ark des Verbonds bevinden.

Dag 4: Aksum – Siemien Nationaal Park (O-L-D)

Prachtige rit die u naar één van de mooiste gebergtes van Afrika brengt. Eerst rijdt u door het desolate vulkanische landschap van Tigré en daalt af naar de Tekeze rivier. Dan klimt u langzaam naar het Simien plateau langs een panoramische route met zicht op indrukwekkende rots- en bergformaties. Van de voet van het plateau leidt een spectaculair kronkelende weg naar het dorpje Debark, de ingang tot het Simien nationaal park. Check-in in de lodge met een prachtig uitzicht over de noordelijke laaglanden. Rit: ongeveer 280km.

Dag 5: Simien Nationaal Park (O-L-D)

U verkent samen met uw gids het nationaal park en maakt enkele korte wandelingen naar de mooiste uitkijkpunten. Het Simien gebergte is een oplopend hoogplateau dat in het noorden abrupt ophoudt en uitgeeft op de noordelijke laaglanden van Ethiopië. U hebt de indruk dat u op de rand van een enorme kloof loopt met schitterende uitzichten op het laagland en het gebergte. Hier kunt u ook de grote troepen gelada bavianen zien, met wat geluk de walia ibex (steenbok) en de enorme lammergieren die gebruik maken van de thermiek.

Dag 6: Simien Nationaal Park – Gondar (O-L-D)

U rijdt richting Gondar(125km), de hoofdstad van de Zagwe dynastie die in de 17de eeuw heerste over het Ethiopische hoogland. Bezoek aan de kastelen. U bezoekt de baden van Fasilades, genoemd naar de belangrijkste koning van deze dynastie. De baden spelen een centrale rol bij het Timkat feest ter ere van Johannes de Doper. Verder bezoekt u nog de Debre Birhan Selassie kerk, beroemd om zijn rijkelijk versierd interieur met talrijke wandschilderingen en het met engelengezichten gedecoreerde plafond. Als laatste bezoekt u de abdij van keizerin Mentewab.

Dag 7: Gondar – Bahar Dar (O-L-D)

Rit naar Bahar Dar aan het Tana meer, de bron van de Blauwe Nijl (185km). In de namiddag vaart u het immense Tana meer op. Op de vele eilandjes bevinden zich Ethiopisch-orthodoxe kloosters die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van het Ethiopische hoogland. U vaart naar het bosrijke Zeghe schiereiland waar zich één van de mooiste kloosters bevindt, het Ura Kidane Mehret. De ronde kerk van het klooster dateert uit de 14de eeuw en is binnen versierd met kleurrijke wandschilderingen.

Dag 8: Bahar Dar (O-L-D)

Korte rit naar het dorpje Tissisat van waar u naar het uitkijkpunt over de watervallen van de Blauwe Nijl wandelt. U bezoekt de open markt te Bahar Dar en In de vroege avond rijdt u naar het uitkijkpunt op de Bezawit heuvel vanwaar u de zonsondergang over het meer kunt bewonderen.

Dag 9: Bahar Dar – Lalibela (O-L-D)

Vlucht naar Lalibela op het centrale hoogland. De rotskerken van Lalibela behoren tot de absolute hoogtepunten van het land. De geschiedenis van deze kerken is gehuld in mysterie en volgens de legende werd de bouw ervan aangevat onder koning Lalibela toen het christelijke Ethiopië geïsoleerd kwam te liggen na de expansie van de islam. Het bijzondere aan dit complex is dat alle kerken uitgehouwen zijn uit dezelfde rots. U bezoekt de eerste cluster van kerken waaronder Bet Medani alem en Bet Maryam, gewijd aan Maria.

Dag 10: Lalibela (O-L-D)

’s Morgens vroeg woont u samen met uw gids een dienst bij in één van de kerken, een unieke ervaring. Na het ontbijt trekt u met de ezel of te voet naar het Asheton Maryam klooster gelegen op de bergtop boven Lalibela. Deze mooie tocht gaat langs enkele dorpjes en biedt een prachtig uitzicht op het berglandschap rond Lalibela. In de namiddag bezoekt u de tweede groep kerken en de Sint-Joris kerk, uitgehouwen in de vorm van een Grieks kruis.

Dag 11: Lalibela – Addis Abeba – terugvlucht (O-L-D)

Binnenvlucht naar Addis Abeba. Verder bezoek aan Addis Abeba. U bezoekt de Sint-George kathedraal en de Mercato, één van de grootste markten van Afrika. ’s Avonds afscheidsdiner en folkloristische show. Transfer naar de luchthaven.

Dag 12: Aankomst Brussel

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!