Reizen op uw maat

Senegambia, het beste van West-Afrika

Senegal en Gambia zijn twee West-Afrikaanse landen en vormen het ideale scenario voor een fijne eerste kennismaking met Afrika. Ze zijn authentiek, kleurrijk en hartelijk gastvrij. In deze 13-daagse privérondreis verkent u de beide landen aan boord van een 4x4 en begeleid door een Franstalige of Engelstalige gids. U trekt langs de Gambiarivier en door twee rauwe, onbekendere Senegalese streken: het oosten (rond Niokolo Koba NP) en door de zuidelijke Casamance; vertrekpunt is het levendige Dakar.  

Deze reis voert langs volgende plekken: Dakar - Kaolack - Tambacounda - Wassadou - Kédougou - Ethwouar - Gouloumbou - Baboon Island - Wassu - Farafenni - Ziguinchor - Oussouye - Cap Skirring - Ourona - Karabone - Dakar. 

Vanaf 2.740 EUR per persoon (verblijf in tweepersoonskamer)
Mits een toeslag kan u ook Saint-Louis, Djoudj NP en Lompoul in het noorden van Senegal, de Siné-Saloumdelta of de Gambiaanse hoofdstad Banjul aan uw reis toevoegen. Ook toevoeging van een strandverblijf (in bijvoorbeeld Saly of Mbour) is perfect mogelijk. We stemmen het reisprogramma graag af op uw wensen en verlangens. 

Inbegrepen

 • 11 overnachtingen in volgende hotels: Lodge des Almadies (Dakar), Campement de Wassadou (Wassadou), Bivouac (NP du Niolo Koba), Le Relais de Kédougou (Le Relais), Badi Mayo Camp (Baboon Island), Hôtel Kadiadoumagne (Ziguinchor) en Hôtel Maya (Cap Skirring) op basis van verblijf in een tweepersoonskamer
 • Vervoer 13 dagen in privé-voertuig met airco
 • Begeleiding door Franstalige of Engelstalige gids
 • Maaltijden zoals in programma weergegeven (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • Internationale vluchten Brussel - Dakar heen/terug met Brussels Airlines (economy klasse) incl. luchthaventaksen en brandstoftoelagen
 • Regionale vlucht Ziguinchor – Dakar incl. luchthaventaksen en brandstoftoelagen
 • Vermelde bezoeken en uitstappen
 • Verzorgde reisdocumenten

Niet inbegrepen

 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Dranken 
 • Overige maaltijden 
 • Upgrade naar hogere kamertypes / hogere hotelniveau
 • Annulatie-en bijstandsverzekering
 • Optionele activiteiten

Programma

Dag 1: Brussel - Dakar (D)
U vertrekt vanuit Brussel richting Senegal, waar u wordt verwelkomd op luchthaven van Dakar. Vandaaruit gaat het verder de stad in voor een korte stadstoer met bezoek aan het monument van de Afrikaanse Renaissance en de moskee van Ouakam. U geniet ook van een indrukwekkend panorama over het schiereiland Dakar. 's Avonds volgt de check- in in uw hotel te Dakar. 

Dag 2: Dakar - Kaoloack - Tambacounda - Wassadou (O-L-D) 
’s Morgens heel vroeg vertrekt u vanuit Dakar voor een lange rit naar het oosten. Onderweg, 's morgens, houdt u even halt in Kaolack, de poort naar de Siné-Saloumdelta. Vervolgens gaat het verder naar Tambacounda over een nieuwe weg. Na de lunch vervolgt de rit naar Wassadou, het eindpunt van deze rit. In de late namiddag neemt u daar uw intrek in een tentenkamp aan de Gambiarivier en vlakbij het NP van Niokolo Koba. Tijdens een wandeltocht op de oevers van de rivier zal u talrijke vogels, apen en nijlpaarden waarnemen en genieten van een prachtige zonsondergang. Tijd om uit te rusten!

Dag 3: Wassadou - NP Niokolo Koba (O-L-D)
In de vroege ochtend rijdt u het NP Niokolo Koba in. Dit is de enige plaats in Senegal waar u kans maakt om wilde leeuwen tegen te komen. Vandaag beleeft u een boeiende safari. Via een piste rijdt u naar de poel van Sementi, waar vele dieren hun dorst komen lessen. Verder verkent u nog andere delen van het park, zoals de apenbrug over de Niokolo-kloof en andere drinkplaatsen. Veel kans om bavianen, patas-apen, groene colobusapen, wrattenzwijnen, verschillende soorten antilopen, krokodillen, nijlpaarden en vogels te zien. 's Avonds wordt uw iglotent opgeslagen bij de Gambiarivier. Terwijl u geniet van een typische maaltijd, hoort u de geluiden van de natuur.

Dag 4: NP Niokolo Koba - Kedougou (O-L-D)
In de vroege ochtend, bij het ontbijt maakt u het ontwaken mee van de dieren in deze prachtige omgeving. Daarna wordt de safari nog even verder gezet. Vanop een grote uitkijktoren geniet u van een bijzonder uitzicht over het park en de rivier. Vervolgens gaat u richting Kedougou. Aankomst in het hotel en check-in.

