Reizen op uw maat

Australië: West Coast & Top End

Rondreis 26 dagen
Privé rondreis Fly & Drive
Prijs vanaf € 5.395 per persoon op basis van 2 persoonskamer
Singlesupplement op aanvraag

Tijdens deze rondreis met huurwagen ontdekt u een authentiek stukje Australië : een unieke combinatie van de Westkust en het tropische Top End! U verkent er diverse nationale parken en de wondermooie westkust, en rijdt er door bijzondere landschappen met een indrukwekkende fauna en flora.

Inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten met Qantas/Emirates in economy class
 • Huidige luchthaven- en fueltaksen
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Excursies zoals vermeld in het programma in groep met lokale Engelstalige gidsen
 • Hotels zoals vermeld in het programma (of evenwaardig)
 • Lokale taksen
 • Huurwagen type Toyota Prado 4x4 of gelijkwaardig van dag 5 tot 19 & type Toyota Corolla van dag 19 tot 25

Niet inbegrepen

 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Permits voor de nationale parken
 • Optionele excursies en activiteiten
 • One Way Fee huurwagen Perth-Broome (1650 AUD)
 • Reisverzekeringen
 • Niet vermelde diensten

Programma

Dag 1-2: Vlucht naar Perth


Dag 3: Perth

Bij aankomst privétransfer naar het centraal gelegen Miss Maud Swedish Hotel 4* en check-in. Vrije tijd om uit te rusten van de lange vlucht. Mogelijkheid om de stad op eigen houtje te verkennen.

Dag 4: Perth (B)

Een volledige dag om de stad vrij te verkennen met bvb. de Kings Park Botanical Gardens, Swan River, Fremantle, Perth Mint of eventueel een boottocht naar Rottnest Island.

Dag 5: Perth – Cervantes +/- 200 km (B)

Na de check-out pick-up van de huurwagen Type Toyota Prado 4wd (of gelijkwaardig) in het Perth Welshpool 4x4 depot. U verlaat Perth en rijdt noordwaarts via de kust tot in Cervantes. Onderweg is een bezoek aan de wereldberoemde kalkstenen formaties ‘Pinnacles’ in het Nambung National Park een must. Bij aankomst check-in in het Pinnacles Edge Resort 4* (1 Br. Spa Suite) en vrije verkenning van de omgeving.

Dag 6: Cervantes – Kalbarri +/- 378 km

U verlaat Cervantes en volgt de kust verder naar Kalbarri. Bij aankomst check-in in het Kalbarri Edge Resort 4* en mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Het Kalbarri Nationaal Park is vooral bekend voor zijn 80 km lange kloof, die de rivier de Murchison in het landschap uitgesleten heeft. Spectaculaire kliffen zijn te zien langs de kuststrook rond de monding van de rivier, vlakbij Kalbarri.

Dag 7: Kalbarri

Verdere verkenning van de omgeving of genieten van de voorzieningen van het hotel. Diverse activiteiten zijn mogelijk: een wandeltocht in het Nationaal Park of een fietstocht langs de kust zijn echte aanraders.

Dag 8: Kalbarri – Monkey Mia +/- 399 km

U verlaat Kalbarri en rijdt naar Monkey Mia. Bij aankomst check-in in het Monkey Mia Resort (Superior Beachview Room) 3* en vrije verkenning van de omgeving. Monkey Mia maakt deel uit van het Shark Bay Marine Park, een natuurgebied erkend als Wereldnatuurerfgoed.

Dag 9: Monkey Mia

Vrije dag om het Shark Bay Marine Park en zijn omgeving met oa. Shell Beach te verkennen. U komt er alles te weten over één van de meest intelligente en sociale diersoorten: de dolfijnen. Dit is de enige plaats in Australië waar dagelijks dolfijnen gespot worden.

Dag 10: Monkey Mia – Carnarvon +/- 329 km

U verlaat Monkey Mia en rijdt via de North West Coastal Highway tot in Carnarvon. Bij aankomst check-in in de Hospitality Inn 3* en vrije verkenning van de stad, gelegen aan de Gascoyne River. U kunt er een bezoek brengen aan de One Mile Jetty of Pelican Point, of een duik nemen in Chinamans Pool.

Dag 11: Carnarvon – Coral Bay +/- 240 km

Na de check-out rijdt u verder noordwaarts tot aan de kustplaats Coral Bay, gelegen aan het koraalrif Ningaloo Reef. Dit beschermd kustrif beschikt over een unieke fauna en flora. Bij aankomst check-in in het Ningaloo Reef Resort 3* (Ocean View Apartment) en vrije verkenning van de omgeving.

Dag 12: Coral Bay – Ningaloo Reef

Een volledige dag om de wondermooie omgeving te verkennen.

Dag 13: Coral Bay – Karijini National Park +/- 650 km (B)

Vandaag staat er een lange rit op het programma doorheen het binnenland via de uitgestrekte ’cattle stations’ en enkele mijnstadjes tot in het Karijini National Park. Bij aankomst check-in in de Karijini Eco Retreat 4* en vrije avond.

