Reizen op uw maat

Nepal: trekking rond de Annapurna in alle comfort

Acht van 's werelds hoogste bergtoppen liggen op Nepalees grondgebied. Die imposante, ontzagwekkende besneeuwde toppen staan in schril contrast met de groene jungle van Chitwan waarin tijgers en neushoorns thuis zijn. En toch vindt u het allemaal in Nepal, soms zelfs op één enkele dag. Voeg daar talrijke hindoeïstische en boeddhistische sites, stoepa's en tempels en een gastvrije, open bevolking aan toe en u snapt dat Nepal een fantastische reisbestemming is.
Deze reis combineert het beste van het land: de indrukwekkende hoofdstad Kathmandu, pottenbakkersstad Bhaktapur, het groene Chitwan NP én een trekking richting besneeuwde Himalaya. Vooral dat laatste is bijzonder: de Himalaya beklimmen vergt een grote en intense voorbereiding en is dus niet voor elke reiziger mogelijk, maar toch kan ook u de Himalaya comfortabel verkennen.

Trekking, zegt u?
In onderstaand programma is 5 dagen trekking voorzien met dagelijks 3 tot 5 uur per dag wandelen aan de voet van het gebergte. We trekken hiervoor naar de lagere heuvels van de Annapurna, één van de achtduizenders. Dit gebied is erg populair onder klimmers en wandelaars: er is een enorm gevarieerd palet aan landschappen gaande van winderige woestijn tot bamboebossen, de logistiek is eenvoudig en praktisch iedereen kan een trekking van hieruit ondernemen. Een korte trekking geeft u zo de mogelijkheid toch het gevoel van de achtduizenders van heel dichtbij te ervaren.
Onderweg op dit traject bouwden verschillende ondernemers een kleinschalige, comfortabele lodge of chalet uit die tot de beste van het land horen. In elke lodge is er een tweepersoonskamer met privébadkamer en voor de gasten is er een eetruimte. Hier logeren en dineren met de Annapurna als achtergrond, is een bijzondere en erg comfortabele ervaring.

 

Inbegrepen

 • Internationale vluchten naar Nepal
 • Binnenlandse vlucht Kathmandu  - Pokhara
 • Tours en transfers in privégezelschap zoals vermeld, steeds met Engelstalig gids
 • Trekking Annapurna: elke reiziger ontvangt vooraf een bagagewikkel, dagruzak, poncho en wandelstokken. Tijdens de trekking is er een privégids die u steevast begeleidt, alsook dragers voor de hoofdbagage. 
 • Overnachtingen in de vermelde hotels /lodges 
 • Maaltijden: in de lodges rond de Annapurna vol pension; in de steden kamer + ontbijt; Chitwan NP: vol pension
 • Trekkingpermit
 • Alle toegangsgelden bezienswaardigheden
 • Reisdocumentatie-en reisgids World of Travel

Niet inbegrepen

 • Optionele excursie: helikoptervlucht naar de Everest
 • Optionele binnenlandse vlucht Chitwan NP - Kathmandu
 • Annulatie-en bijstandsverzekering
 • Fooien, persoonlijke uitgaven en dranken

 

Programma

Dag 1: Brussel - Kathmandu

Vlucht van Brussel tot Kathmandu. Overnachting aan boord. 

Dag 2: Kathmandu 

Bij aankomst in Kathmandu wordt u naar het hotel in de stad gebracht.
Overnachting in Kathmandu.

Dag 3: Kathmandu

Kathmandu is de grootste stad van het land en zowel politiek als cultureel de hoofdstad van Nepal. De laatste jaren groeide de stad uit tot een erg drukke en moderne stad, maar het middeleeuwse hart van de stad blijft relaxed en betoverend. De stad neemt u mee in een doolhof aan steegjes, stoepa's, tempels en bedrijvigheid. U bezoekt het centrale Durbar Square met het koninklijk paleis, de Swyambhunath Stupa (UNESCO), de hindoetempel van Pashupatinath, Bodnath en Patan. Die laatste was lange tijde hoofdstad van het koninkrijk, maar werd nu opgeslokt door Kathmandu. 
Overnachting in Kathmandu.

