Reizen op uw maat

Van Kruger tot Kaapstad

Als je hebt besloten om door Zuid-Afrika te reizen, kom je terecht in een prachtig land met een indrukwekkend verleden. Kaapstad, Johannesburg, de Tafelberg, Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop, Port Elisabeth, het Krugerpark, Pretoria en de townships … De imponerende plekken die je tijdens je rondreis door Zuid-Afrika kunt bezichtigen zijn al niet op één hand te tellen, laat staan het aantal bezienswaardigheden dat minder bekend is.

Duur: 15 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • 2 overnachtingen in Iketla Lodge
 • 1 overnachting in Satara Rest Camp
 • 2 overnachtingen in Buffalo Tented Camp
 • 1 overnachting in La Provence Guest House
 • 2 overnachtingen in Falcon’s View Manor
 • 2 overnachtingen in Melkkamer Vlei Cottage
 • 2 overnachtingen in Cape Vue Guesthouse
 • 2 overnachtingen in hotel The Clarendon Fresnaye

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma

Programma

DAG 1 JOHANNESBURG  – BLYDE RIVER CANYON (OHRIGSTAD)

Aankomst in Johannesburg. Recuperatie van de bagage en immigratie. Pick-up van de huurwagen. Vertrek richting Blyde River Canyon langs de N4-autosnelweg (deels tolweg). Eventuele lunch onderweg (niet inbegrepen). Rest van de namiddag vrij in te vullen. Overnachting in Iketla Lodge.

DAG 2 BLYDE RIVER CANYON (OHRIGSTAD)

Ontbijt in het hotel. Een volledige vrije dag om de Blyde River Canyon te verkennen. Overnachting in Iketla Lodge.

DAG 3 BLYDE RIVER CANYON (OHRIGSTAD)  – KRUGER NATIONAL PARK

Ontbijt in de lodge. Vertrek naar het Kruger National Park. Volledige dag  om het Kruger National Park te ontdekken. Overnachting in Satara Rest Camp.

DAG 4 KRUGER NATIONAL PARK  – KAPAMA PRIVATE GAME RESERVE

Drop-off van de huurwagen in Hoedspruit airport, Kapama zorgt voor de transfer naar het tented camp. Lunch in het camp (inbegrepen). Geleide ‘game drive’ in de namiddag. Diner in het camp. Overnachting in Buffalo Tented Camp.

DAG 5 KAPAMA PRIVATE GAME RESERVE

Ontbijt in het camp. Twee geleide ‘game drives’ georganiseerd en begeleid door Kapama Private Game Reserve. Overnachting in Buffalo Tented Camp.

DAG 6 KAPAMA PRIVATE GAME RESERVE  – PORT ELIZABETH

Ontbijt in het camp. Geleide ‘game drive’ in de voormiddag. Transfer naar de luchthaven van Hoedspruit voor de vlucht naar Port Elizabeth. Aankomst in Port Elizabeth. Recuperatie van de bagage en oppikken van de nieuwe huurwagen. Korte rit naar het hotel. Overnachting in La Provence Guest House.

DAG 7 PORT ELIZABETH  – KNYSNA

Ontbijt in het hotel. Doorreis naar Knysna. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het surfersdorp Jeffrey’s Bay, St Francis bay, het mekka voor watersporters, het Tsisikamma woud, Nature’s valley of de mondaine badplaats Plettenberg bay. Aankomst in Knysna. Overnachting in Falcon’s View Manor.

DAG 8 KNYSNA

Ontbijt in het hotel. Vrije dag in Knysna, de officieuze hoofdstad van de Garden Route, en een paradijs voor liefhebbers van natuur en avontuur. Attracties in Knysna : de lagune (bij rustig weer als een spiegel), de ruwe golfslag aan de Heads, twee enorme kliffen die de lagune afsluiten, het prachtig uitzicht vanaf de oostelijke head, het natuurreservaat Featherbed op de westelijke Head, het Knysna Forest dat de lagune omringt, een diner cruise op de lagune, boottochten op zoek naar walvissen en dolfijnen,…
Buiten Knysna : de monding van de Storms River, de bungee-jump van de Bloukrans Brigde, het rustige stadje George (een van de oudste steden van Zuid-Afrika). Overnachting in Falcon’s View Manor.

DAG 9 KNYSNA  – DE HOOP

Ontbijt in het hotel. Vandaag wacht u een rit naar het natuurreservaat De Hoop. Overnachting in Melkkamer Vlei Cottage.

DAG 10 DE HOOP

Vrije dag voor de ontdekking van  De Hoop Nature Reserve. Overnachting in Melkkamer Vlei Cottage.

