Reizen op uw maat

Cruise over de Senegalrivier


Het onbekende Senegalese noorden laat zich perfect verkennen aan boord van de 'Bou el Mogdad'. Dit iconische schip was tot 1970 de vaste ferry-verbinding tussen Saint-Louis en de noordoostelijke dorpen van het land. Na een grondige renovatie in 2006 doet het nu permanent dienst als 'cruiseschip' met 28 kajuiten op 5 dekken. 

U reist vanaf Dakar naar Saint-Louis, een fantastisch koloniale stad, waar u aan boord stapt voor een afvaart stroomopwaarts over de Sénégal. De tocht gaat noordoostwaarts, voortdurend flirtend met de Mauretaanse grens. De boot voert naar een oude koloniale stad, één van de grootste vogelreservaten ter wereld, een Frans kasteel en een botanische tuin. En er is meer: een authentieke Senegalese maaltijd ten midden van een mangoplantage en een kennismaking met de traditionele Wolof, Peul en Toucouleur-stammen horen tot de voorziene activiteiten. Het landschap varieert van dor Sahellandschap naar witte zandstranden, varend langs Senegalese en Mauretaanse traditionele dorpen.

 

Praktisc​h

 • Cruise met Franstalige begeleiding
 • 9 dagen / 7 nachten (waaronder 7 dagen/ 6 nachten aan boord, telkens van zaterdag tot vrijdag)
 • mogelijk vanaf 15 oktober 2016 tot 19 mei 2017
 • Traject: Dakar - Saint Louis - Diama - Tiguet (NP Djoudj) - Diouar - Richard Toll - Dagana - Palmeraie - Thiangayae - Podor - Dakar
 • Aan boord zijn de volgende klasses beschikbaar: Standard, Comfort en Suite (met privébadkamer)

vanaf 1.430 EUR per persoon o.b.v. een tweepersoonskamer

Inbegrepen

 • Reis aan boord van de 'Bou El Mogdad' (7 dagen / 6 nachten) vanaf Saint-Louis naar Podor, overnachting in een tweepersoonscabine met lavabo
 • Overnachting Saint-Louis (dag 1) in hotel 'Au Fil du Fleuve' in een mini-suite
 • Maaltijden zoals vermeld (O= ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • All-inn dranken aan boord: mineraal water, whiskey, pastis, wodka, gin, rum, frisdranken, fruitsappen, lokaal bier, tafelwijn (van 8u tot 22u30)
 • Vlucht heen / terug Brussel - Dakar - Brussel met Brussels Airlines (economyklasse)
 • Luchthaventaksen
 • Transfers naar/van luchthaven incl. onthaal 
 • Alle vermelde bezoeken en uitstappen
 • Begeleiding door een Franstalige gids (een Franstalige Senegalese reisleider)
 • Lokale taksen
 • Bijstand ter plaatse

Niet inbegrepen

 • Eventuele uitbreiding van de reis in Senegal met Sine Saloum, Dakar, la Petite Côte, ... of een verlengd verblijf in Saint-Louis
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden, transfers en activiteiten dan vermeld
 • Toeslag single / kerstdiner / nieuwjaarsdiner

Programma

Dag 1: Brussel - Dakar - Saint-Louis

U vliegt vanaf Brussel op Dakar. Vandaaruit gaat de reis per auto verder naar het noordelijk gelegen Saint-Louis. U neemt uw intrek in het karaktervolle charmehotel 'Au fil du Fleuve' (mini-suite).

Dag 2: Saint-Louis (O-L-D)

Saint-Louis is een door UNESCO beschermde historische stad. Na het ontbijt en middagmaal in Hotel La Résidence geniet u van een rondrit per koets langs de monumenten en het koloniale verleden van de stad. 's Avonds neemt u uw intrek aan boord van de El Mogdad. Avondmaal aan boord.

