Reizen op uw maat

Finland, dromen worden waar

Duur: 6 dagen/5 nachten
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • 1 overnachting in het Snow Village Hotel
 • 3 overnachtingen in de Koppelo Chalets
 • 1 overnachting in de Glass Igloos
 • Huskytocht
 • Rendiersledetocht
 • Sneeuwschoenwandeling
 • Cursus ijssculpturen maken
 • Sneeuwscootersafari met ijsvissen
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Vervoer in minibus
 • BTW en lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden en diensten
 • Reisverzekeringen
 • Fooien
 • Optionele excursies

Programma

DAG 1 Brussel – Helsinki - Kittilä

Aankomst in de luchthaven van Kittilä. Recuperatie van uw bagage. Transfer naar het Snow Village dat middenin de natuur ligt tussen de skigebieden van Levi en Ylläs. De chauffeur kan op weg naar het Snow Village kort halt houden bij een lokale supermarkt. Zo kan u wat inkopen doen om het in uw chalet zo gezellig mogelijk te maken. Check-in en korte briefing voor de rest van het programma en rondleiding met o.a. de slaapinstructies. U krijgt warme thermische kledij die u mag behouden tot het einde van het verblijf. Uniek 3-gangendiner in het koude restaurant van het Snow Village. Overnachting in een ice room. U slaapt er in warme en comfortabele slaapzakken waarbij u zeker geen koude zal vatten. Voor wie echt kou zou krijgen in de loop van de nacht is er altijd een warme ruimte met enkele bedden waar u kunt slapen.

DAG 2 Snow Village       

Ontbijt in het warme restaurant waarna u uw diploma ontvangt dat u de nacht in een iglo kamer hebt doorgebracht. Husky tocht van 10 km. Husky safari langsheen de bossen en heuvels rond het Snow Village. U vertrekt van aan het Snow Village zelf. Iedere slede wordt getrokken door een 6-tal husky’s. De stilte rondom u tijdens de tocht is fenomenaal. Eerst krijgt u uitgelegd hoe de slede dient bestuurd te worden en nadien kan het avontuur van start gaan : 1 persoon zit in de slede en de andere persoon bestuurt de slede. Onderweg bij de husky farm kan van bestuurder gewisseld worden. U kan er zich opwarmen bij een kop warm bessensap of koffie met kleine hapjes terwijl u luistert naar de verhalen van de huskyherder. Er is ook voldoende tijd om foto’s te nemen met deze lieve dieren. U komt terug aan in het Snow Village. Hierna wordt u naar uw Koppelo chalets gebracht waar u 3 nachten verblijft. Diner in het warme restaurant.

DAG 3 Snow Village        

Ontbijt in het warme restaurant. Rendiersledetocht: U neemt plaats in een slede getrokken door de sneeuwscooter van de gids. U wordt gebracht naar een kleine rendierboerderij waar u een mooie tocht van ongeveer 2 km per rendierslede zal maken doorheen een bosrijke omgeving. U zit met 2 personen per slede en u kan onderweg genieten van een zalige rust. Bij aankomst kan u luisteren naar de verhalen van de rendierherder bij een deugddoende warme drank. Sneeuwschoenwandeling: Wandeling langs verharde paden en diepsneeuw. Onderweg wordt er af en toe halt gehouden om foto’s te nemen en te genieten van de spectaculaire sneeuwlandschappen. Bij een kop warm bessensap geeft de gids uitleg hoe de natuur en de dieren overleven tijdens de koude wintermaanden. Ice sculpting: Cursus ijssculpturen maken onder leiding van een professionele instructeur die aan het Snow Village heeft gebouwd. Laat uw fantasie de vrije loop en maak uw eigen creatie. Vergeet in ieder geval niet om een foto te maken van uw creatie als bewijs. U werkt meestal per koppel aan 1 ijssculptuur. Diner in het warme restaurant.

DAG 4 Snow Village       

Ontbijt in het warme restaurant. Sneeuwscootersafari met ijsvissen en lunch. Sneeuwscootersafari naar een nabijgelegen meer waar u de technieken van het ijsvissen zullen aangeleerd worden. Nadien kunt u zelf proberen een vis aan de haak te slaan. Tijdens deze tocht wordt ook een heerlijke wildernislunch aangeboden. Feestelijk oudejaarsdiner (buffet) in het warme restaurant. Na het diner is er een enige oudejaarsdisco in de ice bar voorzien. Een DJ zorgt voor een unieke en aangename sfeer waarbij u op de eerste rij zal aanwezig zijn. Volgens de tradities wordt er tin gesmolten om zo uw toekomst te kunnen voorspellen. Rond middernacht vindt dan nog een spetterend vuurwerk plaats zodat u met een onbeschrijfelijk en niet te vergeten gevoel 2014 zal instappen.

Dag 5 Snow Village       

Ontbijt in het warme restaurant. Vrije dag. U wordt rond 15h00 met een transfer naar de glass igloos gebracht, die uniek bovenop de Levi skiheuvel gelegen zijn. De ideale afsluiter om hopelijk het noorderlicht waar te nemen alvorens uw Lapland reis af te sluiten. Het diner staat klaar in de koelkast en kunt u gemakkelijk opwarmen.

DAG 6 Kittila – Helsinki – Brussels      

Het ontbijt staat klaar in de koelkast. Vrije voormiddag.  Check-out en transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de vlucht naar huis..

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje

Kathleen Ampen

056 24 38 81

   


Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!