Dag 5: Kedougou - Ethwouar - Dindéfelo - Kedougou (O-L-D)
Na het ontbijt rijdt u via de piste naar Bandafassi. Daar ontmoet u uw Bedik-gids met wie u de berg beklimt. Tijdens de steile maar rustige wandeling naar de top vertelt hij u over de geschiedenis van de Bedik en de rol van de berg daarin. U leert meer over de omliggende natuur, de eeuwenoude gebruiken, de traditionele geneeskunde, … Op de top van de berg bereikt u het dorp van Ethouwar.  Hier geniet u van een prachtig uitzicht over de vlakte beneden. Verder te voet komt u langs een piste naar de waterval van Dindefelo. Dit dorp ligt aan de voet van het indrukwekkende bergmassief van de Fouta Djalon. Mogelijkheid om er eventjes te zwemmen is er zeker! Nadien bezoekt u de kleurrijke markt van Kedougou. U bevindt zich nu vlakbij Guinee, in het uiterste oosten van Senegal.

Dag 6: Kedougou - Gouloumbou - Bassé Santa Fu - Baboon Island (O-L-D) 
Over land doorkruist u het NP Niokolo Koba met halte te Gouloumbou, gekend om de vele bananenplantages. De rit gaat verder naar Gambiaanse grens en vervolgens naar Bassé, de meest oostelijke stad van Gambia, gelegen aan de Gambiarivier. Dit gezellige stadje was vroeger een belangrijke handelspost. Na een kort bezoek rijdt u verder door de smalle corridor die het land hier vormt tussen Senegalees territorium. Via het mooiste bos van Gambia komt u aan in een eenvoudig tentenkamp aan de Gambiarivier. Aan de overkant van de rivier ziet u het 'bavianeneiland' (Baboon Island) al liggen, dat staat morgen op het programma. De naam is wat verwarrend, want u bezoekt dit eiland vooral voor de lokale chimpansees ...

DAg 7: Baboon Island / Gambiarivier (O-L-D)
Vandaag trekt u het nationaal park van de Gambiarivier in, een paradijs voor vogelspotters en met een enorme rijkdom aan fauna en flora. ’s Namiddags gaat u de chimpansees observeren. Met een prauw vaart u naar Baboon Island. Het is een mooie uitstap omdat u vele vogels en dieren ziet: nijlpaarden, bavianen en uiteraard de chimpansees. Terug in het tentenkamp gaat u alweer een bijzondere nacht  temidden van de echte Afrikaanse natuur tegemoet. U brengt de nacht door op het eiland, midden in de Gambiaanse natuur. 

DAg 8: Baboon Island - Wassu - Frafenni - Ziguinchor (O-L-D) 
Met de prauw vaart u terug naar de 4 x 4. Nadien ontdekking van de mysterieuze steencirkels van Wassu. U doorkruist de moerassen van Pachang en steekt de grens over om uiteindelijk in Ziguinchor aan te komen, terug op Senegalese bodem. U neemt er uw intrek in het hotel met z’n tropische tuin bij de Casamancerivier. Daarna verkent u te voet het gezellige koloniale stadje. In dit stadje heerst een relaxte sfeer. Het is er heel aangenaam wandelen langs de vissershaven, de vismarkt, de promenade langs de rivier, de oude koloniale gebouwen en de overdekte markt.

Dag 9: Ziguinchor - Oussoye - Mlomp - Cap Skirring (O-L-D)
Vandaag rijdt u doorheen rijstvelden en groene bossen naar Oussouye. Het is het hart van de Basse-Casamance en ook de hoofdstad van het Diola-volk. In de namiddag maakt u een aangename wandeling door het mooie en met dorpjes bezaaide bos tussen Oussouye en Edioungou, 'Oulouf' genaamd. U ziet talrijke fetisjen en heiligdommen van het Diola-volk. Bezoek zeker het dorp Mlomp met z’n typische grote hutten. Dan rijdt u naar Elinkine. In dit dorp is de voornaamste activiteit het drogen van vis. Verder over land komt u in Cap Skirring. U verblijft gedurende 3 nachten op één van de mooiste stranden van deze regio.

DAg 10: de eilanden van de Casamance (Ourong en Karabane) (O-L-D) 
Vanaf Cap Skirring trekt u vandaag op daguitstap per prauw: u vaart op een breed kanaal richting de Casamancerivier. Onderweg wordt halt gehouden op het Ourong-eiland waar u een typische dorp en de lokale tradities leert kennen. Verder stopt u ook op het dunbevolkt Karabane-eiland met overblijfselen van de koloniale tijd. Lunch en ontspanning is voorzien op het mooie strand. Daarna gaat het erug naar Cap Skirring voor avondmaal en overnachting.

Dag 11: Cap Skirring (O-L-D)
Genieten aan het zwembad of op het uitgestrekte strand, meer hoeft u vandaag niet te doen! Optionele activiteiten: vissen, quad, mountainbike, varen met de kayak…

Dag 12: Cap Skirring - Zichuinchor - Dakar (Gorée) - Brussel (O-L)
Vandaag start geleidelijk uw terugtocht richting België: vanaf Cap Skirring gaat het naar Ziguinchor, waar u op de vlucht naar Dakar stapt. Van daaruit vaart u met een sloep naar het Gorée-eiland (Unesco-Werelderfgoed), een uitstap die u niet mag nalaten als u in Dakar bent. U eindigt er deze reis met de ontdekking van één van de belangrijkste historische sites van het land. U maakt er kennis met de geschiedenis van de West-Afrikaanse slavenhandel in en rond het 'Maison des enclaves'. Het eiland verkent u op een aantal uur, kuierend door de vele nauwe straatjes met hun typische koloniale en kleurrijke huizen. Terug naar Dakar daarna voor uw terugvlucht naar Brussel. Overnachting en maaltijd aan boord.

DAg 13: aankomst te Brussel

Andere trips in
Senegal

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!