Reizen op uw maat

Wintertrip Mongolië per hondenslee

Mongolië wordt meestal verkend in de zomermaanden, wanneer het weer aangenaam warm en droog is. Dan zijn er groene, vruchtbare vlaktes en heuvel, kabbelende rivieren en kuddes vee op pad. In de winter (en die begint vroeg en eindigt laat) is Mongolië een heel ander paar mouwen. Ulaanbaatar gaat door het leven als de koudste hoofdstad van onze bol. Maar overwint u dat idee en u houdt u wel van een avontuurtje, dan wacht u een ongelofelijke ervaring met fantastische, niet te evenaren landschappen en tochten per hondenslee die u nooit vergeet. Let op: elke dag brengt u vijf uur op de hondenslee door, een goede fysieke conditie en een zin voor avontuur zijn aangewezen.
Overnachten doet u hoofdzakelijk in gers, hetzij in een toeristenkamp, hetzij bij een nomadenfamilie op het platteland.

6 dagen / 5 nachten
prijs op aanvraag

Inbegrepen

  • Vervoer per 4x4 Land Cruiser
  • Transfers van/ naar de luchthaven
  • Overnachting in Blue Sky Hotel (Ulaanbaatar, 1 nacht), Tourist Ger Camp (Terelj NP, 2 nachten), in een ger bij lokale familie (Bosgiin Guur, 1 nacht + Khar Us, 1 nacht)
  • Internationale vlucht (via Moskou, Peking of Berlijn)
  • Begeleiding per gids gedurende de hele reis (Engelstalige gids)
  • Hondensleetochten gedurende 3 dagen, begeleid door experten

 

Niet inbegrepen

  • Fooien en persoonlijke uitgaven
  • Bijkomende transfers, activiteiten en maaltijden dan vermeld
  • Annulatie- en bijstandsverzekering

Programma

Dag 1: Ulaanbaatar - Terelj NP (120 km rijden)

U komt aan in de Mongoolse hoofdstad. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale agent, die u per 4x4 naar het stadscentrum brengt voor een deugddoend ontbijt. In de stad wordt u naar het Gandan Monastery gebracht, het belangrijkste klooster van de stad en een absolute must-do. Dit Tibetaans geïnspireeerde klooster werd als één van de enige in het land gespaard van het communisme. De belangrijkste trekpleister hier is het 26 meter hoge beeld van Avalokitesvara. Hier wordt u verwelkomd door enkele boeddhistische monniken, woont u de 'morning blessing' bij en bezoekt u de bibliotheek. Elke dag bidden de 150 monniken in één van de vele tempels van het complex.

Na de lunch (in UB) trekt u de stad uit. Per Land Cruiser gaat het, over goed berijdbare wegen, naar Gorkhi-Terelj NP, 55 kilometer ten oosten van de hoofdstad en zo'n 1.600 meter hoog gelegen. Dit 2.932 ha groot gebied is sinds 1995 beschermd als natuurgebied, omwille van zijn heuvelachtige omgeving en beboste steppe. Met zijn 250 vogelsoorten, herten en beren, is ook de fauna in dit gebied opmerkelijk. De stenen formaties zijn omgeven door wilde bloemen en edelweiss (die vindt u trouwens overal in Mongolië). Doorheen het park stromen de Tuul, Terelj en de Baruunbayan.

Bij aankomst in het park gaat het naar het toeristenkamp voor uw eerste overnachting. U legt nog uw eerste contact met de Alaska-en Greenlandhonden die uw metgezel worden de volgende dagen.
Diner in het kamp.

 

Dag 2: Terelj NP - Bosgiin Guur (40 km per slee)

Na het ontbijt, trekt u naar Bosgiin Guur, uw vertrekplaats van de hondensleetocht. Hier stromen de Tuul en Terelj samen. Vanaf hier gaat de tocht naar het zwarte meer van Khagiin. Onderweg is picknick voorzien.
In Bosgiin Guur ontmoet u de nomadenfamilie waar u vannacht blijft. U krijgt zo een inzage in het lokale nomadenleven: het vuur aansteken, 'buuz' klaarmaken, ... Uw gids leidt u in in de gewoonten van de Mongoolse nomaden.
Diner met de familie, overnachting in de ger.  

 

Dag 3: Bosgiin Huur - Khar Us  (40 km per slee)

Na het ontbijt met de familie, gaat de hondensleetocht verder langs de Tuul; picknick is onderweg voorzien. In de late namiddag ontmoet u de herdersfamilie waar u bij verblijft. Hier leven vier tot vijf gezinnen samen, samen sterk tegen de koude wintermaanden op het platteland. Zij zijn nog één van de 800.000 Mongolen die puur van de natuur leven het hele jaar door.
Het is de kans om 'aïrak' te proeven, het nationale drankje van gefermenteerde paardenmelk. Na het traditionele diner in de ger, kan u in contact treden met de lokale familie.
Overnachting bij de familie.

 

Dag 4: Khar Us - Terelj NP (40 km per slee)

U geniet het ontbijt bij de familie. Daarna stapt u op de slee voor uw laatste ritje door Terelj NP. Onderweg is picknick voorzien.
U overnacht in het Terelj toeristenkamp (zie dag 1), waar u ook het diner geniet.

 

Dag 5: Terelj NP - Ulaanbaatar (90 km rijden)

Na het ontbijt zet u de terugreis in naar UB met de Land Cruiser. Onderweg kan u stoppen bij het Ghenghis Khan-standbeeld in Tsonjin Boldog. In 'the middle of nowhere' rijst plots een gigantisch standbeeld op van de grote Mongoolse leider, stichtende voorouder van de Mongoolse natie. U krijgt de kans het monument te bezoeken en vanop de top ervan een prachtig panorama te krijgen over de oneindige vlaktes.
Bij aankomst in de hoofdstad trekt u naar een lokaal restaurant voor de lunch.

De laatste namiddag van uw reis brengt u door in UB. U kan ondermeer het Ghenghis Khan-plein bezoeken (het voormalige Sükhbaatar Square), het centrale plein van de stad. Hier vindt u een monument van Ghenghis Khan voor het parlement (Government Palace) evenals een monument van Sükhbaatar, één van de leiders van de revolutie in 1921. U kan daarna afzakken naar de State Department Store, een grote supermakrt waar werkelijk alles te verkrijgen is. Hier kan u nog een aantal souveniers inkopen voor thuis.

Optioneel kan u een theatershow bijwonen in het Red Theatre. Denk traditionele muziek van de 'morin khuur', 'long song' muziek (een lied kan tot 4 minuten duren met slechts 10 woorden) en bijzondere keelzang.

Het diner is voorzien in 'Modern Nomads'. Optioneel kan u ook naar het Monet-restaurant, 17 verdiepingen hoog, vergezeld van een trio klassieke muziek van het Nationaal Orkest.

De dag eindigt met een afscheidsdrink in de Skylounge. Overnachting in Blue Sky Hotel.

 

Dag 6: Ulaanbaatar + terugkeer

Einde van uw reis! U wordt getransporteerd naar de luchthaven (30 km) voor uw terugvlucht naar Europa.

Andere trips in
Mongolië

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!