Reizen op uw maat

Cultuur opsnuiven in Georgië

Georgië heeft heel wat troeven in huis. In deze rondreis belichten we vooral de culturele hoogtepunten van het land.  En wees gerust, die zijn er bij de vleet ...
U bezoekt de UNESCO-sites van het land, trekt naar de voet van de machtige Kaukasus en gaat wijn drinken op een exclusief landgoed. Maar we voorzien ook een bezoek aan tal van grottensteden en kloosters, u neemt een kijkje in het legubere verleden van Stalin, gaat kuren in een natuurlijke bron, trekt ondergronds en gaat uitblazen op het strand. Gevarieerd is het wel, Georgië.

Georgië is een land dat zeker ook wandel-en natuurliefhebbers aanspreekt. Dat krijgt in deze reis minder aandacht. Uiteraard kan dit eenvoudig in het programma worden opgenomen als vervanging of aanvulling; vraag ons ernaar, we helpen u graag verder!


12 dagen/ 11 nachten 
prijs op aanvraag

Inbegrepen

 • Internationale vluchten Brussel - Tbilisi, incl. luchthaventaksen
 • Lokale vlucht Batumi - Tbilisi
 • Alle vermelde bezoeken, bezienswaardigheden en activiteiten in het programma voorzien
 • Transport in een van airco voorziene auto
 • Begeleiding door een Engelstalige gids/ chauffeur tijdens de hele reis
 • Accommodaties zoals vermeld
 • Entreegelden
 • Dagelijks ontbijt
 • Overige maaltijden zoals vermeld
 • Transfer luchthaven - hotel Tbilisi (dag van vertrek + aankomst)
 • Reisgids en -documentatie
 • Wijndegustaties zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen

 • Alle niet-vermelde activiteiten, transfers en maaltijden
 • Fooien, dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie-en bijstandsverzekering

Programma

Dag 1: Brussel - Tbilisi

Vertrek vanuit Brussel naar Tbilisi. Transfer naar uw hotel in de stad (20 min.).
Overnachting in Tbilisi.

Dag 2: Tbilisi (O/L/A)

Ontbijt in uw hotel. 
Vandaag verkent u de Georgische hoofdstad. De 'stad die van je houdt' ligt netjes tussen Europa en Azië in en is een mooie multiculturele versmelting van beiden. De stad heeft een hele rijke historie, die uw gids met plezier uit de doeken doet. Tbilisi heeft bijvoorbeeld heel wat religieuze gebouwen (kerken, synagoges, moskeeën), de 19e eeuwse huizen met kleurrijke balkons en de Mtkvari-rivier die de stad doorkruist. U neemt verder ook een kijkje in het Nationaal Museum met zijn unieke collectie en gaat langs bij de zwavelbaden, bekend om hun ontspannend effect op de geest. Dat doet deugd na een lange dag vol indrukken.  Afsluiten doet u bovenop de heuvel bij het standbeeld van Moeder Georgië en het oude Narikala-kasteel (4e eeuw) dat boven Tbilisi uittorent. Van hieraf geniet u van een breed zicht over de stad.
Lunch en avondmaal in de stad, overnachting in Tbilisi. 

Dag 3: Tbilisi - Telavi (O/L)

Vanuit Tbilisi staat u, na het onbijt, in twee uurtjes in de belangrijkste wijnstreek van het land: Kakheti. U trekt naar Telavi en Tsinandali, waar u een bezoek brengt aan het landgoed van Aleksandre Chavchavadze, een 19e eeuwse nobele man in het land. De aristocratische familie Chavchavadze was één van de meest getalenteerde, intellectuele en machtigste in het land en nodigde tal van schrijvers uit op het landgoed. Maar er werd ook wijn gemaakt, wat zijn landgoed vandaag tot de grootste en oudste wijnmakerij in Georgië maakt. Typisch voor de Georgische wijnbouw is het gisten van de druiven in kleipotten onder de grond. Ook de tuinen (18ha) en parken die het landgoed omringen, zijn de moeite waard. Zo is er een klein labyrinth met een wensboom in het midden ... Eindigen doet u met een degustatie in de lokale wijnfabriek.
Lunch onderweg, overnachting in Telavi. 

Dag 4: Telavi - Alaverdi - Sighnaghi - Tbilisi (O/L)

U keert, na het ontbijt, terug naar Tbilisi, maar onderweg wachten nog een aantal verrassingen. Zoals de kathedraal van Alaverdi (11e eeuw), een plaatselijke wijnkelder-en museum en het versterkte complex van Gremi (16e eeuw). Een hoogtepunt vandaag is vestingstad Sighnaghi, een 18e eeuwse stad met de allure van een Italiaanse middeleeuwse stad. De 4,5 km muur die de stad omsluit, maakt Sighnaghi tot één van de grootste ommuurde steden ter wereld. U wandelt er over klinkerstraten met zijn huizen met typische balkonnen en terracotta rode daken. Lunch onderweg. 
Terugkeer naar Tbilisi, overnachting in Tbilisi. 

