Reizen op uw maat

Canada: Ultimate Eastern

Oost-Canada bestaat uit zes provincies: Ontario, Québec, Nova Scotia, Newfoundland en Labrador, New Brunswick en Prince Edward Island. Het landschap van Oost-Canada bestaat uit immense meerrijke bossen waarin elanden en beren talrijk aanwezig zijn, schilderachtige vissersdorpjes, uitgestrekte stroomlandschappen aan de Saint-Lawrencerivier, enz. Het beeld van de esdoornbossen die in de herfst prachtig rood en oranje kleuren is alom bekend. Naast al die natuurpracht telt Oost-Canada vier metropolen: Toronto, Montreal, Ottawa en Québec. Een voor een hoogtepunten die elk met hun eigen typische karakter de bezoeker weten te bekoren.

Duur: 18 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • 5 overnachtingen in hotel The Empire
 • 3 overnachtingen in hotel Universel Alma
 • 2 overnachtingen  in hotel Tadoussac
 • 1 overnachting in hotel Auberge des Peupliers
 • 2 overnachtingen in hotel Le Germain Dominion
 • 3 overnachtingen in hotel Sacacomie Lodge
 • 1 overnachting in hotel Le Germain Montréal

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Verzekeringen

Programma

DAG 1 New York

Aankomst in de luchthaven van New York John F. Kennedy. Transfer per eigen middelen naar uw hotel. Check-in in het hotel The Empire. Overnachting in het hotel The Empire op basis van enkel logies.

DAG 2-5 New York

Vrij verblijf in New York. New York, ooit een versterkte nederzetting genaamd Nieuw-Amsterdam, lag op de plek van het huidige Wall Street. Toen de Engelsen in 1664 de Hollanders niet meer konden luchten, werd Nieuw-Amsterdam veroverd en, ter ere van de hertog van York, omgedoopt tot ‘New York’. Miljoenen immigranten uit de hele wereld stroomden in de tweede helft van de 19de eeuw via New York (Ellis Island) de Nieuwe Wereld binnen. Ook vandaag nog is deze stad een smeltkroes van nationaliteiten en gemeenschappen. Alhoewel Manhattan een vrij klein eiland is, heeft elke buurt hier zijn eigen karakter. Dit is grotendeels te danken aan de etnische diversiteit die hier terug te vinden is. Manhattan wordt onderverdeeld in drie districten: Downtown, Midtown en Uptown. En dan wordt het nog verder verdeeld in de East Side en de West Side. Elk district bestaat uit wijken/buurten. Tweede tot vijfde overnachting in het hotel The Empire op basis van enkel logies.

DAG 6 New York – Quebec – Alma (Lac St. Jean/Saguenay Fjord)

Check-out uit het hotel The Empire. Transfer per eigen middelen naar de luchthaven. Check-in voor de vlucht naar Quebec.  Aankomst in de luchthaven van Quebec. Pick-up van uw huurwagen in de aankomsthal van de luchthaven. Rit naar Alma (236km – ca. 3u19)
Check-in in het hotel Universel Alma. Eerste overnachting in het hotel Universel Alma op basis van enkel logies.

DAG 7-8 Alma (Lac St. Jean/Saguenay Fjord)

Vrij verblijf in Alma (Lac St. Jean/Saguenay Fjord). Het St-Jean meer is als een enorme binnenzee met een oppervlakte van meer dan 1.000 km². De streek is bekend om haar legendarische gastvrijheid. Uw gastheren, de ‘Jeannois’, worden ook wel de ‘bleuets’ genoemd. De belangrijkste bezienswaardigheden rond het meer zijn het historische stadje Val-Jalbert en de zoo van Saint-Félicien, waar bizons, beren en wolven in hun natuurlijke leefwereld kunnen worden geobserveerd. Aan de mooie stranden kunt u rustig genieten van de omgeving. Saguenay ligt aan de Saguenayfjord, een van de langste, diepste en mooiste fjorden van de wereld. Tweede tot derde overnachting in het hotel Universel Alma op basis van enkel logies.

DAG 9 Alma (Lac St.Jean/Saguenay Fjord) – Tadoussac.

Check-out uit het hotel Universel Alma. Rit naar Tadoussac (182km – ca. 2u42). Check-in in het hotel Tadoussac. Overnachting in het hotel Tadoussac op basis van enkel logies.