DAG 11  DE HOOP – FRANSCHHOEK

Ontbijt in het hotel. Vandaag wacht u een rit naar Franschhoek. Door de eerder korte rit naar de Kaapse Wijnlanden (richting Franschhoek) heeft u een bijna volledige dag voor kennismaking met de wijnlanden. De drie belangrijkste steden zijn Stellenbosch, Paarl (naar het noorden) en Franschhoek (naar het oosten). Elk van de steden bestaat uit een boomrijke hoofdstraat, waarlangs oude huizen in Kaapse stijl gelegen zijn. Buiten het centrum liggen tal van wijndomeinen. Verschillende “wynroetes” verbinden de wijndomeinen met elkaar.
Degustaties en bezoeken zijn op verschillende plaatsen mogelijk. Er zijn ook enkele prima wijnen te vinden dichterbij de kust, in Hermanus en Somerset West.
De beste wijnen worden tegenwoordig geproduceerd in :

 • Stellenbosch : Jordan, Neil Ellis, Buitenverwachting, Kanonkop, Simonsig, de Trafford, Beyerskloof, Rust en Vrede, Meerlust en Waterford.
 • Paarl : Fairview, Nederburg, Laborie
 • Franschhoek : Graham beck, Boschendal, Plaisir de Merle, Ruper & Rotschild

Behalve wijndomeinen kan u ook een bezoek brengen aan :

 • Stellenbosch : Oom Samie Se Winkel, het domein van Spier met een cheetah-farm
 • Paarl : Paarl Mountain, Afrikaans Taalmonument, Groot Drakenstein-gevangenis
 • Franschhoek : Hugenotenmonument en museum
 • Hermanus : november is een prima periode om walvissen te spotten vanaf de rotsen.

Overnachting in Cape Vue Guesthouse.

DAG 12 FRANSCHHOEK

Vrije dag voor kennismaking met de Kaapse Wijnlanden. Overnachting in Cape Vue Guesthouse.

DAG 13  FRANSCHHOEK  – KAAPSTAD

Ontbijt in de guesthouse. Vandaag wacht u een rit naar Kaapstad. Afhankelijk van het weer zijn er meerdere mogelijkheden voor uw programma, als kennismaking met Kaapstad.

 • Geen bewolking boven de Tafelberg… dus tijd voor de beklimming.

U rijdt ’s ochtends richting Kaapstad voor een bezoek aan de botanische tuinen van Kirstenbosch, tegen de flanken van de Tafelberg. De achterzijde van het park komt uit op een wandelroute naar de top van de berg (+/- 4u30 wandelen). U krijgt dan meteen een goed idee van de complexe geografie van Kaapstad : de stad met Signal Hill in het noorden, de Southern Suburbs in het oosten, de residentiële wijken aan de Atlantische kust in het westen en het Kaapse Schiereiland in het zuiden. Vanaf de top kunt u de kabelbaan terug naar beneden nemen (8min); een taxi kan u dan opnieuw naar Kirstenbosch brengen.

 • Geen bewolking boven de Tafelberg..; maar toch maar met de kabelbaan.

U rijdt ’s ochtends richting Kaapstad, naar het Lower Cableway Station. U neemt de kabelbaan naar boven (8 min), en kunt eventueel een luswandeling maken op de top (+/- 1u30). Daarna met de kabelbaan terug naar beneden.

 • De Tafelberg is omhuld door het ‘tafelkleed’

Soms is de berg volledig omgeven door wolken, het zogenaamde ‘tafelkleed’. Het is dan te gevaarlijk om te klimmen, en dikwijls is de kabelbaan ook gesloten. Even vaak houdt die toestand niet de hele dag aan, zodat u het bezoek nog voor de namiddag of de volgende dag kunt houden. Blijft het echter bewolkt, dan kunt u een excursie plannen zoals verder in het programma vermeld. In de bovenstaande gevallen kunt u de namiddag ontspannen doorbrengen aan het V&A Waterfront, de tot een immens entertainmentcentrum omgebouwde oude havengebouwen van de Victoria en Alfred Wharf. U vindt er tal van boetieks en winkels, een bioscoop, restaurants en bars, terrasjes, het Aquarium… en het is ook de vertrekplaats van boottochten in de baai en van de ferry’s naar Robbeneiland.

Overnachting in The Clarendon Fresnaye.

DAG 14    KAAPSTAD

Ontbijt in het hotel. Voor de excursie van vandaag – het bezoek aan het Kaapse Schiereiland – moet u een volledige dag uittrekken. Gezien de ligging van uw hotel is het best om de rondrit in tegenwijzerszin te doen :