Dag 4: Kathmandu - Pokhara

Deze ochtend neemt u de binnenlandse vlucht (met wauw-zichten verzekerd!) naar Pokhara, aan de voet van de Annapurna. Pokhara is de tweede stad van het land, hét toeristencentrum van Nepal en ook gewoon een bijzondere stad an sich: één en al blauwe lucht, besneeuwde bergtoppen in de achtergrond en drie grote meren vlakbij. Gezien zijn ligging is het de voornaamste uitvalsbasis voor een trekking richting Himalaya, ten noorden van de stad. 
En dat gaat ook u zelf ondernemen: een trekking door Nepal is een ongeëvenaarde ervaring die u simpelweg niet mag missen.
In de namiddag wordt u naar het startpunt van de lichte trekking gebracht, tijdig voor de nodige rust om morgen fit aan de trekking te kunnen beginnen. 
Overnachting in Sanctuary Lodge (3 uur wandelen). 

Dag 5 - 7: trekking aan de voet van de Annapurna

dag 5:  Pokhara - Ghandruk > Klim door de vallei van de Modi Khola naar de Himalaya Lodge (2.000 meter). Overnachting in Himalay Lodge (5 uur wandelen).
dag 6:  Ghandruk - Majgaun > De tocht vandaag brengt je langs een weinig aangedaan pad naar Maigaun (1.400 meter). Overnachting in Gurung Lodge (5 uur wandelen).
dag 7:  Majgaun - Dhampus > Vandaag trekt u naar de klassieke route richting Annapurna Base Camp, eidigen doet u in Dhampus (1.550 meter). Overnachting Basantha Lodge (4 uur wandelen).

Dag 8: Dhampus - Pokhara

Deze voormiddag daalt u af naar Pokhara, eindpunt van de korte trekking. Het laatste deel legt u per auto af tot u terug in de stad staat. Even terug in de bewoonde wereld en tijd om terug op adem te komen. 
Overnachting in Pokhara. 

Dag 9: Pokhara - Terai

Met privévervoer trekt u vanaf Pokhara naar de Terai-laagvlakte, ten zuiden van de stad. U reist naar het Chitwan National Park, de jungle van Nepal die u de vanaf morgen zal verkennen.
Overnachting in Chitwan NP.

Dag 10: Chitwan NP

Vandaag verkent u het populairste nationaal park van Nepal: nationaal park Chitwan. Dit is één van Aziës fijnste en rijkste wilddomeinen. Het park werd in 1973 opgericht en kreeg elf jaar later de titel van UNESCO-erfgoedsite. U ziet weelderige graslanden, dicht begroeide heuvels en een brede flora. Bovenal is dit de habitat van de indrukwekkende koninklijke Bengaalse tijger. U onderneemt een tocht op de rug van een olifant op zoek naar de Indische neushoorns, een junglewalk, een tocht per prauw naar enkele Tharu-doren, vogelobservatie, ... De kans is groot dat u apen, krokodillen en herten zult spotten.
Overnachting in Chitwan NP.

Dag 11: Chitwan NP - Kathmandu

Transfer terug naar Kathmandu, vrije avond in de stad. (eventueel ook mogelijkheid tot het nemen van een korte binnenlandse vlucht tussen beide locaties).
Overnachting in Kathmandu.

Dag 12: Kathmandu - Bhaktapur

Op uw laatste dag in het land trekt u nog naar pottenbakkersstad Bhaktapur, een leuke daguitstap vanaf Kathmandu. Deze stad ligt tegen de heuvel aan, 1.400 meter hoog. De stad kon alsnog ontsnappen aan de snelle urbanisatie, het leven bestaat hier dan ook nog uit charmante rode stenen huizen, verfijnde beelden, houtsnijkunst en pottenbakkunst.  Net om die reden wordt ze ook wel mini-Kathmandu genoemd, hoe Kathmandu was voor de grote bedrijvigheid er losbrak zeg maar. Mis zeker Durbar Square niet, dit is een UNESCO-site die de Malla-dynastie mooi weerspiegelt. Onder meer het paleis van de 55 ramen, het standbeeld van Bhupendra Malla en de tempel van Nytapola zijn de moeite waard. Terugkeer naar de hoofdstad.  
Overnachting in Kathmandu.  

Dag 13: Terugkeer naar Brussel

Terugvlucht naar Brussel. 

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!