Dag 5: Tbilisi - Mtskheta - Kazbegi (O/L)

Ontbijt in uw hotel.
Vlakbij Tbilisi, de huidige hoofdstad, ligt Mtskheta, de oude hoofdstad en tot op vandaag het religieuze centrum van Georgië. Dit is de plaats waar het christendom tot staatsgodsdienst werd uitgeroepen en waar u twee UNESCO-sites terugvindt: het Jvariklooster dat over de stad uitkijkt (5e-6e eeuw) en de Svetitskhoveli-kathedraal (11e eeuw) in het hart van de stad. Lunch en route.
Vanuit Mtskheta gaat het vervolgens noordwaarts, een drietal uur, langs de militaire weg naar Rusland. Onderweg houdt u even halt bij het versterkte fort van Ananuri, uitkijkend over het Jinvali waterreservoir. Zo rijdt u de streek van Kazbegi binnen, gelegen aan de voet van de Kaukasus op de grens met Rusland. In het stadje Stepantsminda kan u, mits goede wandelschoenen, te voet naar de Gergeti Drievuldigheidskerk bovenop de heuvel. Alternatief kan het ook per 4x4. Of u de kerk nu in de wolken of onder volle zon aantreft, het zicht op de bergachtige omgeving en het dal zijn verbluffend en de omweg vandaag meer dan waard.
Overnachting in Kazbegi/ Stepantsminda. 

Dag 6: Kazbegi - Gori - Borjomi (O/L)

Ontbijt in het hotel.
De terugrit naar het laagland van Georgië biedt opnieuw prachtige vergezichten op de hoge pieken en groene kloven. De lange autorit vandaag wordt onderbroken door twee bijzondere uitstappen. De eerste is het museum en geboortehuis van Josef Stalin in provinciestadje Gori, het tweede is de grottenstad Uplistsikhe. Deze laatste dateert uit het Bronzen tijdperk en doorstond tal van natuurkrachten, maar de ruïnes geven nog steeds een goed beeld van het leven destijds. Lunch onderweg. 
De rit gaat verder naar Borjomi, een bekend kuuroord in het land. 
Overnachting in Borjomi.

Dag 7: Borjomi - Vardzia - Rabati - Borjomi (O/L)

Ontbijt in uw hotel.
Vardzia is één van de meest bijzondere locaties van het land: het grottencomplex uit de 12e eeuw was ooit een verborgen stad. Nu zijn bezoekers getuige van het unieke karakter en de grootsheid van destijds: 139 groepen grotten, 409 kamers, 25 wijnkelders, 12 kleine kerken, een gangenstelsel van jewelste. Mis zeker ook de muurschilderingen niet, onder meer de weinig bekende portretten van koningin Tamar prijken hier op de eeuwenoude muren.  Lunch onderweg. 
Na Vardzia gaat u, via het fort van Khertvisi, tot Akhaltsikhe. Hier ligt het gereconstueerde fort van Rabati met zijn gazebo, kasteel, moskee en archeologisch museum. 
Overnachting in Borjomi. 

Dag 8: Borjomi - Kutaisi (O/L)

Na het ontbijt is er tijd voor het Borjomipark, bekend omwille van zijn helend mineraalwater. Dat moet u proeven en voelen.
De rit naar Kutaisi brengt u later naar de twee culturele hoogtepunten van het land: de Bagrati-kathedraal (11e eeuw) en het Gelati-klooster (12e eeuw), beiden UNESCO-werelderfgoed. Een leuke afsluiter van de dag is de kleurrijke markt van Kutaisi. Lunch onderweg. 
Overnachting in Kutaisi, de tweede grootste stad van het land en de politieke zetel van Georgië. 

Dag 9: Kutaisi - Tskaltubo - Batumi (O/L)

Ontbijt in uw hotel.
De grotten van Prometheus zijn één van de rijkste grottencomplexen van Europa: 16 grotten, 4 zalen, miljoenen jaren oude stalactieten, stalagmieten en watervallen van steen. Met zelfs een onderaardse rivier waar u kan op varen. De ondergrondse wandelweg voert u één kilometer onder de grond. Lunch onderweg. Eindpunt van de dag is de charmante stad Batumi, dé Georgische stad aan de Zwarte Zee. 
Overnachting in Batumi. 

Dag 10: Batumi (O)

Batumi is een boeiende stad, met een uitgestrekte boulevard, stranden, botanische tuinen en dansende fonteinen. Deze vrije dag is zo voorzien, dat u kan ontspannen na een tiendaagse rondreis door het land.
Na het ontbijt, is er tijd voor een verkenning van de stad. Een gids leidt u door de binnenstad en de botanische tuinen van Batumi.
Overnachting in Batumi. 

Dag 11: Batumi - Tbilisi (O)

Ontbijt in uw hotel.
Vanuit Batumi neemt u een korte, binnenlandse vlucht terug naar Tbilisi. De tocht duurt één uur en biedt prachtige uitzichten over het land. 
De middag is vrij: tijd om souveniers te zoeken, een museum of kunstgalerij te bezoeken, de sfeer op te snuiven op een vlooienmarkt, lekker uit eten te gaan, ... 
Overnachting in Tbilisi. 

Dag 12: Tbilisi - Brussel (O)

Ontbijt in uw hotel, transfer naar uw hotel en terugvlucht. 

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!