Reizen op uw maat

Florida aka The Sunshine State

Zon, zee en strand vormen de basis voor deze relaxte reis. Beleef avonturen in Orlando's magische pretparken, sta oog in oog met alligators in de Everglades, snorkel bij het kleurrijke koraalrif in het John Pennekamp State Park en beleef Miami, stad van cultuur, sport, shoppen en het trendy Art Deco District.

Duur: 9 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

  • Maaltijden zoals vermeld in het programma
  • 3 overnachtingen in hotel Buena Vista Palace & Spa
  • 3 overnachtingen in hotel Hawks Cay Island Resort
  • 2 overnachtingen in hotel Four Point by Sheraton

Niet inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Alle maaltijden niet vermeld in het programma

Programma

DAG 1 ORLANDO

Aankomst te Orlando. Recuperatie van de bagage. Oppikken van uw huurwagen. Rit van de luchthaven naar het hotel. Overnachting in het hotel Buena Vista Palace & Spa.

DAG 2 ORLANDO

Ontbijt in het hotel. Eventueel bezoek aan Disneyparken of aan de stad.
Orlando is voornamelijk bekend omwille van de grote pretparken die in de buurt gelegen zijn. U vindt er Disney World, Universal Studios en Sea World. Orlando telt ook enkele waterpretparken waaronder Discovery Cove. In dit waterpretpark kunt u zwemmen met dolfijnen of snorkelen tussen tropische vissen. Orlando is de perfecte uitvalsbasis voor dagtrips naar het Kennedy Space Center of Daytona Beach.
Cape Canaveral is een kaap in het oosten van de Amerikaanse staat Florida. De locatie is vrijwel ideaal voor het lanceren van raketten die in een baan om de aarde moeten komen. Al in de tijd van Jules Verne werd deze locatie aangeduid, aangezien men hier goed gebruik kon maken van de impuls door de rotatiesnelheid van de aarde (die dichter bij de evenaar groter is). Daarnaast zou bij het mislukken van een lancering de raket niet in een bewoond gebied terecht komen. Cape Canaveral werd na de dood van president John F. Kennedy (november 1963) omgedoopt tot Cape Kennedy. Kennedy was degene die aanzet gaf tot het doel om voor het einde van het decennium een man naar de maan te brengen en hem weer veilig terug te halen. Sinds 1957 werd Cape Canaveral gebruikt voor het lanceren van raketten voor het Mercury programma, vanaf 1962 voor het Gemini programma en vanaf 1965 voor het Apollo programma. In 1973 werd de naam op aandringen van de bewoners van het plaatsje terug gewijzigd van Cape Kennedy naar Cape Canaveral. De lanceerbasis van de NASA -het Kennedy Space Center- behield echter wel gewoon zijn naam. Overnachting in het hotel Buena Vista Palace & Spa.

DAG 3 ORLANDO

Vrij verblijf. Overnachting in het hotel Buena Vista Palace & Spa.

DAG 4 ORLANDO – DUCK  KEY

Rit van Orlando naar Duck Key. Duck Key is een eiland van de Florida Keys. De Florida Keys is een reeks van ongeveer 1700 kleine eilandjes die deel uitmaken van de Amerikaanse staat Florida. Ze strekken zich uit van Miami in het noordoosten naar het zuiden, en buigen vervolgens in westelijke richting af. Het laatste eiland, Key West, is slechts 90 km van Cuba verwijderd. De Keys bestaan uit koraalrots en eilanden met mangroven. Alle Keys zijn verbonden via de Overseas Highway met het vasteland, behalve Key Biscayne, dat eigenlijk al een deel van het vasteland is. De bekendste Keys zijn: Key Biscayne, waar jaarlijks een groot tennistoernooi wordt gehouden; Key Largo, van de gelijknamige film; Key West, woonplaats van de schrijver Ernest Hemingway. Overnachting in het Hawks Cay Island Resort.

DAG 5-6 DUCK KEY

Ontbijt in het hotel. Vrij verblijf. Overnachting in het Hawks Cay Island Resort.