Dag3: Saint-Louis - Diama - Tiguet (O-L-D)

De vaart gaat vanaf Saint-Louis naar de dam van Diama. Deze dam heeft als functie zoutwater stroomopwaarts op de rivier tegen te houden. U bezoekt de dam en sluis. Na het middagmaal gaat u verder richting Diouling, een met riet bedekt gebied dat erg populair is bij vogelsoorten. Aan de monding van de Bolong du Gorom kan u afstappen voor een verkenning van NP Djoudj, met 12.000 ha één van de grootste vogelreservaten ter wereld. Hier overwinteren jaarlijks zo'n 3 miljoen vogels in de Belgische wintermaanden. Het park laat zich het best verkennen per prauw. Na afloop wordt het avondmaal geserveerd aan boord.

Dag 4: Tiguet - Diouar - Richard Toll (O-L-D)

U reist stroomopwaarts verder over de Sénégalrivier tot Rosso, een belangrijke grensstad met Mauretanië. Hier één en al couleur locale én een gezellig op- en afvaren van prauwen en veerboten. Na het middagmaal komt u aan in Richard Toll. De 'jardin de Richard' draagt, net als het dorp, de naam van een Frans plantenkundige die in de 19e eeuw enkele Europese planten trachtte te kweken in deze botanische tuin. Naast de tuin zijn ook de koloniale stad en de rietsuikerfabriek een bezoekje waard. U geniet het avondmaal aan boord.

Dag 5: Richard Toll - Dagana - Palmeraie (O-L-D)

U bezoekt deze ochtend 'La folie du Baron Roger', een bizar gegeven in Richard Toll. Dit kasteel in Franse stijl voelt wat vreemd aan in een decor van savanne en baksteenarchitectuur. De vaart gaat verder langs een mangoplantage in Goumel. 's Middags wordt ten midden van de mangoplantage een typisch Senegalese maaltijd geserveerd: 'tiep bou djen', rijst met vis. De dag gaat verder met bezoek aan Wolof-dorp Dagana, hoofdplaats van de Walo-regio. Deze voormalige koloniale handelspost heeft nog een oud fort en enkele magazijnen om te bezoeken. Ook de markt (waar vroeger zelfs soldaten werden verhandeld) is de moeite waard! Avondmaal aan boord.

Dag 6: Palmeraie - Thiangaye (O-L-D)

In Goumel maakt u een wandeling door het woud en bezoekt u een traditioneel Peul-dorp met zijn typische hutten. Stroomopwaarts vervolgt u naar het Toucouleur-koninkrijk, het hart van de Sahel. Kleurrijke dames die de was doen in de rivier, zwemmende kinderen die verkoeling zoeken in het water en kuddes die de rivier als bron gebruiken, zijn hier een dagelijks verschijnsel. Na het middagmaal gaat u per sloep de zijrivier op. Dit is de enige manier om enkele uit leem opgetrokken Toucouleur-dorpen langs het water te bewonderen. Sommige van deze dorpen dateren uit de 13e eeuw. Het Moorse dorp Saldé is de laatste stop die beslist de moeite waard is. Uw avondmaal wordt geserveerd langs de oevers van de rivier.

Dag 7: Thiangaye - Podor (O-L-D)

De reis nadert zijn einde: de boottocht gaat naar Podor, een oude handelsplaats met Frans koloniaal verleden. U ziet er nog de stenen kaaien, het fort, de handelshuizen met hun binnenkoeren en stapelhuizen. Vanuit deze laatste werden destijds Arabische gom, brandhout, ivoor en ook slaven verhandeld. Na de lunch geniet u van een vrije namiddag in Podor. Avondmaal aan boord.

Dag 8: Podor - Saint-Louis - Dakar (O)

Na het ontbijt reist u naar de luchthaven van Dakar, via Saint-Louis. Van hieruit vliegt u terug naar Brussel. Avondmaal aan boord. Aankomst op de volgende dag.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!