DAG 10 Tadoussac

Vrij verblijf in Tadoussac. Tadoussac ligt strategisch aan de samenloop van de rivieren Saguenay en Saint-Lawrence. Het is alom bekend als vertrekplaats voor walvisobservaties. De indrukwekkende zoogdieren komen vooral tussen half juni en half oktober naar de monding van de Saguenay om zich te goed te doen aan de overvloed aan plankton, krill en kleine visjes. U zult er witte walvissen en bultruggen ontdekken en misschien zelfs een blauwe walvis, het grootste levende dier op aarde. Overnachting in het hotel Tadoussac op basis van enkel logies.

DAG 11 Tadoussac – La Malbaie (Charlevoix Coast)

Check-out uit het hotel Tadoussac. Rit naar La Malbaie (70km – ca. 1u55). Check-in in het hotel Auberge des Peupliers. De regio van Charlevoix combineert in zijn natuurparken de schoonheid van de gebergtes met de indrukwekkende Saint Lawrencerivier. Ontdek hier pittoreske dorpen en sfeervolle steden, zoals bijvoorbeeld La Malbaie, die te midden van de schitterende landschappen reeds eeuwen kunstenaars inspireren. Overnachting in het hotel Auberge des Peupliers op basis van enkel logies.

DAG 12 La Malbaie (Charlevoix Coast) – Quebec

Check-out uit het hotel Auberge des Peupliers. Rit naar Quebec (146km – ca. 2u25). Check-in in het hotel Le Germain Dominion. Eerste overnachting in het hotel Le Germain Dominion op basis van kamer en ontbijt.

DAG 13 Quebec

Ontbijt in het hotel. Vrij verblijf in Quebec. Quebec is de enige ommuurde stad in Noord-Amerika en staat bekend als het hart van Frans-Canada. De Europese ambiance, de architectuur en het historische belang van de stad hebben er toe bijgedragen dat zij op de werelderfgoedlijst van de Unesco gezet. Zeker niet de missen zijn het hotel Château Frontenac met zijn koperen dak, de Place d’armes, het oude stadsgedeelte en de Plaines d’Abraham. Tweede overnachting in het hotel Le Germain Dominion op basis van kamer en ontbijt.

DAG 14 Quebec – St. Alexis des Monts (La Mauricie National Park)

Ontbijt in het hotel. Check-out uit het hotel Le Germain Dominion. Rit naar St. Alexis des Monts (La Mauricie National Park) (208km – ca. 3u06). Check-in in het hotel Sacacomie Lodge. Eerste overnachting in het hotel Sacacomie Lodge op basis van enkel logies.

DAG 15-16 St. Alexis des Monts (La Mauricie National Park)

Vrij verblijf in St. Alexis des Monts (La Mauricie National Park). In het Mauricie National Park (op 88km/1u40’ van St. Alexis des Monts) wacht u een gevarieerd landschap van heuvels, valleien, meren, bossen, watervallen en een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Mont-Tremblant (op 144km/2u40’ van St. Alexis des Monts) behoort tot het Laurentide-gebergte, een gebied dat bezaaid is met mooie steden met een Franse sfeer en ideaal is voor het beoefenen van vele sporten zoals wandelen en fietsen. Tweede tot derde overnachting in het hotel Sacacomie Lodge op basis van enkel logies.

DAG 17 St. Alexis des Monts (La Mauricie National Park) – Montréal

Check-out uit het hotel Sacacomie Lodge. Rit naar Montréal (154km – ca. 2u32). Check-in in het hotel Le Germain Montréal. De stad Montréal ligt aan de samenloop van de rivieren Saint Lawrence en Ottawa. Ze werd in 1642 gesticht door de Fransen en is na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld. Het Franse erfgoed domineert de stad nog steeds zowel op gebied van de architectuur, de cultuur als de gevarieerde keuken. De binnenstad heeft een levendig centrum met verschillende wijken, elk met een eigen karakter. Overnachting in het hotel Le Germain Montréal op basis van enkel logies.

DAG 18 Montréal

Check-out uit het hotel Le Germain Montréal. Rit naar de luchthaven (20km – ca. 22min). Drop-off van uw huurwagen. Check-in voor de vlucht naar huis.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!