Reizen op uw maat

De hoogtepunten van Sri Lanka

Tijdens deze individuele rondreis wordt u overweldigd door al het unieke wat Sri Lanka te bieden heeft: olifanten, theeplantages, historische sites, authenticiteit en charmante accommodaties. We verzekeren u een mooie afwisseling tussen natuur, cultuur en strand, waarmee deze reis een perfecte kennismaking met de bestemming 'Sri Lanka' vormt. U verblijft in een kleinschalige, karaktervolle accommodatie en beschikt over een privégids - en chauffeur (Engelstalig).

Bestemmingen: Colombo, Dambulla, Polonnaruwa, Kandy, Nuwara Eliya, Galle en Bentota / Hikkaduwa
11 dagen / 9 nachten
Prijzen vanaf € 2590 per persoon (single supplement op aanvraag)

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel - Sri Lanka (heen en terug), luchthaventaksen en brandstoftoeslagen
 • Verblijf in een tweepersoonskamer (single supplement op aanvraag)
 • Maaltijden waar vermeld in het programma
 • Privétransfers en vervoer ter plaastse
 • Entreegelden
 • Engelstalige privégids- en chauffeur
 • Begeleiding door Engelstalige privéchauffeur / gids

Niet inbegrepen

 • Bijstands-en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Visumkosten

Programma

Dag 1: Brussel - Colombo
Vlucht naar Colombo

Dag 2: Colombo - Dambulla
Aankomst op de luchthaven van Colombo, vertrek naar Dambulla. Bezoek fort Yapahuwa, de 'prachtige berg' gebouwd in de 13e eeuw om invallen vanuit Zuid-India te weerstaan. In het heiligdom werd de 'tand van Boeddha' bewaard, alvorens die naar Kandy te verplaatsen. Bij aankomst in Dambulla, intrek in het hotel: diner en overnachting.
Overnachting in Aliya Resort, Other Court of Cinnamon Lodge

Dag 3: Aukana en Sigiriya
Bezoek Aukana met zijn 12 meter hoge Boeddha, uit de rotsen gehouwen en beschouwd als één van de mooiste bouwwerken van het eiland. U brengt een traditionele offergave in de tempel v an Wewala, middagmaal in een ashram.
Rit naar Sigiriya, halte bij een ananasplantage. Bezoek rotscitadel (leeuwenrots) met de fresco's van de 'meisjes an Sigiriya'. Overnachting in Dambulla.

Dag 4: Dambulla - Polonnaruwa - Kandy
Wandeling per olifant in Habarana. Nadien bezoekt u de boeddhistische grotten van Dambulla (UNESCO). Bezoek aan de ruïnes van de koninklijke hoofdstad Polonnaruwa (monumenten van de Gal Vihara, de tempel van Vatadage, standbeeld van koning Parakramabahu), lunch bij de lokale bevolking. U rijdt door naar Matale, voor een bezoek aan de kruidentuin aldaar. In Kandy, de heuvelhoofdstad van het eiland, neemt u het diner en overnachting.
Overnachting in Mount Royal of Kandy House

Dag 5: Kandy
Stadsbezoek aan Kandy, wandeling rond het meer en kuieren door de koloniale stadswijken en de edelsteenbazaar. Transfer naar het olifantencentrum van Pinnawela (bijwonen van een olifantenbad en voederen van de olifantjes). Terugrit naar Kandy, vrij middag. 's Avonds bezoek aan de tempel van de tand van Boeddha met de kleurrijke offerandeceremonie; bijwonen spektakel met typische dansen. Avondmaal en overnachting.

Dag 6: Kandy - Nuwara Eliya
Bezoek aan de botanische tuin van Peradeniya (exotische tuin) en doorrit naar Nuwara Eliya, een heuvelstadje met Britse koloniale sfeer. Bezoek theeplantage onderweg, aankomst en overnachting.
Overnachting in 98 Acres

Dag 7: Nuwara Eliya - Galle
Rit naar de Indische Oceaan via Ratnapura, de juwelenstad met zijn safieren, robijnen, toermalijnen, amethisten en tijgerogen. De winning gebeurt nog steeds volgens eeuwenoude tradities. Middagmaal, lange rit naar Galle. Avondmaal en overnachting.
Overnachting in The Galle Fort of The Sun House

Dag 8: Galle - Bentota of Hikkaduwa
Ontdekking van de verbazende 'steltvissers' in Weligama. Galle is een voormalig Portugees fort op een drukke handelsroute (nu UNESCO). Route naar Ambalangoda, dorp van de maskermakers met een Hollandse kerk. Bezoek centrum zeeschildpadden Kosgoda, aankomst  in hotel.
Overnachting in The Aditya of Avani

Dag 9: Galle - Bentota of Hikkaduwa
ontbijt, vrije dag, overnachting in hotel 

Dag 10: Bentota of Hikkaduwa - Colombo
vrije voormiddag, transfer naar luchthaven Colombo, terugreis naar Brussel

Dag 11: Colombo - Brussel
Aankomst in Brussel

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!