Reizen op uw maat

Terra Australis, Land van Dromen

Rondreis (17 dagen) wordt ontdekkingstocht. Daarbij is alle afwisseling troef die deze once-in-a-lifetime bestemming u biedt: de exotische natuur in het uiterste noorden van Australië (Kakadu National Park), de magische zonsondergang op Uluru (Ayers Rock), de sprankelende cruise op de Great Barrier Reef, de Kurandajungle of de baai van Sydney: deze reis bundelt alle highlights van dit fascinerende en veelzijdige continent.

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen Sydney: Travel Wynyard – Shangri La
 • 1 overnachting Ayers Rock: Outback Pioneer – Sails in the Deseret
 • 2 overnachtingen Alice Springs: Aurora Alice Springs – Alice Spring Resort
 • 2 overnachtingen Darwin: Skycity – Novotel Atrium
 • 1 overnachting Kakadu: Gagudju Crocodile – Gagudju Crocodile
 • 3 overnachting Cairns: Cairns Hotel – Shangri La Marina
 • Alle vermelde maaltijden (B=ontbijt L=lunch D=avondmaaltijd)
 • BTW en lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde diensten
 • Reisverzekeringen

Programma

Dag 1 & 2 Vlucht naar Sydney

Lijnvluchten naar Sydney.

Dag 3 Sydney (-)

Aankomst in Sydney. Onthaal en transfer naar uw hotel. Vrije tijd om te voet de Circular Quay of de historische wijk van de Rocks te verkennen.

Dag 4 Sydney (B,L)

Vertrek naar de rotsformatie Mrs  Macquarie’s Chair om er te genieten van een prachtig panorama op de beroemde opera en Harbour Bridge. U doorkruist de botschische tuin om zo het Opera House te bereiken. U begeeft zich naar de historische wijk Rocks om er te genieten van een BBQ-lunch in een typisch pub-restaurant. In de namiddag neemt u de ferry naar de bekende Taronga Zoo. U ontmoet er de kangoeroes, koala’s, vogelbekdieren en andere endemische diersoorten.

Dag 5 Sydney (B,L)

Transfer naar Darling Harbour en bezoek aan het aquarium van Sydney. Een ideaal vertrekpunt voor een lunchcruise in de mooie baai van Sydney. Na 2 uur bent u weer terug aan Circular Quay. Bezoek aan de Rockswijk en wat vrije tijd.

Dag 6 Sydney (Blue Mountains) (B,L)

Ontdekking van het Blue Mountains Nationaal Park in 4x4 met Engelstalige gids. U ontdekt de prachtige berglandschappen en spot er heel wat kangoeroes. Bezoek aan het Australian Wilflife Park om er de charmante koala’s in hun natuurlijke biotoop te zien.

Dag 7 Sydney – Uluru (Ayers Rock) (B,D)

Vlucht naar Ayers Rock. Onthaal door uw Engels- of Franstalige gids en transfer naar het resort. Vertrek op verkenning naar de mysterieuze rode rotsformaties van de Olga’s. In de late namiddag geniet u van de zonsondergang die de heilige rots in vuur en vlam zet, onder het genot van champagne, hapjes en een gezellige BBQ.

Dag 8 Uluru – Alice Springs (B,D)

Vroege wandeling van de voet van de Ulururots of Ayers Rock, dé heilige plaats in de mythologie van de Aboriginals. Ontdekking van de intrigerende sacrale plekken en fascinerende grotschilderingen van de Aboriginals. Bezoek aan het Aboriginal cultureel centrum van Anangu. Vertrek doorheen de woestijn naar Alice Springs (400 km). Avondmaal in restaurant Bojangles en overnachting in Alice Springs.

Dag 9 Alice Springs (B,L)

De volledige voormiddag brengt u door met Aboriginals om beter de cultuur en het geloof van deze eerste inwoners van de Red Centre te kennen. U probeert een boomerang uit en in de namiddag snuift u de pionierssfeer op die deze stad nog lang niet heeft verlaten. Vervolgens gaat u naar de basis van de beroemde Flying Doctors. Een bezoekje aan het reptielencentrum staat ook op het programma. Vrije tijd om de vele Aboriginalkunstgalerijen te bewonderen.

Dag 10 Alice Springs – Darwin (B,D)

Vrije ontdekking van een gehucht waar Aboriginals en afstammelingen van blanke pioniers samenleven. Vlucht naar Darwin. Onthaal en transfer naar het  hotel en avondmaal in buffetvorm.

Dag 11 Darwin – Nationaal Park Kakadu (B,L)

Vertrek in de richting van het Kakadu NP. Onderweg stop aan Fogg Dam om er de imposante reuzentermietenheuvels te ontdekken. Picknicklunch en bezoek aan het cultureel centrum van Waradjan. Ook hier komen heel wat interessante aspecten van de Aboriginaltraditie tot leven. Cruise per kleine boot doorheen de prachtige Yellow Waters om er de flora, krokodillen en vele vogels te observeren. Verder naar Nourlangie Rock, een om zijn rotsschilderingen zeer belangrijke Aboriginalsite. Van daaruit bieden de steile rotshellingen indrukwekkende uitzichten op het fascinerende Arnhem Land.
NB: het programma en de rangorde van de bezoeken in het Kakadu NP kunnen gewijzigd worden door de weersomstandigheden.

Dag 12 Nationaal Park van Kakadu – Darwin (B,L)

Vertrek naar Bowali, informatiecentrum van het park en hoofdkwartier van de rangers. Ubirr Rock is een prachtige site die de uitgestrekte vlaktes van Kakadu domineert. U zult er onweerstaanbaar aangetrokken worden door de vele rotsfresco's van de Aboriginals. Middagmaal in Bark Hutt Inn en terug naar Darwin voor een korte stadsverkenning.

Dag 13 Darwin – Cairns (B,D)

Vroege transfer en vlucht naar Cairns. Onthaal en transfer naar het charmante dorp Kuranda, in het hartje van het woud. Ontdekking van dit kunstenaarsdorp met zijn vele, kleurrijke koloniale huizen. Nog wat vrije tijd voor u in het koloniale treinstation op de trein stapt naar Cairns. Het historische treintje rijdt via een bochtig jungletraject over diepe kloven tot in het centrum van Cairns.

Dag 14 Cairns (Great Barrier Reef) (B,L)

Een hoogdag! Transfer naar de haven om in te schepen op een prachtige zeilcatamaran met bestemming Michaelmas Cay. Maskers, snorkels en zwemvliezen ter beschikking om er de meest adembenemende koraalriffen van de planeet te ontdekken. U maakt een wandeling op dit vergeten eiland midden in het Great Barrier Reef. Het is een prachtige natuursite met heel wat biodiversiteit. Mits toeslag kunt u met een glasbodemboot de vele kleurrijke vissen en koralen bewonderen.

Dag 15 Cairns (B)

Uitstap naar het Nationaal Park van Wooroonoran. Ontdekking van het primaire woud en observatie van de fauna in de moerassen van Eubenangee en Josephine Falls.

Dag 16 Cairns – Vlucht naar Europa

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Europa.

Dag 17 Aankomst in Europa

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!