Dag 14: Karijini National Park (B-D)

Laat u overweldigen door de natuur in het Karijini National Park. Ontdek spectaculaire afgronden, marmertunnels, koele rotsmeertjes en adembenemende watervallen. Onder de helderblauwe Pilbara-hemel biedt het verweerde rode landschap onderdak aan een enorme diversiteit inheemse planten en dieren.

Dag 15: Karijini National Park – Port Hedland +/- 350 km (B)

U verlaat het National Park en rijdt noordwaarts via enkele actieve goudmijnen tot aan de havenstad Port Hedland. Dit is de grootste erts exporthaven van Australië. Bij aankomst check-in in de Ibis Styles 3*.

Dag 16: Port Hedland – Broome +/- 615 km (B)

Vanuit Port Hedland rijdt u verder naar Broome doorheen de ‘Great Sandy Desert’. Bij aankomst checkin in het Cable Beach Club Resort and Spa 4* en vrije verkenning van de omgeving.

Dag 17: Broome

Twee volledige dagen om te genieten van de voorzieningen van het strandresort en om de omgeving te verkennen : Wandel door de straten in Chinatown langs de parelshowrooms. Bezoek het parelmuseum en de Japanse begraafplaats. Maak een boottocht in de baai op een oude parellogger of ga zwemmen bij Cable Beach. Rijd naar Gantheaume Point en bekijk dinosaurusafdrukken die meer dan 130 miljoen jaar oud zijn. Bezoek het Broome Bird Observatory in Roebuck Bay, waar ca. 40% van het totale aantal vogelsoorten in Australië leeft. Rijd met uw 4x4 langs het Dampier Peninsula. Stop bij de Aboriginalgemeenschap Beagle Bay en bezoek de kleine Sacred Heart Church met het paarlemoeren altaar. Verder naar het noorden, op Cape Leveque met aan het eind de vuurtoren, kunt u op lange verlaten witte stranden langs rode kliffen wandelen. U kunt er zwemmen, snorkelen, vissen, modderkrabben vangen...

Dag 18: Broome

Dag vrij in te vullen.

Dag 19: Broome – Darwin

Na de check-out rit naar de luchthaven en drop-off van de huurwagen. Vervolgens check-in voor de binnenvlucht naar Darwin. Bij aankomst pick-up van de huurwagen type Toyota Corolla of gelijkwaardig en rit naar de Travelodge Mirambeena. Check-in en vrije verkenning van de stad.

Dag 20 : Darwin – Kakadu National Park +/- 300 km

Na de check-out rit naar het wereldberoemde Kakadu National Park. Kakadu staat vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst, zowel vanwege de culturele waarde met onder andere een groot aantal rotsschilderingen van Aboriginals als vanwege de rijke natuur. Kakadu is vooral gekend voor zijn ‘wetlands’ en boomsavannes. De wetlands liggen verspreid tussen de drie ‘Alligator Rivers’. Bij aankomst in de Kakadu Lodge Cooinda 3* check-in en vrije tijd om de omgeving te verkennen.

Dag 21: Kakadu National Park

Een volledige dag om het National Park te verkennen. Er wordt ook een georganiseerde Yellow Water boottocht voorzien.

Dag 22: Kakdu National Park – Nitmiluk National Park +/- 260 km

Na de check-out rijdt u naar Katherine / het Nitmiluk N.P. Het park is bekend voor de Katherine Gorge, een vijftig kilometer lange rotskloof die de rivier de Katherine in het zandsteen van het Arnhem Land Plateau heeft uitgesleten. Men kan de Katherine Gorge per boot of per kano verkennen. In de Katherine Gorge liggen verschillende neststranden van de zoetwaterkrokodil. Naast de Katherine Gorge zijn er in Nitmiluk vele wandelmogelijkheden. Bij aankomst check-in de Nitmiluk Chalets 3* en mogelijkheid om de omgeving te verkennen.

Dag 23: Nitmiluk National Park – Litchfield National Park +/- 275 km

Vandaag rijdt u naar het Litchfield National Park. Bij aankomst check-in in het Batchelor Resort 3* en vrije verkenning van de omgeving. In het Park kunt u genieten van weelderige bossen, spectaculaire watervallen en sprankelende zwemmeertjes. Ook zijn de hoge termietenheuvels zeer kenmerkend.

Dag 24: Litchfield National Park – Darwin +/- 100 km

Verdere verkenning van de omgeving en rit naar Darwin. Bij aankomst check-in in de Travelodge Mirambeena. Vrije verkenning van de stad.

Dag 25: Darwin – Brussel

Na de check-out vrije tijd tot aan de rit naar de luchthaven. Drop-off van de huurwagen en check-in voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 26: Brussel

Aankomst in Brussel.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!