DAG 7 DUCK KEY – MIAMI

Ontbijt in het hotel. Rit van Duck Key naar Miami. De beeldschone havenstad, Miami, staat bekend om haar diverse culturen en populariteit bij de bekende sterren. In Miami geniet u van de kilometers lange zandstranden, het gehele jaar door hoge temperaturen en van de prachtige winkels. U vindt de restaurants verzameld in South Beach, ook om uit te gaan moet u in South Beach of aan Ocean Drive zijn. Het wereldberoemde Art Deco District staat bekend om de schitterende art deco architectuur, die hier Tropical Deco wordt genoemd. Typisch voor de stijl in Miami zijn de terracotta dakpannen, ronde bogen en vooral de pastelkleuren. Maar het gaat niet alleen om de kleuren: art deco gebouwen zijn versierd met afbeeldingen van flora en fauna in geometrische figuren. Voor een goed begrip van de art deco stijl kunt u het beste beginnen bij het Art Deco Welcome Center. Het centrum geeft uitgebreide informatie over de architectuur in dit deel van Miami en ook kunt u er plattegronden en brochures krijgen. Voor degenen die niet alleen de gebouwen willen bewonderen is er Lincoln Road: een verkeersvrije en exclusieve winkelstraat met modezaken, maar ook leuke kunst- en antiekwinkels.

In het Miami-Dade Cultural Center zijn twee musea ondergebracht: het Miami Art Museum en het Historisch Museum.  Het Historical Museum of Southern Florida geeft een interessant overzicht van de geschiedenis van dit gebied. Van de oorspronkelijke bewoners uit de prehistorie tot heden. Verder leert u in dit museum hoe het moerasgebied van Florida bewoonbaar werd gemaakt door de Spanjaarden en hoe het toerisme Florida heeft veranderd.  Het Miami Art Museum (MAM) is van een heel andere orde. Het museum richt zich op moderne kunst. Tijdelijke tentoonstellingen kunnen zowel moderne als oudere kunst bevatten, vaak met werk van Latijns-Amerikaanse en Caribische kunstenaars. Voor de meeste bezoekers van Miami vormen de stranden de grootste attractie van de stad. En terecht, want Miami heeft hagelwitte en brede zandstranden. South Beach is de populairste locatie. Niet alleen vanwege het schitterende strand, maar ook omdat alle andere dingen er op loopafstand liggen: de terrasjes aan Ocean Drive, de hotels in art decostijl, en de dure winkels en restaurants in de Lincoln Mall. Ten noorden van South Beach ligt Haulover Beach, dat te bereiken is via de 108e Straat. Dat strand is veel rustiger en volgens sommigen is het water er ook helderder. Hier gaat het niet om te zien en gezien te worden, hier gaat het gewoon om strandplezier. Heeft u zin in een picknick op het strand, ga dan naar Key Biscane, naar de Bill Baggs Cape Florida State Recreation Area. Het strand geldt als een van de mooiste van de Verenigde Staten. Overigens is dit niet alleen een uitstekende locatie voor een picknick, er zijn ook mooie fietsroutes door het park. Het strand in Crandon Park, ook in Key Biscane, is wat drukker. Zo zijn er een amusementscentrum, tennisbanen en een speciaal speelterrein voor kinderen, maar in Crandon Park is ook een vogelreservaat. Overnachting in hotel Four Point by Sheraton.

DAG 8 MIAMI

Ontbijt in het hotel. Vrij verblijf. Vanuit Miami kunt u eventueel een uitstap plannen naar de Everglades NP.
Everglades National Park is het enige subtropische National Park in de VS. Het gebied, in 1947 opgezet, is ongeveer 6.000 km2 groot en omvat een grote diversiteit aan landschappen: bossen, moerassen, graslanden en rivieren. Krokodillen en alligators wonen er naast elkaar en delen hun habitat met vele andere dieren, waaronder vele vogelsoorten alsook slangen, schildpadden, herten, poema's, beren en vele kleinere reptielensoorten. Overnachting in hotel Four Point by Sheraton.

DAG 9  MIAMI

Ontbijt in het hotel. Rit naar de luchthaven van Miami voor de vlucht naar huis. Inleveren van de huurwagen.

Andere trips in
Verenigde Staten

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!