 • Camps Bay : de residentiële wijken, de villa’s op het strand, de kustweg en de twaalf rotspieken (Twelve Apostles) van het Tafelbergmassief.
 • Llandudno : grote gepolijste rotsblokken omkaderen een intiem strand … de minder exotische versie van de Seychellen.
 • Houtbaai : een brede baai met een mooi uitzicht over Chapman’s Peak. Prima visrestaurants in Fisherman’s Wharf. Boottochten in de baai, naar een eiland met zeehonden en een groot scheepswrak.
 • Chapman’s Peak Drive : een prachtige kustroute die vertrekt vanaf Houtbaai, voor een rit van 16 km vlak naast de oceaan, tot in Noordhoek. Helaas vaak gesloten wegens rotsblokken op het wegdek.
 • Noordhoek : een lang zandstrand dat vaak gebruikt wordt door ruiters. Het scheepswrak van de Kakapo. Woonplaats van tal van kunstenaars. Zeer easy-going dorpje, bewoond door muzikanten en kunstenaars en welgesteld Capetonians die de drukte van de stad willen ontsnappen. Vlakbij het natuurreservaat, dus ook gezegend met een prachtige natuur.
 • Kommetjie : klein maar winderig kustdorp, Vooral geliefd bij surfers en kiters. Grote gietijzeren vuurtoren.
 • Struisvogels : net voor de ingang tot het nationaal park is er een grote struisvogelfarm. Begeleide bezoeken zijn mogelijk.
 • Cape Peninsula National Park : de volledige zuidpunt van het schiereiland, met een ruw heidelandschap. Verlaten stranden, scheepswrakken en ruwe zee aan de Atlantische kust. Kaap de Goede Hoop. Het Kaappunt, met een restaurant en vuurtoren op de top, de plaats waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Maak kennis met antilopen, bavianen, bergzebra’s, slangen en 250 vogelsoorten.

Afhankelijk van het uur dat u vertrokken bent uit het hotel, zijn er verschillende mogelijkheden om te lunchen : Houtbaai (de visrestaurants van Fisherman’s Wharf), Scarborough (The Xape Farmhouse), Cape Point (Two Oceans Restaurant), Simon’s Town (Bertha’s, The Black Marlin).Na uw bezoek aan het meest zuidwestelijke punt van Afrika rijdt u in noordelijke richting terug, maar uiteraard niet langs de zelfde weg. Nu volgt u de kustlijn van False Bay, aan de oostkant van het schiereiland :

 • Simon’s Twon : de basis van de Zuid-Afrikaanse marine en een aangenaam stadje, gebouwd tegen de steile heuvelflanken. Kleine straatjes met kasseien. Verschillende leuke restaurantjes.
 • Boulders Beach : even buiten Simon’s Town. Strand met grote granietblokken, sinds 1985 bewoond door een kolonie ‘jackass penguins’. Een van de slechts drie pinguïnkolonies op het hele Afrikaanse vasteland.
 • St-James’s Beach : het strand zelf is niet zo bijzonder, de felgekleurde strandhokjes des te meer !
 • Silvermin Nature Reserve & Tokai Forest : beide onderdeel van het Table Mountain National Park. Interessante wandelroutes, veel bezocht (vooral in het weekend) door families uit de stad. Ook gegeerd bij mountainbikers en klimmers.
 • Constantia : de groenste suburb van Kaapstad, bekend voor zijn wijndomeinen. Stijlvolle “mansions”, lange oprijlanen met oude eiken… een vredige plek die door de bewoners met veel vuur verdedigd wordt.
 • Kirstenbosch Botanical Gardens : prachtige botanische tuinen tegen de flanken van de Tafelberg. Thuis van de Protea, Zuid-Afrikaanse nationale bloem. En zo komt u stilaan weer bij het centrum van Kaapstad. Via de City Bowl rijdt u terug naar hotel.

Overnachting in The Clarendon Fresnaye

DAG 15  KAAPSTAD

Ontbijt in het hotel. “Afrondende” bezoeken van een halve dag :

 • Robbeneiland : het eiland met de maximum security gevangenis, waar Nelson Mandela 18 jaar verbleef. De gevangenis op zich is niet indrukwekkend, aangezien de veiligheid vooral voorzien werd door de afstand van zo’n 16 km tot het vasteland, in een zee met gevaarlijke stromingen en haaien. Uw gids is een ex-gevange, die vast zat omwille van zijn strijd tegen de Apartheid… dat is het meest indrukwekkende aspect van deze trip. Het bezoek, inclusief ferry vanaf V&A Waterfront, duurt 3u30 à 4 uur. Zeker vooraf te reserveren.
 • Andere boottochten in de Tafelbaai : met catamarans, zeilboten of authentieke schoeners, zowel overdag als bij zonsondergang. Duur meestal 1u30 à 2 uur.
 • De City Bowl : het hart van de stad, met tal van attracties, zoals het kasteel Good Hope, de parlementsgebouwen, de Kompanjiestuinen, de Picture Gallery, de Bo-kaap (het Malay Quarter), het District Six-museum, de markt van Greenmarket Square, de residentiële wijken van Tamboerskloof en Gardens, Signal Hill en Lion’s Head.

Vertrek naar de luchthaven van Kaapstad voor uw vlucht naar huis. Aflevering van de huurwagen op de parking aan de internationale luchthaven.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!